Obavijesti

Sport

Komentari 1

'Sve imamo izvanredno, ali kad još dobijemo i šut, imat ćemo igru opet za dostatnu za zlato'

Na obostrano zadovoljstvo naša će se suradnja nastaviti minimalno do Tokija. Dapače, ne da su željni, već im je to životni san, potvrdio je Ivica Tucak da Bušlje, Garcia i Joković još ostaju "barakude"

VIDEO

Tri mjeseca otkako ju je korona virus raspustio usred priprema za predolimpijski kvalifikacijski turnir, hrvatska vaterpolska reprezentacija iznova je upogonjena. Nekako baš i priliči da ta u Hrvata najtrofejnija vrsta bude prva i probije led nakon što su svijet i sport tjednima bili u praznom hodu.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska reprezentacija na treningu

Pokretanje videa...

01:16

Višeg cilja u Dubrovniku, barem onog konačnog kao što je u ožujku bio Rotterdam, nije bilo, no "šef pogona" Ivica Tucak u četiri je dubrovačka dana dobio što je tražio. Pa čak, ako u računicu uvrstimo neočekivano dobro, pa i moćno izdanje u prijateljskoj utakmici s Crnom Gorom (14-5), i više od toga. Stoga smo najprije zatražili da izbornik sve sažme u ocjenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Tucak: Poraz od Crne Gore za broncu bila je nesreća, bolji smo
Tucak: Poraz od Crne Gore za broncu bila je nesreća, bolji smo

- Ako mora biti od 1 do 5, onda bih dao -5. Neka uvijek ostane malo prostora za bolje - pravo će trenerski izbornik Tucak.

- Radili smo kvalitetno, imali plivačke testove, psihološke radionice, nismo se štedjeli. Nisu svi u optimalnom stanju još uvijek, no neću ih isticati jer to ne ide van svlačionice. Nemamo veliko natjecanje pa nema alarma. Ali tako je i bilo za očekivati.

Iako je izbornik u više navrata naglašavao da mu je primarna želja provjeriti stanje s igračima i obaviti razgovore sa senatorima, jednako je važno bilo da se igrači međusobno opet druže, pojačaju ionako jaku međusobnu kemiju jer nekad je ona važnija od gole kvalitete. Pa je kao šećer na kraju stigla ta utakmica protiv Crne Gore, bitna i s aspekta da bi neki igrači poput Bijača ili Bušlje u protivnom bili šest mjeseci bez utakmice (!).

Dubrovnik: Vaterpolo utakmica između Hrvatske i Crna Gore prva je s gledateljima na tribini

- Rezultat nije bio u prvom planu niti je bitan toliko u prijateljskoj utakmici, ali uvijek je važno pobijediti takvog  protivnika i na takav način, što daje dimenziju više. Crnogorci su bili u prednosti jer su duže zajedno, igrali su trening-utakmice, no nama je pomogla i utakmica s Jugom dan ranije (17-11). Namjerno smo je stavili u petak navečer i "posudili" jugašima tri igrača (Lončar, Popadić, Macan, nap. a.) da bude zanimljivije. Morali su nakon tri mjeseca osjetiti loptu, duel, kontru, zatvaranje kontre i da toga nije bilo u petak, budite sigurno da bi to u subotu izgledalo lošije.

Barakude razbile Crnogorce u prvom događaju pred publikom nakon izlaska iz korona krize
Barakude razbile Crnogorce u prvom događaju pred publikom nakon izlaska iz korona krize

Zbog nečega nam je još, pak, drago što je pokazala utakmica s Crnom Gorom. Zadnjim porazima na velikim natjecanjima, polufinale SP-a u Gwangjuu od Španjolske i u siječnju od Crne Gore za broncu na Euru u Budimpešti, kumovala je jedna u loptačkim sportovima općenito vrlo važna stvar, često i presudna. Vanjski šut. Zapravo, da se ne lažemo, nedostaje nam otkako više nema Sandra Sukna.

- Mi moramo dobiti širinu s tim šutom koji, istina, nije funkcionirao protiv Španjolske u Gwangjuu i u Budimpešti, ne na razini za zlato. No ne treba biti previše kritičan, sve imamo izvanredno, obranu s igračem manje, napad nam je s igračem više bio jako dobar, tranzicija u kontri... Nema utakmice u kojoj nismo zabili gol iz kontre. Iako nije bilo Vukičevića, pokazali su se šutem Benić, Bukić, tu su uvijek Joković, Bušlje, Fatović... Kad to popravimo, onda ćemo imati igru dostatnu za zlatnu medalju.

Koju će Barakude prvom sljedećom prilikom loviti sljedeće godine u Tokiju. S Bušljom, Garcijom i Jokovićem.

- Dogovorilo smo se na obostrano zadovoljstvo. Oni ne samo da žele igrati još, nego im je i san nastupati na Olimpijskim igrama.

Godina iza Tokija donosi domaći Euro u Splitu, pa bi to, recimo, bio idealan scenarij za oproštaj Bušlje i Xavija, ali za razliku od kapetana i našeg Katalonca, Joković po godinama ima iza sebe još jedan cijeli olimpijski ciklus.

- On ima želju, nemamo što kriti, da odradi još jedan ciklus do Pariza. Ne moram ni naglašavati koliko je takav igrač, sportaš i ljudska veličina potrebna reprezentaciji.

'Nećemo raditi što i Srbi, SP i EP igrat ćemo s najboljima'
'Nećemo raditi što i Srbi, SP i EP igrat ćemo s najboljima'

Reprezentaciji će potrebno biti još okupljanja, prvo sljedeće planirano je nakon završetka klupske sezone koja počinje 24. lipnja.

- Imat ćemo dva bloka od desetak dana. Prvo na Korčuli od 8. do 16. kolovoza kada ćemo osloboditi starije igrače koji imaju obitelji poput Vrlića, Garcije, Bušlje, Jokovića, Lončara, a pozvat ću i neke debitante. Potom ćemo se opet okupiti u Šibeniku od 24. kolovoza do 3. rujna, odigrat ćemo tada i HEP turnir s Italijom, Crnom Gorom te vjerojatno Mađarskom umjesto Grčke.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi