Obavijesti

Sport

Komentari 74

Tjerali ga u drugu momčad, a sad je opet zaustavio Dinamo

Tjerali ga u drugu momčad, a sad je opet zaustavio Dinamo
1

Da nije došlo do ozljede Josipa Posavca, pitanje je bi li Hajduk uopće produžio ugovor Marinom Ljubićem i jel' bi imao priliku opet pokazati što zna u najvećem hrvatskom derbiju...

VIDEO

Prije samo dva tjedna trenirao je s drugom momčadi, nije bila poznata njegova sudbina u Hajduku, a jučer je izludio nogometaše Dinama sa svojim obranama. Fantastični Marin Ljubić (22) opet je pomogao Hajduku da ostane neporažen protiv hrvatskog prvaka (1-1) i definitivno zaslužio status igrača utakmice.

Pokretanje videa...

07:07

Zašto je Hajduk uopće ovakvog golmana držao u drugoj momčadi? Ljubić nije htio produžiti ugovor, odnosno tražio je od kluba nešto bolje uvjete što oni nisu prihvatili te su ga 21. listopada prebacili u drugu momčad. Hajduk je tada na dispoziciji imao tri golmana i nije bilo toliko brige oko vratarske pozicije, no onda su stigli problemi.

Josip Posavec je ozlijedio vratnu kralježnicu, s Dukom je raskinut ugovor i Burić nije imao koga staviti na gol. Dakako, tu je bio Goran Blažević (34)  koji je više u ulozi nekog trenera nego rezervnog golmana i mladi Davor Matijaš. Dok se Damir Burić patio s pozicijom golmana, jedan talentirani mladić trpio je surovost današnjeg nogometa i trenirao s drugom momčadi te šutio i marljivo radio i kao da se probudio neki inat u njemu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Burić je zavapio da nema golmana i klub mu je ubrzo uslišio želje. Ljubić je na kraju produžio ugovor s njima i odmah zaigrao u derbiju protiv Osijeka te pokazao kolika je klasa. 

U prvom derbiju u kolovozu je uskočio umjesto ozljeđenog Posavca i imao nekoliko ključnih obrana, a ista stvar je bila i ovaj put. Skinuo je sjajnu priliku Petkoviću na samom početku, skinuo je Olmov šut iz samog kuta, branio je Kadzioru, bio odličan na prekidima. Spriječio je Hajdukov poraz koji su svi prognozirali, obzirom na izostanak velikog broja igrača. 

Odradio je utakmicu na maksimalnom nivou protiv kvalitetnijeg protivnika i pokazao da Hajduk itekako može računati na njega u budućnosti i da su ga bez razloga 'šikanirali' i tjerali u drugu momčad. 

- Pokazao je mirnoću i izvanredne reakcije. Drago nam je da je potpisao ugovor i da je s nama. Vratili smo ga iz druge momčadi nakon toga i pokazao je da je naša budućnost i perspektiva. Ove dvije utakmice protiv Dinama su potvrda njegove kvalitete - rekao je Damir Burić nakon utakmice.

'Bili' podržali navijače, 'modri' se pobunili: Prijeti im kazna...
'Bili' podržali navijače, 'modri' se pobunili: Prijeti im kazna...

Ali zašto je uopće i moralo doći do te drame i njegovog prebacivanja u drugu momčad?

- Nije bio potjeran, nego prebačen, dok se ne riješe potankosti oko ugovora. Bila je to odluka bivšeg sportskog direktora Saše Bjelanovića, to je bilo u njegovom djelokrugu.  Pa dobro, popričali smo s Ljubićem, objasnili smo mu neke stvari, rekli smo mu da vjerujemo u njega, uvjerili smo ga da je Hajdukova perspektiva.

Zbog godina lutanja i sretan je bod u Maksimiru razlog veselju
Zbog godina lutanja i sretan je bod u Maksimiru razlog veselju

Ta vjera u Ljubića se na kraju Buriću itekako isplatila. Povici s tribina 'Buriću, odlazi', sve su tiši i sam trener Hajduk je svjestan da mu je mladi golman kupio vrijeme i osigurao nešto mirnije razdoblje na Poljudu.

Brojni stručnjaci pisali su kako Hajduk nema kvalitetnih golmana kao prije, da nema više novih Kalinića, Letica, Pletikosa, Subašića, a Ljubić ih je sve demantirao i pokazao da je budućnost ovog kluba... No, da nije došlo do ozljede Josipa Posavca, pitanje je bi li Hajduk uopće produžio ugovor s njim.

Ljubić ponovno junak derbija, Petko 'valjao' prijatelja Simića
Ljubić ponovno junak derbija, Petko 'valjao' prijatelja Simića

Marin je sjajan i talentiran golman, a to je danas pokazao i hrvatskom prvaku i Nenadu Bjelici i ostavio Hajduk u nadi za naslov prvaka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu