Sport

Komentari 0

'Usred treninga zvali su da se pakiram. Putovale smo 20 sati'

'Usred treninga zvali su da se pakiram. Putovale smo 20 sati'

S curama nisam imala bliski kontakt osim mahanja kroz staklo restorana. Pri samom dolasku u hotel, Tena i ja smo odmah smještene u karantenu do jutra. Tada slijedi novo testiranje, kazala je Gudelj

Rukometašica Gabriela Gudelj, koja se u utorak kasno navečer priključila reprezentaciji Hrvatske, poručila je kako će "voljom, željom i borbenošću" nadomjestiti igračice koje zbog zaraze koronavirusom ne smiju nastupiti u nastavku Svjetskog prvenstva.

Hrvatska u srijedu u 15.30 u ekipi neće imati vanjske igračice Ćamilu Mičijević, Doru Krsnik i Ivanu Dežić koje su u ponedjeljak ujutro bile pozitivne na testiranju na korona virus, pa istu večer nisu smjele igrati protiv Japana.

Zbog toga su pozvane Tena Petika iz zagrebačke Lokomotive i Gudelj iz Zrinski Čakovca.

- Putovala sam skoro 20 sati - rekla je 24-godišnja Gudelj u razgovoru za Hinu po dolasku u hotel u Torrevieji, gradu na jugu Španjolske.

Gudelj, koja igra na poziciji desnog vanjskog, primila je poziv u ponedjeljak ujutro od direktorice reprezentacije dok se u Čakovcu spremala za jutarnji trening u fitnessu.

- Sve se odigralo na brzinu tako da sam umjesto na treningu završila na PCR testiranju kako bi nalazi bili gotovi što prije.

Brzo se spakirala pa u ponedjeljak navečer došla u Zagreb, kratko se odmorila i s Petikom nastavila putovanje. Poletjele su iz Zagreba, pa preko Amsterdama sletjele u Alicante, a onda se vozile još 60 kilometara do Torrevieje.

Po dolasku na okupljanje ona i Petika se nisu mogle pozdraviti sa suigračicama.

- S curama nisam imala bliski kontakt osim mahanja kroz staklo restorana. Pri samom dolasku u hotel, Tena i ja smo odmah smještene u karantenu do jutra. Tada slijedi novo testiranje, nakon kojeg se nadam da ćemo se sve skupa negativne, ali u pozitivnom ozračju, okupiti pred trening.

Gudelj, rođena u Splitu, prve je minute za reprezentaciju upisala prije desetak dana u Poreču gdje je Hrvatska igrala prijateljsku utakmicu sa Slovenijom.

- Na debi u nekoj službenoj utakmici još uvijek čekam.

Želja bi joj se mogla ispuniti već u 15.30 sati jer Hrvatsku protiv Argentine čeka prvi susret druge faze Svjetskog prvenstva.

- Očekujem da damo sve od sebe, borimo se jedna za drugu od prve do zadnje minute, a onda sam sigurna da rezultat neće izostati - rekla je Gudelj.

Hrvatska je izgubila od Brazila 25-30, pobijedila Paragvaj 36-18 pa izgubila od Japana s 26-28, čime u drugi krug gdje se priključuju Argentina, Španjolska i Austrija ulazi bez osvojenog boda.

- Osobno ću pokušati pridonijeti voljom, željom i borbenošću, a nitko sretniji od mene ako tako uspijem barem malo na putu prema novoj pobjedi.

Pozvala je sve ljubitelje rukometa da ih bodre uz male ekrane jer vjeruje da i "ovako desetkovane mogu ostvariti dobar rezultat i pružiti dobru partiju".

Nije zaboravila Ćamilu, Doru i Ivanu koje do daljnjeg moraju biti u samoizolaciji hotela u Castellónu, gradu udaljenom 300 kilometara gdje je Hrvatska igrala dosadašnje utakmice.

- Curama koje su zaražene želim brzi oporavak uz puno humora jer sve će ovo dogodine biti lani.

Najčitaniji članci