Obavijesti

Sport

Komentari 3

Tko čeka Hrgovića? Britanski nokauter izdržao osam rundi s Usikom: 'Ukrali su mi pobjedu'

Tko čeka Hrgovića? Britanski nokauter izdržao osam rundi s Usikom: 'Ukrali su mi pobjedu'

Daniel Dubois vjerojatni je novi protivnik Filipa Hrgovića 1. lipnja u Arabiji. Britanca porijeklom s Grenade u boks je uveo otac, ima desetero braće i sestara, a nakon poraza od Joycea spremio je dva milijuna eura

VIDEO

Zanimaju me samo prave borbe i veliki dečki. Joshua, Fury, Usik, idemo, rekao je Daniel Dubois nakon posljednjeg meča u karijeri, trijumfa nad Amerikancem Jarrellom Millerom 23. prosinca u Saudijskoj Arabiji. U pravoj borbi neće biti jedan od trojice koje je spomenuo, ali će ona ipak biti za obveznog izazivača svjetskog prvaka po IBF verziji. Prema svemu sudeći, čeka ga Filip Hrgović. Otkrio je to trener hrvatskog teškaša Ronnie Shields.

Tko je Daniel Dubois?

Britanac rođen 6. rujna 1997. najozbiljniji je Filipov suparnik u 18. profesionalnom meču. Rođen je u Greenwichu u Londonu, kvartu koji je svjetski poznat zbog zvjezdarnice po kojoj je postavljen nulti meridijan. Britanski je državljanin, a porijeklo mu je iz karipske države Grenade.

Boksom se krenuo baviti zbog oca Davea s devet godina, htio ga je tako maknuti od problema na ulici, a zanimljivo je da ima čak desetero braće i sestara. Jedna od sestara Caroline također je uspješna profesionalna boksačica. Danielovi uzori su Muhammad Ali, Lennox Lewis i Mike Tyson.

Dubois u 22 borbe ima 20 pobjeda, od čega čak 19 nokautom. Prošlo je ljeto, nakon osvajanja privremenog pa regularnog WBA pojasa, dobio priliku na najvećoj svjetskoj pozornici, meču za svjetskog prvaka po pet verzija protiv Ukrajinca Oleksandra Usika.

'Prevarom su mi oduzeli pobjedu'

Ne samo da je Dubois dobio priliku, nego je prvaku stvorio velike probleme. U petoj rundi aperkatom je uzdrmao Usika, a sudac je kontroverzno odlučio da je njegov udarac nedopušten i dao je Ukrajincu pet minuta da se oporavi.

- Nije to bio nizak udarac, prevarom su mi oduzeli pobjedu - zavapio je Dubois.

"Loša odluka suca. Usik je iskoristio vrijeme koje mu je sudac dao, pet minuta odmora je katastrofalna odluka. Usik je čak želio nastaviti nakon nekog vremena, no sudac je inzistirao. Osim toga, Usik je dominirao u svakoj minuti svake runde, gotovo bez napora", komentirao je hrvatski teškaš Alen Babić na Instagramu.

800370551

Usik je mogao tražiti diskvalifikaciju, no htio je završiti meč i završio ga je nokautom u devetoj rundi. Dynamitea je 2020. srušio i Joe Joyce, dakle nikako nije tip s kojim Hrgović ne može izaći na kraj. Za tu je borbu, iako je izgubio, Dubois zaradio dva milijuna eura. San mu je tad srušen, a preko Hrgovića traži novi uspon.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika