Sport

Komentari 88

Tko sad vodi Dinamo? Ova će trojka odlučivati o budućnosti

Tko sad vodi Dinamo? Ova će trojka odlučivati o budućnosti

Odlaskom 'Mamićevaca' sa skupštine pao je kvorum i Dinamom će u bliskoj budućnosti upravljati Mirko Barišić, Vlatka Peras i Dario Šimić. Ipak, nitko ne zna što će točno biti dalje

Što će biti s Dinamom? Malo je učinjeno, zapravo skoro pa ništa, na skupštini kluba u četvrtak u hotelu Sheraton. Nakon skoro dva sata sukobljene stvari nisu se mogle dogovoriti ni oko radnog predsjedništva Skupštine i tako se pomaknuti s prve točke dnevnog reda. 'Mamićevci' su tako odlučili otići sa skupštine, čime je izgubljen kvorum, a sve su aktivnosti stale.

Klub će u bliskoj budućnosti voditi predsjednik kluba Mirko Barišić (predsjednik kluba) i uprava koju čine Vlatka Peras (predsjednica uprave) i Dario Šimić (novi član uprave zadužen za sportski sektor).

Ovaj će trojac voditi glavnu riječ na Maksimiru dok nema Izvršnog i Nadzornog odbora, a postoji mogućnost i da će im se pridružiti i četvrti član u upravi. O tom, potom.

Zagreb:  Burno je počela skupština Dinama, Mirko Barišić tek je počeo s govorom, a skupštinar Jure Zovko već je uručio prigovor

Barišić ostaje na čelu

Predsjednik Barišić u službi je Dinama od 9. travnja 2000. godine. Tad je zamijenio Zlatka Canjugu na poziciji predsjednika kluba, a po struci je inženjer kemije. 

Barišić je bio direktor tvrtke Combick GmbH u Frankfurtu od 1974. do 1987., kao i ravnatelj Siemensa. Upravo je Siemens odigrao ključnu ulogu te 2000. godine, Barišić je potegao veze i osigurao veliku financijsku injekciju koja je spasila klub.

U Dinamo je prvi put uključen 1970. kad je preuzeo ulogu dopredsjednika kluba, ali je krajem 1971. odstupio s cjelokupnim vodstvom kluba.

Predsjednik GNK Dinamo Mirko Bariši?

Bivša Mamićeva tajnica u upravi

Vlatka Peras je predsjednica uprave, koja u ovom trenutku nije baš brojna. U klubu je zaposlena od 1999., a Zdravko Mamić imao je veliko povjerenje u nju kad se povukao s mjesta predsjednika.

Tad su uz nju dio uprave postali Amra Peternel i Krešimir Antolić. Peras je godinama bila osobna Mamićeva tajnica, a u upravu je najprije stigla kao direktorica HR odjela. Peras je 2017. svjedočila protiv Mamića na osječkom sudu.

Zagreb: Komemoracija za Miroslava Ćiru Blaževića

Šimić u igri prijestolja

U borbu za prevlast u Dinamo nedavno je uključen bivši hrvatski reprezentativac Dario Šimić. On je potreban Barišiću za pobjedu protiv Mamićeve struje i preuzet će mjesto člana uprave zaduženog za sportski sektor.

Šimić traži da Dinamo bude demokratski ustrojen, moderno organiziran i transparentan klub. Donedavno je bio član uprave Lokomotive, a aktivan je bio i kao predsjednik udruge Nogometni sindikat. 

Prije šest godina kandidirao se i za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, ali u tom je izboru, ipak, izgubio. 

Zagreb: Dario Šimi? dao izjavu za medije nakon održane izborne skupštine HNS-a

Antolića više nema

U upravi je donedavno bio Antolić. On je prije nekoliko dana potpisao sporazumni raskid ugovora, a druga je članica Uprave, Amra Peternel, smijenjena.

Barišić je najavio izmjenu i dopune Statute kluba, koji je trenutno prilično otvoren za osobnu interpretaciju. Upravo su u statutu sukobljene struje našle temelj za raspravu.

Zagreb: U hotelu Westin održana Skupština GNK Dinamo

Dinamo je u priopćenju objavio da će Barišić sazvati novu Skupštinu kad procijeni da su za nju stečeni uvjeti, a kad će to biti, još se točno ne zna. Prema rasporedu je iduća Skupština tek u prosincu, ali Barišić ju može i ranije sazvati.

POGLEDAJTE VIDEO: RAVNO IZ KUPAONE NA BAKLJADU BOYSA

Najčitaniji članci