Obavijesti

Sport

Komentari 56

Šuker i Čeferin s Plenkovićem dogovorili izgradnju stadiona: Ma ne treba 35.000 mjesta...

Šuker i Čeferin s Plenkovićem dogovorili izgradnju stadiona: Ma ne treba 35.000 mjesta...

Tijelo u kojem će biti predstavnici Vlade i ministarstava financija, turizma i sporta, HNS-a i Uefinih neovisnih stručnjaka te Grada Zagreba pripremat će održivi projekt izgradnje novog stadiona, rekao je Šuker

VIDEO

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković primio je u četvrtak u Banskim dvorima predsjednika Europske nogometne federacije (Uefa) Aleksandera Čeferina i predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davora Šukera.

Uz predsjednika Vlade Plenkovića bili su dopredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, dok su u delegaciji HNS-a uz predsjednika Šukera bili izvršni direktor Marijan Kustić i voditeljica Međunarodnog odjela i licenciranja Ivančica Sudac.

Pokretanje videa...

00:25

Razgovarali su o daljnjim ulaganjima u razvoj sportske infrastrukture, a naglašena je i potpora planovima za izgradnju nacionalnog stadiona te obnovu postojećih nogometnih stadiona u Hrvatskoj. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Premijer Plenković podsjetio je da je njegova Vlada u prošlom mandatu donijela Nacionalni program sporta 2019.-2026., povećala izdvajanja za sport za više od 100 posto, a u sportskom je sektoru pokrenut niz projekata.

Također, dodao je, Vlada je po prvi puta pokrenula ulaganja u lokalnu sportsku infrastrukturu te je putem Javnog natječaja za sufinanciranje obnove i izgradnje sportske infrastrukture u 2019. godini sufinancirao 15 projekata nogometne infrastrukture u ukupnom iznosu od 5,7 milijuna kuna.

'Ako je istina ono što Mamić govori o sucima, zgrožen sam. To ruši povjerenje u pravosuđe'
'Ako je istina ono što Mamić govori o sucima, zgrožen sam. To ruši povjerenje u pravosuđe'

Uz mjere za očuvanje radnih mjesta, Vlada je proširila mjere potpore kako bi što je više moguće ublažila negativne posljedice pandemije COVID-19 koje su pogodile i sportski sektor.

- Zahvaljujem premijeru Plenkoviću što je s ministricom Brnjac i ministrom Marićem organizirao ovaj sastanak koji smatram iznimno značajnim za daljnji razvoj nogometa, a posebno nogometne infrastrukture u Hrvatskoj. Drago mi je što je Vlada RH pokazala razumijevanje za brojne gospodarske, zdravstvene i druge dobrobiti koje nogomet donosi društvu, kao i zanimanje za izazove s kojima se suočavamo kao najmasovnija sportska organizacija u zemlji. HNS je uz podršku Fife i Uefe proteklih godina učinio mnogo u razvoju infrastrukture, a naravno da priželjkujemo i veću pomoć države u tom segmentu - izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker izrazivši zadovoljstvo postignutim dogovorom oko osnivanja zajedničkog tijela Vlade, Uefe i HNS-a.

- Vjerujem u učinkovitost zajedničkog tijela sastavljenog od predstavnika Vlade i Ministarstava financija, Ministarstva turizma i sporta, HNS-a i Uefinih neovisnih stručnjaka te grada Zagreba koji će zajednički pripremati održivi projekt izgradnje novog stadiona.

O tome je Šuker govorio i gostujući na televiziji Arena Sport uoči utakmice Dinama i Tottenhama.

- Neka bude 20.000, 22.000, tu je ta radna skupina da nađe neku lokaciju. Ne treba nam 35.000, ne treba nam neko veliko zdanje. Dajte da napravimo nešto. Pa svi u okruženju imaju stadion. Da može doći navijač na stadion, popiti pivo, otići na WC - rekao je.

Predsjednik Uefe Čeferin izvijestio je i o planovima oko organizacije Europskog prvenstva, s obzirom na epidemiološku situaciju u Europi.

Na inicijativu Čeferina i Šukera u Petrinji je 13. ožujka odigrana humanitarna utakmica između Slovenije i Hrvatske. Tom je prigodom Čeferin u ime Uefe uručio donaciju u iznosu od 50.000 eura Hrvatskom crvenom križu, dok je HNS donirao iznos od 200.000 kuna Županijskom nogometnom savezu Sisačko-moslavačke županije za obnovu nogometne infrastrukture.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...