Obavijesti

Sport

Komentari 1

Ukić protiv Zadra za Kup nakon 17 godina: Vraćaju se uspomene

Ukić protiv Zadra za Kup nakon 17 godina: Vraćaju se uspomene
11

Sigurno bi i meni osvajanje kupa jako puno značilo, svi mi koji smo ovdje rođeni i započeli trenerske karijere nismo sanjali da vodimo Barcelonu i Real, nego da vodimo Split, kaže Skelin

VIDEO

U subotu od 17.30 u Omišu Zadar brani Kup, a napada ga Split, koji u finalu Kupa Krešimira Ćosića nije bio punih 17 godina. Tada su u finalu porazili upravo Zadar, u Jazinama sa 74-72, košem Roka Lenija Ukića u zadnjoj sekundi.

Bio je to ujedno i zadnji trofej Splita, post traje već punih 17 godina i žuti ga imaju priliku prekinuti baš protiv Zadra i to nakon povratka Ukića u matični klub.

Roko Leni Ukić

- Uspomene se vraćaju, ali iskustvo mi kazuje da to treba staviti u duboku povijest i da se ekipa i ja okrenemo ovoj utakmici. Sve je drugačije, jedino što je ostalo iz te utakmice su imena klubova te Kedžo i ja. Momci su napravili veliki korak još tamo pobjedom nad Goricom, naš klub je u finalu, u prilici osvojiti trofej - kaže Ukić, a zanimljivo je kako je u njegovoj momčadi bio i današnji trener Zadra Veljko Mršić, ali nije imao pravo nastupa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bio je važan dio našeg uspona u formi od Nove godine kada je stigao pa do tog finala, bio je jedini iskusniji u momčadi i ima svoje prste u trofeju bez obzira na to što nije igrao tu utakmicu - prisjetio se Ukić.

Povijest, i bližu i daljnju, Ukić i momci stavili su sa strane, maksimalno su fokusirani na finale u Omišu.

- Puno je detalja koji će odlučiti, znamo što nam je činiti i što moramo napraviti za pobjedu - zaključio je Ukić.

Zapinskik finala kupa Zadar Split

Trener žutih Ivica Skelin naglašava kako iskustvo Ukića i Kedže neće biti dovoljno.

- Roko i Kedžo igrali su tu utakmicu, tu je i Babić, koji je osvajao s Cedevitom, svi ostali nemaju previše iskustva, ali mogu doprinijeti energijom i željom da dođemo do konačnog trijumfa - kaže trener žutih, koji također čeka svoj prvi domaći trofej.

- Sigurno bi i meni osvajanje Kupa jako puno značilo, svi mi koji smo ovdje rođeni i započeli trenerske karijere nismo sanjali da vodimo Barcelonu i Real, nego da vodimo Split. Na žalost nismo u zadnje vrijeme bili u situaciji da se približimo borbi za trofeje.

Split: Utakmica 18. kola ABA lige, KK Split i KK Zadar
Split razbio Zadar na Gripama; Skelin: Sutra je tek pravi ispit
Split razbio Zadar na Gripama; Skelin: Sutra je tek pravi ispit

Bit će ovo treći dvoboj Splita i Zadra u svega tjedan dana, prvi su u okviru Premijer lige na Gripama dobili domaći igrači 82-62, da bi im dan kasnije gosti uzvratili pobjedom 89-76, također na Gripama, u utakmici ABA lige.

- U prvom susretu dobro smo branili blokove, nismo im dali otvorene šuteve, a sve dobro što smo radili i što nam je donijelo pobjedu u toj utakmici, nismo ponovili dan kasnije i zbog toga smo i doživjeli poraz. Imali smo puno izgubljenih lopti, previše koševa primili smo iz tranzicije, a Onuaku nam je radio dosta problema u igri jedan na jedan. Jednako tako, Zadar je u drugu utakmicu ušao s puno više energije od nas i na to moramo jako paziti sutra u finalu. Tko uđe s više energije ima i više šansi za konačno slavlje, a ako uz to naša visoka linija zaustavi Onuakua bit ćemo bliže pobjedi.

Split: Utakmica 18. kola ABA lige, KK Split i KK Zadar
Zadar uzvratio Splitu: Pojačanje iz NBA-a održalo lekciju košarke
Zadar uzvratio Splitu: Pojačanje iz NBA-a održalo lekciju košarke

Skelin je svjestan da se momčadi jako dobro poznaju i da neće i ne može biti posebnih iznenađenja, kao i da nema favorita. U ovoj sezoni međusobni omjer je 2-2, po jedan susret otišao je na svaku stranu i u domaćoj i u regionalnoj ligi, a isti je omjer i na Gripama i na Višnjiku.

- Kad je već sve tako izjednačeno, onda nas čekaju produžeci i u Omišu, ha, ha, ha... - kazao je Skelin, čija je momčad doživjela brojne promjene od početka sezone.

- Brojne promjene uvjetovale su trenutno stanje, imamo dosta igrača ali su neuigrani i to nije ništa neočekivano. Babić je tek stigao, odradio je sedam treninga od kojih su dva bila regeneracijska. Nema tome dugo da su stigli i Ukić i Marić, zbog ozljeda ne možemo računati na Đokovića i Mesičeka...

Split: Utakmica 18. kola ABA lige, KK Split i KK Zadar

Unatoč svim problemima Skelin vjeruje u svoju momčad.

- Nezahvalno je meni pričati o tome koja je momčad jača, uvijek gledam prednosti moje momčadi i na koji način mogu pobijediti. Ja sam pristran i za mene su moji igrači najbolji. Nadam se da će naše prednosti doći do izražaja i da ćemo u prvom redu smanjiti broj izgubljenih lopti i time zaustaviti njihovu tranziciju, a onda i limitirati učinak Onuakua i zaustaviti protivnički skok. Ako još napravimo dobru obranu u "picku" i ne dozvolimo Mavri, Carteru i Junakoviću da se razmašu, sigurno naše šanse rastu.

Split: Utakmica 18. kola ABA lige, KK Split i KK Zadar
Split u finalu Kupa Krešimira Ćosića nakon 17 godina suše...
Split u finalu Kupa Krešimira Ćosića nakon 17 godina suše...

Omiš je puno bliže Splitu, lani su žuti i trenirali u dvorani Ribnjak dok se mijenjao parket na Gripama, no to što nešto bolje poznaju dvoranu od gostiju za Skelina ne predstavlja posebnu prednost.

- Sve je to bilo prošle godine, a većina igrača i nije bila tada s nama. Više smo igrali i trenirali na Višnjiku nego na Ribnjaku, ako ćemo iskreno. Imat ćemo danas po jedan trening tamo i mi i oni i pokušat ćemo se adaptirati. Dvorana je malo čudna, multifunkcionalna je i ima jako puno linija jer se u njoj igra i rukomet i futsal i odbojka... A i tribine su malo dalje od terena i trebat će se snaći. Ali tako je kako je, kako Zadru tako i nama - zaključio je Skelin, kojeg smo fotografirali u njegovoj kancelariji. Zanimljivo je kako mu je iza leđa na zidu visila jedna od povijesnih fotografija, na kojoj su legende splitske i zadarske košarke Rato Tvrdić, Giuseppe Giergia i Krešimir Ćosić.

ivica skelin
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.