Obavijesti

Sport

Komentari 65

Sportski četvrtak: Gdje gledati rukometašice, Dinamo i Rijeku

Sportski četvrtak: Gdje gledati rukometašice, Dinamo i Rijeku

Zagrebačka momčad na Maksimiru ganja rekord, dok Riječani traže prvu pobjedu u Europskoj ligi ove sezone. Hrvatska ženska rukometna reprezentacija pobjedom bi došla nadomak polufinala

VIDEO

Hrvatski, sportski četvrtak. Osim već uobičajenih utakmica Europske lige hrvatskih predstavnika, Dinama i Rijeke, ovog puta na 'repertoaru' je i ženski, rukometni Euro gdje će naše rukometašice ići po četvrtu pobjedu u nizu.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje naših rukometašica nakon trijumfa nad Srbijom

Pokretanje videa...

Slavlje rukometašica nakon Srbije 03:15

Dinamo

Dinamo u posljednje kolo Europske lige ulazi bez rezultatskog imperativa. Prolaz i prvo mjesto na tablici su osigurani, ali zagrebačka momčad ima drugih motiva za utakmicu protiv moskovskog CSKA. Naime, Dinamo bi u slučaju da ne primi gol u današnjoj utakmici postao prvi klub u povijesti Europske lige i Lige prvaka koji je grupnu fazu završio bez primljenog gola. Ipak, Zoran Mamić tvrdi da njegova momčad ide na pobjedu i da bi puno sretniji bio s njome nego utakmica završi 0-0.

- Osigurali smo prolazak grupe, ali i ovo nam je jako važna utakmica, možda i najbitnija ako se gleda šira slika. Pogotovo jer nam svaka utakmica u grupi donosi dva boda u koeficijentu, a on nas prati sljedećih pet godina što je jako bitno - kazao je Mamić pa nastavio:

'Da, traže me iz Emirata, ali ja ostajem u Dinamu! Ako presuda bude pravomoćna, odslužit ću...'
'Da, traže me iz Emirata, ali ja ostajem u Dinamu! Ako presuda bude pravomoćna, odslužit ću...'

- Ali, kada smo već došli u priliku završiti grupnu fazu bez poraza ili primljenog gola, to nam je dodatan motiv. I takve stvari ostaju zapisane u povijesti. Imamo jako puno motiva, a da ne pričamo o klasičnom sportskom prestižu, imidžu, vrijednosti cijele momčadi. Da, ako se nešto ne promijeni tijekom dana, u utakmicu ulazimo s najboljim mogućim sastavom.

- Mi ne razmišljamo tako, niti znamo igrati na 'nulu', Želimo pobijediti, a osobno bih bio sretniji da utakmica završi našom pobjedom 5-4, nego 0-0. Uvijek je važnije pobijediti - zaključio je Mamić.

Rotterdam: Dinamo u svlačionici proslavio pobjedu i prolazak u 16-inu finala Europske lige

Rijeka

Dok Zagrepčani ganjaju slavni rekord, Riječani ipak imaju nešto 'skromniju' želju, a to je prva pobjeda u Europskoj ligi ove sezone. U prethodnom kolu bili su blizu toga da u gostima uzmu sva tri boda Real Sociedadu, ali to se nažalost nije dogodilo. Ali, hajde, uzeli su prvi bod pa im je oprošteno. Rožman je sretan što će napokon moći računati na sve igrače što u prethodnim utakmicama nije bio slučaj zbog pozitivnih testova na korona virus.

Rijeka je napokon bez korone!
Rijeka je napokon bez korone!

- Najbolja vijest je da su svi igrači bili negativni na testiranju na koronavirus i da su spremni pa ćemo napokon biti kompletni. Nedostajat će samo ozlijeđeni Čerin. Ovo će nam biti zadnja utakmica u Europskoj ligi, ali mislim da imamo još puno toga za pokazati. Kako smo u Nizozemskoj odigrali najlošiju utakmicu u natjecanju po skupinama imamo veliki motiv za popravljanje dojma. Pokazalo se da ako 'preživimo' prvih 15 minuta, onda možemo biti konkurentni svima - rekao je Rožman, a zatim i analizirao suparnika:

- Alkmaar ima jako dobru tranziciju, a krilni igrači su im odlični u igri jedan na jedan. No, mi smo ušli u niz dobrih rezultata, igramo na svom terenu i učinit ćemo sve kako bismo na dobar način završili svoj nastup u Europi - zaključio je slovenski stručnjak.

Europa League - Group F - Real Sociedad v HNK Rijeka

Ženska rukometna reprezentacija

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija se s tri pobjede u isto toliko nastupa u prvom krugu natjecanja po prvi put nakon deset godina plasirala u drugi krug natjecanja na Europskom prvenstvu, a u četvrtak bi pobjedom protiv Rumunjske u prvom kolu drugog kruga natjecanja stigla nadomak plasmana u polufinale.

Rumunjska je reprezentacija s izuzetno bogatom tradicijom, osvojila je tri naslova svjetskih prvakinja, doduše dosta davno (1956, 1960, 1962), usto ima i dva srebra (1973, 2005) te broncu otprije pet godina baš iz Danske. Na ovom EP Rumunjska je prvo izgubila od Njemačke (19-22), zatim je pobijedila Poljsku (28-24) te na kraju izgubila od Norveške (20-28) pa je u drugi krug ušla bez bodova za razliku od Hrvatske koja je prenijela maksimalna četiri.

Hrvatska još nikada nije pobijedila Rumunjsku na europskim prvenstvima. Dosada su igrale četiri susreta i u sva četiri bolja je bila Rumunjska.

- Mi još nismo ni svjesni gdje smo i što smo. Nakon Srbije svi smo se doslovno emotivno ispraznili. Uvjeravam vas da nema euforije, sretni smo, ali idemo dalje. Malo nas je poremetio EHF promjenom rasporeda, ali kako nama, tako je i svima. Uspjeli smo dobiti dopuštenje da izađemo iz hotela i odemo prošetati negdje na zrak, da ga malo udahnemo uz neke vježbe. Moram curama izbiti rukomet iz glave, a ja ću za to vrijeme gledati video Rumunjske koja ima sjajne igračice. Vanjska linija s Neagu, Laslo i Buceschi strašno je jaka. Imaju mladu i visoku ljevakinja Lauru Popu, Ostase je sličnih predispozicija kao i Pintea, dvije odlične golmanice, Dumansku koja igra u Podravki i Dedu koja nije mogla braniti protiv Njemačke. One su došle po medalju, jake su pucačice, surađuju s pivotima, trče u kontru. Mi idemo dalje, kao i dosad, utakmicu po utakmicu - rekao je izbornik Nenad Šoštarić u najavi susreta.

Serbia vs Croatia
'To je van svake pameti što su nam napravili! Pa zvali su nas iza ponoći i sve nam promijenili'
'To je van svake pameti što su nam napravili! Pa zvali su nas iza ponoći i sve nam promijenili'

Evo gdje možete gledati:

  • Hrvatska - Rumunjska (18.15, PlanetSport 1)
  • Rijeka - AZ Alkmaar (18.55, Arena Sport 4)
  • Dinamo - CSKA Moskva (21, Arena Sport 3)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom