Obavijesti

Sport

Komentari 39

U predborbi Joshui i Usiku bori se Crnogorac, a Hrgović doma...

U predborbi Joshui i Usiku bori se Crnogorac, a Hrgović doma...
7

Ako mi kažete da se borim s King Kongom, borit ću se. To je moj posao i blagoslovljen sam zbog toga, živim najbolje dane života. Ne bih volio biti u ringu protiv sebe, kaže Joshua uoči osme borbe za titulu

VIDEO

Meč karijere? Može se postići mnogo više od ulaska u ring s Joshuom!

Rekao je to Ukrajinac Oleksandr Usik (34), koji je dugo prvi u redu čekao borbu za naslov teškaškog prvaka svijeta, priliku da se opaše i teškaškim pojasima, nakon što je šest puta obranio onaj u lakoteškoj kategoriji.

Pokretanje videa...

00:49

Dočekao je, u subotu, pred 60.000 (Joshuinih) navijača na Tottenhamovu stadionu u Londonu izazvat će prvaka AJ-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pa da predstavimo malo izazivača. Usik je vješt žongler, zovu ga 'opaki gad', rođen je u Simferopolju, visok je 191 cm (sedam cm niži od Joshue) i ima raspon ruku 198 cm (deset cm manje od Joshue). Pobijedio je svih 18 borbi, od čega 13 nokautom, i postao je prvi boksač koji je ujedinio sve četiri najjače titule u lakoteškoj kategoriji. Ali 2019. ostavio je upražnjenim to mjesto i odlučio okušati se među teškašima.

Heavyweight World Title Fight - Anthony Joshua v Kubrat Pulev

Kao amater, bio je olimpijski prvak u teškoj kategoriji 2012., kao i svjetski prvak 2011., a u lovu na profesionalnu titulu rušio je Michaela Huntera, Tonyja Bellewa, Derecka Chisoru...

Usik se obukao poput Jokera pa kazao Joshui: Pišem pjesme...
Usik se obukao poput Jokera pa kazao Joshui: Pišem pjesme...

- Ja sam heroj. Moj izgled, kosa, brkovi, naušnice nadahnuti su mojim precima koji su bili kozački ratnici iz 17. stoljeća. Prije sam izvodio kozački ples nakon nekih mojih amaterskih pobjeda, mogao bih to ponoviti ako pobijedim u subotu. Ja sam vrlo nepredvidljiv momak - poručio je Usik i dodao:

- Osjećam se dobro i radujem se borbi. Joshua i ja ćemo voditi borbu koju će ljudi zapamtiti, ući će u povijest.

U Hrvatskoj nema TV prijenosa: Gdje gledati meč Joshua - Usik?
U Hrvatskoj nema TV prijenosa: Gdje gledati meč Joshua - Usik?

Otkrio je kako voli kazalište, piše pjesme, naučio je svirati gitaru.

- Želio sam studirati kazalište i umjetnost. Ali kada sam osvojio juniorsko prvenstvo u Ukrajini shvatio sam da bi to mogao nastaviti, pa sam krenuo na Institut za tjelesni odgoj. Ali volim kazalište, pišem pjesme i naučio sam svirati gitaru. Volim različite stvari.

Anthony Joshua and Oleksandr Usyk News Conference

OK, a sad malo o prvaku... Anthony Joshua - koji ima još dva imena: Oluwafemi Olaseni - osmi put napada ili brani pojas. Jednom se okliznuo, kada je u lipnju 2019. izgubio od nedoraslog Andyja Ruiza, što je bila ponajveća senzacija u povijesti boksa. Šest mjeseci kasnije natamburao ga je i vratio pojaseve.

Heavyweight World Title Fight - Anthony Joshua v Kubrat Pulev

- Ako mi kažete da se borim s King Kongom, borit ću se. To je moj posao i blagoslovljen sam zbog toga, živim najbolje dane života. Ne bih volio biti u ringu protiv sebe - rekao je uoči okršaja s Usikom filozof Joshua, čiji govori nerijetko traju dulje nego što je trajala većina Tysonovih borbi.

I on je bio olimpijski pobjednik 2012. godine, ali u superteškoj kategoriji. Dok je kao profesionalac od 12. borbe počeo 'slagati' ozbiljne suparnike: Raphaela Zumbana, Kevina Johnsona, Dilliana Whytea, Charlesa Martina, Dominica Breazealea, Vladimira Klička, Carlosa Takama, Josepha Parkera, Aleksandra Povetkina, Andyja Ruiza i Kubrata Puleva.

Oleksandr Usyk v Tony Bellew - Manchester Arena

Ima skor 24-1, tri od četiri najcjenjenija pojasa i zna da ga nakon ove obrane čeka toliko priželjkivana bitka za četvrti, WBC-ov. Protiv Tysona Furyja, koji u međuvremenu mora uspješno okončati svoju trilogiju s jezičavim Deontayem Wilderom, koji već prijeti Joshui.

Kakav preokret: Furyju je sud naredio da se bori s Wilderom
Kakav preokret: Furyju je sud naredio da se bori s Wilderom

I na kraju, možemo samo žaliti što na takvoj priredbi jedna od predborbi nije i Filip Hrgović. Joshua ima istog promotora, ali Eddie Hearn nije uspio Hrgu gurnuti na Tottenhamov stadion. Na cijeloj priredbi nema ni jedne druge teškaške borbe, a među desetoricom boraca koji će zagrijavati publiku je i Albanac Florian Marku, dok je Crnogorac Dilan Prašović čak zadnja predborba prije ulaska u ring Joshue i Usika!

Hrgović će je gledati na TV-u...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića