Sport

Komentari 18

Srpska rukometašica ostala bez zraka, Hrvatica skočila u pomoć

Srpska rukometašica ostala bez zraka, Hrvatica skočila u pomoć

Liječnička ekipa nije morala na teren u Koldingu nakon jednog sudara Slađane Pop-Lazić, srpske rukometašice, kojoj je pomogla Hrvatica Dora Krsnik podignuvši joj ruke. Lijep i sportski potez

Na terenu su suparnice, ali i kolegice. Iako je utakmica Hrvatske i Srbije privukla veliku medijsku pažnju zbog povijesnog rivalstva i važnosti (pogotovo za naše istočne susjede), jedna će nesvakidašnja situacija ostati u pamćenju.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatice slave novu pobjedu

Prilikom napada Srpkinja sredinom prvog poluvremena njihova je pivotkinja Slađana Pop-Lazić (32) ostala bez zraka nakon jednog duela, a upomoć joj je priskočila Hrvatica Dora Krsnik (28) i podigla joj ruke.

Nakon nekoliko sekundi Slađana se pribrala i nastavila utakmicu bez intervencije liječničke ekipe.

"Prava slika s Europskog prvenstva: Hrvatica pomaže rukometašici Srbije", izvijestio je srpski portal Nova.rs ističući ovu situaciju.

"Prizor koji je oduševio regiju: Hrvatska rukometašica pomogla srpskoj da dođe do zraka", pišu Novosti.

O sjajnim odnosima dviju reprezentacija svjedoče i izjave iz srpskog tabora uoči utakmice.

- Govorili su svi da je Hrvatska autsajder, a ja sam govorio da nije. To je odlično ukomponirana ekipa, Šoštarić je dugo s njima, to je sve jedan klub, pojačan s Katarinom Ježić i Ćamilom Mičijević. Jako su borbene - govorio je izbornik Ljubomir Obradović.

- Hrvatska je apsolutni hit, pokazale su fantastičnu igru. Došle su s drugom momčadi, kako kažu, i dokazale da imaju kvalitetu. Balkanski su izašle i borile se, isplatila im se svaka kapljica znoja. Djevojke su jako dobre, sretna sam zbog njih, poznajemo se - rekla je rukometašica Kristina Liščević.

POGLEDAJTE SAŽETAK UTAKMICE:

Dora je završila utakmicu kao najefikasnija hrvatska igračica sa šest golova, a Pop-Lazić s tri. Hrvatska je kao pobjednik skupine C sa stopostotna četiri boda preselila u drugi krug i skupinu II, gdje će joj protivnice biti Rumunjska (četvrtak), Norveška (subota) i Njemačka (utorak).

Srbija je, pak, nakon pobjede Nizozemske nad Mađarskom 28-24 u krugu tri reprezentacije s dva boda ispala zbog teškog poraza od Mađarske 14 razlike.

Najčitaniji članci