Obavijesti

Sport

Komentari 6

'Pa ovo je sramota, Zagreb je u Danskoj rasprodao svoj ugled'

'Pa ovo je sramota, Zagreb je u Danskoj rasprodao svoj ugled'
5

Branko Tamše je imao najsređeniju situaciju od kad sam ja direktor, ali bilo je to loše. Pa u Danskoj smo rasprodali ugled. Iz ovog sivila može nas izvući jedino Veselin Vujović, kaže direktor Šupuković

Crnogorac Veselin Vujović vodio je PPD Zagreb od 2014. do 2016., a nakon tri godine ponovno je sjeo na užarenu klupu hrvatskog rukometnog prvaka. 

Tu informaciju potvrdio nam je sinoć nešto iza 21 sat. Bio je dobro raspoložen.

POGLEDAJTE VIDEO:

Veselin Vujović vratio se nakon tri godine na klupu RK Zagreba Reporterka: Eva Grgić

Objavljuje 24sata Sport u Utorak, 24. rujna 2019.

- Branko Tamše je imao najsređeniju situaciju od kad sam ja direktor, ali bilo je to loše. Trzavice su počele još za vrijeme priprema, mi smo imali jednu viziju, on je imao drugu. Naša predstava u drugom poluvremenu u Ligi prvaka u Danskoj bila je sramotna. Bilo koji i gori epitet da nam se prišije za taj nastup ne bi bio nezaslužen - kazao je direktor Zagreba Vedran Šupuković.

- Nakon povratka iz Danske bila je sazvana hitna telefonska sjednica Upravnog odbora. Jedna tema bila je status postojećeg stručnog stožera, a druga angažman Veselina Vujovića. On je poznato igračko i trenersko ime. Smatramo da je on jedini čovjek koji može ovu momčad izvući iz sivila. On je tu domaći, polučio je najbolje rezultate PPD-a u zadnjih 10 godina. Nećemo pred njega stavljati nikakve imperative u ovom trenutku, za nama je ipak vrlo neugodno razdoblje - dodao je Šupuković.

Vujini 'biseri': Što da radimo u toj vukoje*ini, Bogu iza nogu?!
Vujini 'biseri': Što da radimo u toj vukoje*ini, Bogu iza nogu?!

'Vratit ćemo publiku u Arenu'

Riječ je potom dobio novi/stari trener Veselin Vujović.

- Drago mi je da je interes za klub velik jer vas ima u tolikom broju. Nisam htio imati klub do Nove godine, do Europskog prvenstva, ali kada se Zagreb javio... Lako smo se dogovorili. Pružili su mi ruku u teškim trenucima i to se pamti. Smatram da imamo realne šanse da prođemo dalje u Ligi prvaka. Nitko kod nas u Areni neće biti favorit, to je moja logika i to ću usaditi igračima - počeo je Vujović.

- Nadam se da će se publika vratiti u zagrebačku Arenu. Vratit ćemo ih odnosom prema igri, rezultatima. Meni ljudi iz kluba ne trebaju postavljati ciljeve, sam sebi uvijek postavljam one najveće. Bivši trener je dobro radio, ali moramo pronaći nova pojačanja, a to će u ovom trenutku biti zahtjevno.

Težak poraz zagrebaša: Danci su ih razbili čak deset razlike...
Težak poraz zagrebaša: Danci su ih razbili čak deset razlike...
Vujović se vraća u Zagreb! 'Da, istina je, opet ću biti trener...'
Vujović se vraća u Zagreb! 'Da, istina je, opet ću biti trener...'

'Nikakvi časni porazi me ne zanimaju'

Vujović ima ideju igre.

- Morat ćemo puno trčati u oba pravca. Način na koji se gubi je isto jako bitan. Moramo biti realni, ali ja često ne želim biti realan. OK, možda smo slabiji od nekih renomiranih europskih ekipa, ali ja uvijek idem na pobjedu. Nikakvi časni porazi me ne zanimaju. 

- Smatram da će dvorana u Zadru protiv Barcelone biti ispunjena. Bilo bi nevjerojatno da ih tamo srušimo.

Veselin Vujović paralelno vodi i reprezentaciju Slovenije, a u prvom će mjesecu biti odsutan zbog Eura.

- Zato je bitno da odaberem dobrog suradnika. Koji će raditi po mom programu, nezgodno je ako imate nekoga tko vas ne prati. 

- Moram priznati da su iz Slovenskog rukometnog saveza dobro prihvatili moj pristanak na poziv Zagreba. Naravno da neće biti lako, ali imam dobar osjećaj vezano za sve ovo.