Obavijesti

Sport

Komentari 95

Hrgović izišao u Alijevoj majici i nokautirao Corbina za minutu

Hrgović izišao u Alijevoj majici i nokautirao Corbina za minutu
1

Sve je završilo dobro, žao mi je zbog publike što nije trajalo dulje i što nisu vidjeli pravu borbu, ali dogodi se da pravi udarac sjedne na pravo mjesto. Nije bitno koliko jako udarim nego da pogodim - rekao je

VIDEO

Filip Hrgović ekspresno je sredio svoju prvu prepreku u Americi!

Nakon točno jedne minute nokautirao je domaćeg borca Gregoryja Corbina!

- Događa se u boksu da mečevi tako brzo završe. Nismo imali vremena vidjeti najbolje od Filipa Hrgovića, ali radujem se većim borbama i jačim suparnicima za američke navijače - rekao je u ringu Filip, a potom dodao:

- Sve je završilo dobro, žao mi je zbog publike što nije trajalo dulje i što nisu vidjeli pravu borbu, ali dogodi se da pravi udarac sjedne na pravo mjesto. Nije bitno koliko jako udarim nego da pogodim. Sjeo je na pravo mjesto, nakon što je on krenuo prema meni, u tom trenutku ja sam ispucao udarac i sila se poklopila. Sve je završilo dobro... za mene, za njega baš i ne.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:50

- Amerika je nešto posebno, ljudi na ulici, oko boksa, u gradu... su opčinjeni sportom, boksom, jako sam zadovoljan i radujem se budućim borbama ovdje. Jako će me dobro prihvatiti jer volim borbu, bacam puno udaraca. Idući je Joe Joyce? Rekao sam promotorima Hearnu i Sauerlandu da mogu na bilo koga u teškoj kategoriji. Tko god, ja sam spreman, iako imam samo osam mečeva. To je poruka i Hearnu i Joushui... svima!

Filip je držao Amerikanca na distanci, a Corbin ušao otvorenije i pokušavao se približiti. I nakon točno minute Hrgović ga je pogodio, nokautirao! Corbin se nije uspio osposobiti u deset sekundi, ali se potom bunio sucu da ga je Hrgović udario u potiljak.

Bio je to četvrti udarac Hrgovića u borbi! Ekspresno!

Zanimljivo, branitelj WBC Internacionalnog pojasa Filip El Animal Hrgović ušao je u ring ogrnut u kockice, samouvjeren... A ispod ogrtača majica s napisom Muhammad Ali!

Dvorana je bila puna, a među 2700 gledatelja u saveznoj državi Maryland vidjele se hrvatske zastave... Corbin (38) glasio je kao najozbiljniji Filipov suparnik dosad. Iako je čak sedam i pol (najboljih) godina proveo u zatvoru, imao je skor 15 pobjeda (devet nokautom) i jedan poraz, te ambicije daleko dogurati u boksu.

U posljednjoj borbi prije Hrgovićeve Michael Hunter je u drugoj rundi triput rušio Maldonada i obranio WBA International pojas. Liječnici su malo dulje negoli je uobičajeno pregledavali uzdrmanog Maldonada prije proglašenja pobjednika.

PRIJE BORBE

- Na dan borbe volim biti sam, koncentrirati se i odmoriti, bez nekih filmova ili nabrijavanja glazbe. Pojedem nešto sasvim lagano, poput voća, u ring idem gladan jer bilo kakva jača hrana može uzrokovati probleme tijekom borbe. A kad izađem u ring i krenu "Geni kameni", to je vrhunac uzbuđenja.

Tako je Filip Hrgović opisivao svoje rituale na dan borbe. Sve je isto napravio i ovaj put, uz jednu razliku: prvi put u Americi.

Vrijeme je da Amerika upozna Hrgovića, prvi od predviđenih pet mečeva je u Washingtonu protiv Gregga Corbina (38). Dvanaest godina starijeg suparnika, ali i pet cm nižeg i čak 12 kg težeg.

Filip nikad uoči borbe nije imao više od jučerašnjih 109,7 kg, ali Corbin je zato natukao 120!

- Dobio sam na snazi udarca, a nisam izgubio na brzini - uvjeren je Hrga i naglasio:

- Oba dana (na konferenciji za medije i vaganju, nap. a.) ostvario sam malu pobjedu jer kod sučeljavanja je prvi maknuo pogled. Nije me impresionirao, ali u ovom sportu nikoga ne smiješ podcijeniti. Vjerujem da ću američkim fanovima pokazati tko sam.

- Taktika je držati ga na distanci i ne dopustiti da uđe blizu, u klinč i pogodi me. I onda ga umoriti i završiti u kasnijim rundama. Trema? Toga ima prije svakog meča...

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:18
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži
LUKSUZNI VOZNI PARK

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Odlučili smo malo zaviriti kakve automobile imaju hrvatski nogometaši. Modrić ima Bentley od dva milijuna kuna, a Petković nabrijani Mercedes AMG E63 S

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...
KAOS U TURSKOJ

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...

Nigerijac je postao pravi heroj Fenerbahčea, a nakon povratka u Istanbul igrače Fenera dočekala je vojska navijača koja je u nekoliko navrata skandirala ime hrabrog Nigerijca
EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama