Obavijesti

Sport

Komentari 14

'U prvom dijelu vidjeli smo što su donijele promjene. Svakako bih vratio Brozovića u momčad'

'U prvom dijelu vidjeli smo što su donijele promjene. Svakako bih vratio Brozovića u momčad'

'Ne smijemo ih podcijeniti, znam 90% igrača koji su iz Premiershipa ili škotske lige, koja je izrazito teška. Pogotovo nakon sinoćnjeg rezultata, mislim da će biti jako teško protiv Škotske', jasan je Branko Strupar

VIDEO

Prvo poluvrijeme smo bili jako loši. Česi su bili puno bolji i dobro da nismo primili koji gol više. Resetirali smo se po drugom poluvremenu, valjda je bilo udaranja po stolu 'dečki ovako ne možemo jer ćemo ispasti nakon dvije utakmice' i dobro su se vratili te na vrijeme zabili za izjednačenje. Puno su bolje izgledali, a kad sve zbrojimo mislim da je 1-1 rezultat, započeo je rezime utakmice Hrvatske i Češke (1-1) legendarni napadač belgijske nogometne reprezentacije Branko Strupar.

Dalić: Nije ovo Hrvatska kakvu sam želio. Rebić? Ma nije to to. Ali dragi Bog dao nam je šansu
Dalić: Nije ovo Hrvatska kakvu sam želio. Rebić? Ma nije to to. Ali dragi Bog dao nam je šansu

'Vatreni' su nakon poraza od Engleske (1-0) došli do boda u drugom kolu Europskog prvenstva, ali bila su to dva različita poluvremena. Loš nastup u prvih 45 minuta obilježio je i penal nakon što je Dejan Lovren u skoku laktom pogodio Patricka Schicka iz čega su Česi poveli.

POGLEDAJTE VIDEO: Perišićev gol Češkoj

Pokretanje videa...

Perišićev gol Češkoj VIDEO

-Taj VAR mi je koliko god dobar, ponekad i loš. Ne zato jer je penal bio protiv nas, a činjenica je da je Lovren išao u nazad. Ne možeš ti skakati sa rukama uz tijelo, pogotovo kad ideš unazad. Schick se doslovno zabio u njegov lakat, ali lopta je otišla dalje. Nijedan naš ni češki igrač nije reagirao, tek kad je sudac došao do njega i vidio lokvu krvi, tu se oglasio VAR. Da nije bio toliko krvi to bi prošlo, ali nažalost po nas, suđen je jedanaesterac - osvrnuo se Strupar.

'Dečki su već dosta samokritični'

Nitko to nije očekivao, ali samo su reprezentativci oni koji su to mogli popraviti. Imali su 15 minuta da se konsolidiraju i krenu u nastavak utakmice.

POGLEDAJTE VIDEO: Strupar o šansama Hrvatske za prolaz dalje

- Ima tu svega, lupanja bocama, povišenih tonova, ali sve za pozitivan cilj. Jer kako smo izgledali prvo poluvrijeme, zaslužili smo biti u minusu, a dobro da nismo bili i više jer je pitanje kako bi se vratili. Dosta su dečki bili samokritični jer nitko nije bio dobar, igra se momčadski. Nitko nije napravio nešto dobro, a bez obzira na ishod utakmice, čuo sam reprezentativce da nisu bili zadovoljni utakmicom. Sad imamo 90 minuta na sve ili ništa, oni znaju da nisu pravi, a sad imaju popravni gdje znaju da se moraju baciti na glavu - jasna je nekadašnja belgijska 'desetka'.

A olakšanje je stiglo odmah na otvaranju kad je za izjednačenje pogodio Ivan Perišić.

Euro 2020 - Group D - Croatia v Czech Republic

- Krama je nekako na iznenađenje podvalio tu loptu, a sve ostalo što je Perišić napravio bilo je vrhunski. Imali smo sreće da se Coufal poskliznuo u trenutku šuta, ali Perišić je odlično zakucao tu loptu. Puno smo bolje stajali na terenu nakon toga. 

Hrvatska u zadnjoj utakmici zna da mora ići na pobjedu kako bi prošla dalje, a Škoti su sigurno dodatno motivirani nakon remija protiv Engleza (0-0).

Srozale se šanse Hrvatske za 2. krug, i čitatelji jako podijeljeni
Srozale se šanse Hrvatske za 2. krug, i čitatelji jako podijeljeni

- Svaki igrač mora dati ekstra 20% pogotovo u trkačkom dijelu, bit će to forte Škota na njihovom terenu. Imamo dosta potencijala prema naprijed, svakako bih vratio Brozovića u momčad. Imamo dosta potencijala prema naprijed, ali treba razmišljati o defenzivi. Očekujem samo da daju maksimum, razmazili su nas poslije srebra u Rusiji 2018. Očekujem ulazak u drugi krug, a onda je nebitno. Kad se izvukla grupa bio sam uvjeren da ćemo proći. Bili smo dobri samo jedno poluvrijeme i ako će nam ono biti baza, mislim da možemo proći Škote - objašnjava bivši napadač Dinama i Genka.

'Naprijed bih stavio Petkovića ili Budimira'

Igrač utakmice bio je Luka Modrić koji ne pruža partije na kakve smo navikli od njega, ali sad su svi svjesni kakve je Luka kvalitete te ga zatvaraju i u više navrata. 

- Luka je naš stožerni igrač i ne veselim se trenutku kad će prestati igrati, Kad je on na lopti, sigurnost je u igri. Nekad nema rješenja i mora igrati samo unazad jer ga dupliraju, čak i tripliraju. Prema njegovim godinama i stažu imamo samo respekt, znaš da će dati svoje i ako mu treba odmora zašto ne. Samo mu treba svježine i neki put lakši trening nasuprot drugim igračima koji su poletniji - osvrnuo se Strupar i na vijesti kako Modrić ima lakše treninge, a prokomentirao i situaciju u kojoj je slobodni udarac izvodio Dejan Lovren.

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Hrvatska - Češka

- Ako imaš samopouzdanja, to je pozitivno od strane Luke ili Kove koji su mi igrači za izvađanje prekida, možda se u tom trenutku Lovren osjećao dobro i rekao 'pusti meni, možda zabijem'. Nije uobičajeno, ali ako si dan prije bio dobar na treningu zašto ne pokušati.

Marcelo Brozović dobio je samo par minuta u ovoj utakmici, a protiv Škotske će sigurno u sastavu biti još nekih promjena.

Je li moguće? Hrvatska može ići dalje s 2 boda pa u Budimpeštu!
Je li moguće? Hrvatska može ići dalje s 2 boda pa u Budimpeštu!

- Iznenađujuće. On je igrač koji nije bio na nivou protiv Engleske, ali je izrazito motoričan i mislim da može najviše trčati. Dobar je osigurač kad Luka ili Kova odu malo naprijed za zatvoriti im leđa. Ima taj box to box način, možda protiv Engleza nije bio na nivou, ali nosioc je igre u Interu kao i u reprezentaciji. Vjerujem da je očekivao igrati od prve minute, a izbornik se odlučio na promjene. Jesu li bile uspješne ili nisu, vidjeli smo u prvom poluvremenu. Kad se sve zbroji utakmica je završila realno - Rebić mi je idealni bočni igrač, ima brzinu, može proći 1 na 1, u sredini je sputan. Uvijek bi stavio Petkovića ili Budimira koji igraju leđima prema golu, imamo brzanaca koji će se naći u prilici - pojašnjava Strupar i završava sa Škotima:

Euro 2020 - Group D - Croatia v Czech Republic

- Da je Škotska dobila Englesku, a da su od nas izgubili 5-0, nitko im ne bi ništa zamjerio. Imali su tri četiri dobre prilike, to dokazuje da se može igrati protiv Engleza. Ne smijemo ih podcijeniti, znam 90% igrača koji su iz Premiershipa ili škotske lige, koja je izrazito teška. Pogotovo nakon sinoćnjeg rezultata, mislim da će biti jako teško protiv Škotske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom