Obavijesti

Sport

Komentari 55

Srpski mediji: 'Što to Hrvatska ima, a Srbija nema? Evo zašto su Vatreni uspješniji od Orlova'

Srpski mediji: 'Što to Hrvatska ima, a Srbija nema? Evo zašto su Vatreni uspješniji od Orlova'

"Vatreni" u svom timu imaju i igrače iz domaće lige, čija uloga nije nimalo beznačajna, a šansu koju su dobili koriste maksimalno kako bi pokazali da i na njih mora da se najozbiljnije računa, piše Kurir

VIDEO

Šta to ima Hrvatska u fudbalu, a nema Srbija?, naslov je teksta na Kuriru u kojem se analiziraju razlozi zašto su protiv istog protivnika Vatreni otišli do kraja, a Srbija relativno lako izgubila.

-   Od osamostaljivanja, popularni "vatreni" su bili treći na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998., u Rusiji su postali svjetski viceprvaci, a sada su načinili podvig izbacivši Brazil i prvi su polufinalisti na prvenstvu svijeta u Kataru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Ludnica na večeri 'vatrenih': Reprezentativci se popeli na stolice i zapjevali 'Lijepa li si' 02:11

Brazil je imao više od igre, stvorili su više šansi, ali izabranici izvanrednog slektora Zlatka Dalića su se podigli kada su ih svi otpisali i nakon penal-serije izbacili "karaoke". Njihovom ogromnom uspjehu nema se što prigovoriti, jer su zrelom igrom i nevjerojatnim samopouzdanjem, ali i odličnom taktikom Dalića, u velikoj mjeri primirili Brazilce, koji su u većem dijelu utakmice bili gotovo neprepoznatljivi u odnosu na prethodne mečeve, pa i onaj prvi sa Srbijom.

KATAR 2022 - Zlatko Dalić naklonio se navijačima i grlio igrače

Brazil je u grupi bio mnogo bolji od Srbije, pored dva primljena gola, spašavali su nas prečka i stativa, tako da smo još dobro i prošli. Bila su velika očekivanja da Srbija može nešto veliko da napravi na ovom Mundijalu, ali kao i na prvenstvima na kojima smo sudjelovali u ovom vijeku: u Rusiji (2018), Južnoj Africi (2010) i Njemačkoj (2006), i sada smo potpuno razočarali, jer smo bili uvrjerljivo posljednji u grupi sa samo jednim osvojenim bodom protiv Kameruna - piše Kurir.

- Hrvatska je odavno napravila jak kult nogometne reprezentacije i mnogi Hrvati se maltene identificiraju sa nacionalnim timom. Imaju bezrezervnu podršku navijača, kako u Hrvatskoj, tako i u dijaspori, prisutan je stalno i veliki naboj! I najvažnije od svega imaju moćan tim koji i dalje predvodi izuzetni vezni igrač Luka Modrić (35), nogometaš madridskog Reala. Modrić je i dalje tu, ali u odnosu na Rusiju, u Kataru je čak 18 novih igrača, tako da "svježe krvi" ima napretek.
Kada obuku dres reprezentacije, Hrvati daju sve od sebe na svakoj utakmici, pa malo šta može da ih poremeti, a pogotovo ne afere koje nemaju nikakve veze sa nogometom. Nažalost, sa Srbijom nije tako... Piksijevi Orlovi su sa velikom euforijom ispraćeni u Katar, ali već poslije prvog neuspjeha uslijedile su i brojne kritike raznoraznih "stručnjaka" i tzv. nogometnih analitičara. Brzo se pojavila velika sumnja da nešto nije u redu, da se samozavaravamo da i mi možemo nešto veliko da uradimo na najvećoj svjetskoj smotri nogometa.

"Vatreni" u svom timu imaju i igrače iz domaće lige, čija uloga nije nimalo beznačajna, a šansu koju su dobili koriste maksimalno kako bi pokazali da i na njih mora da se najozbiljnije računa. U Kataru nismo mogli da vidimo nijednog igrača iz Superlige Srbije, ma kakva ona bila.

Jednostavno, Hrvati imaju ozbiljan kadar da sruši i najbolje reprezentacije na svijetu, što su potvrdili i protiv velikog Brazila, dok Srbija mora da čeka neku novu priliku kako bi se izdigla iz postojeće traumatične situacije. Nadamo se da će bolna lekcija iz Katara biti poučna i za Orlove za naredna velika nogometna natjecanja, kako više ne bismo, za razliku od Hrvatske, završavali na nogometnoj margini - zaključio je Kurir.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Specijal: slavlje po Hrvatskoj 02:00
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled