Obavijesti

Sport

Komentari 148

Suci četiri puta žestoko oštetili Rijeku: Pajač, Lovrić, Bel i Jović grubo griješili na riječku štetu

Suci četiri puta žestoko oštetili Rijeku: Pajač, Lovrić, Bel i Jović grubo griješili na riječku štetu
4

Rijeka je triput uzastopno i četiri puta u zadnjih mjesec i pol dana trebala imati igrača više. S tim se slažu sve komisije, eksperti i 'oka sokolova'. Suci su sva četiri puta odlučivali - na Rijekinu štetu

VIDEO

Rijeka teče izrazito nizvodno, u najvećoj je krizi posljednjeg desetljeća. Momčad koja gol nije zabila četiri kola, koja nikoga pobijedila 80 dana i klub koji je na dnu lige, odgovorne za svoje probleme prvenstveno mogu i moraju naći kad - stanu pred zrcalo, ali posljednjih se tjedana Rijeci događa nešto što više nitko na Kvarneru ne drži slučajnim.

POGLEDAJTE VIDEO: Serse Cosmi

Pokretanje videa...

Serse Cosmi u Rijeci 00:50
  1. kad je 21. kolovoza na 'Drosini' Zdenko Lovrić nakon 13 minuta, kod 1-0 za Rijeku, propustio dosuditi penal zbog prekršaja na Princeu Ampemu, a onda u 71' i isključiti igrača Istre 1961, imali smo slučaj dvaju sudačkih previda na štetu jedne momčadi - Rijeke. Utakmica je završila remijem, 1-1.
  2. kad je 14. rujna Dario Bel na Poljudu, kod 0-0, propustio dati drugi žuti Awaziemu koju minutu prije kraja poluvremena, a onda u nastavku i dvije minute Rijeci ne dopustio zamjenu pa je primljen gol s igračem manje, imali smo drugi slučaj dvije sudačke pogrešne odluke na štetu jedne momčad - Rijeke. Utakmica je završila porazom Rijeke, 0-2.
  3. kad je 18. rujna na Rujevici, u 32. minuti kod rezultata 0-0, Fran Jović propustio dati drugi žuti šibenskom stoperu Juanu Mesi zbog očiglednog i grubog faula na Selahiju, imali smo treći slučaj kardinalnog sudačkog kika na štetu jedne momčadi - Rijeke. Utakmica je završila remijem, 0-0.
  4. kad je 2. listopada na Rujevici, u 21. minuti kod rezultata 0-0, Igor Pajač propustio dati drugi žuti Hajdukovom stoperu Awaziemu zbog tri sekunde držanja u hrvačkom zahvatu Obregona koji bježi u kontru, imali smo četvrti slučaj i treću uzastopnu utakmicu s nedopustivom i sramotnom sudačkom pogreškom na štetu jedne momčadi - Rijeke. Jedini gol na utakmici u 51. minuti zabio je baš Awaziem. Taj je Jadranski derbi završen porazom Rijeke, 0-1.
Cosmijeva Rijeka sve solidnija, ali vrh HNL-a zasad je fantazija
Cosmijeva Rijeka sve solidnija, ali vrh HNL-a zasad je fantazija

Znate onaj vic, 'Fata je Fata, al' dvaput je dvaput'... Jednom-dvaput se dogodi, triput je već previše, a četvrti put (i triput uzastopno) je: nedopustivo. A navijačima je doslovno nemoguće ne vjerovati da nema loše namjere prema njihovom klubu.

I da ne bude nesporazuma: za sve te četiri situacije, sudačke komisije, 'oka sokolova' i ostali eksperti nemaju ni najmanje zrnce sumnje, svi se slažu i potvrđuju - Rijeka je sva četiri puta oštećena i četiri puta je trebala imati igrača više.

Jednom od 71., drugi put od 43., treći put od 32., a četvrti put od 21. minute. 

Na Rujevici ne dižu prašinu oko toga. Ni predsjednik, ni direktor, ni igrači ne upiru prstom u suce. Serse Cosmi je malo buke digao nakon Poljuda i domaće utakmice sa Šibenikom, a o stavu da se ne žele tražiti alibiji svjedoči njegova izjava 10-ak minuta nakon nedjeljnog poraza od Hajduka.

Cosmi: Odsad idem s grupom od 14-15 igrača, a nakon Mundijala u Rijeci će samo dresovi biti isti
Cosmi: Odsad idem s grupom od 14-15 igrača, a nakon Mundijala u Rijeci će samo dresovi biti isti

Na izravnu konstataciju 'Upozoravali ste baš na to, a opet se dogodilo na protivnički igrač ne dobije drugi žuti kad je trebao dobiti, ovaj put već u 21. minuti', Cosmi je odgovorio:

- Neću komentirati jer nisam vidio. A i nismo izgubili zbog toga nego niza naših pogrešaka kod njihovog gola. A i pred njihovim golom. Pola momčadi bili su nam juniori, zbog 13 izostanaka. Ne može se tako na protivnika kao što je Hajduk. Npr. Hodža je bio 'mrtav' jer je u tjednu utakmice odigrao 120 minuta za mladu reprezentaciju, ali: nisam ga imao s kime mijenjati. Svejedno mislim da smo zaslužili remi.

Priupitat ćemo ga sutra je li pogledao snimku i što nakon dvije prospavane noći misli o prekršaju Awaziema na Obregonu, ali štogod Talijan rekao ostaju nepobitne činjenice:

Rijeka je četiri puta teško oštećena sudačkim odlukama koje idu izravno kontra pravila nogometne igre i duha nogometne igre.

Navijači to ne kažu i ne misle tako, oni su uvjereni da je njihova Rijeka - pokradena.

 

Šibenik: HNK Šibenik i HNK Gorica sastali se u 11. kolu Prve HNL
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 148
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida