Sport

Komentari 18

Naša tenisačica dobila kripto 'token': Kupite ga i postat ćete suvlasnici moje teniske karijere

Naša tenisačica dobila kripto 'token': Kupite ga i postat ćete suvlasnici moje teniske karijere

Oleksandra Olijnikova Ukrajinka je koja nastupa pod hrvatskom zastavom, a dobila je svoj 'kripto-token' - OLI. Već otprije, sponzori su mogli na njezinu nadlakticu staviti lažne tetovaže

Da život može biti uistinu težak, zna Ukrajinka Oleksandra Olijnkova (20) koja je u Hrvatsku je stigla iz Ukrajine kao 11-godišnja izbjeglica. Živjela je u ruševinama sa svojom obitelji, ali uz pomoć oca i Talijanke Sare Errani, počela je trenirati tenis, koji je sam po sebi iznimno 'skup sport'.

Zato je Oleksandra došla na zanimljivu ideju kako da osigura novčana sredstva za razvoj karijere. Odlučila je 'prodavati svoje tijelo'. Naravno, ne radi se o nekakvoj ilegalnoj aktivnosti.

Radi se o prostoru 15 cm x 7.5 cm na desnoj nadlaktici na koje će kupac moći tetovirati nekakvu poruku (iznimka su ekstremističke poruke ili pak reklama neke kladionice/kasina) ili će moći 'sačuvati' prostor te ga kasnije prodati. 

Ipak, očito da Oleksandra nije 'namakla' dovoljno novca kako bi se njezina teniska karijera mogla pravilno razvijati pa se odlučila na novu, ekstremnu ideju.

Ukrajinka koja nastupa pod hrvatskom zastavom postala je prva profesionalna tenisačica sa svojim 'kripto-tokenom'. Kupnjom istog, vlasnici mogu biti dio njezine teniske karijere, dijeliti s njom nagrade te donositi važne odluke.

Olijnikova je trenutačno 654. igračica svijeta.

 

Najčitaniji članci