Obavijesti

Sport

Komentari 20

Više nema dvojbe: Mate Pavić najbolji je hrvatski igrač u paru

Više nema dvojbe: Mate Pavić najbolji je hrvatski igrač u paru
1

Hrvatski tenisač Mate Pavić (24) danas igra finale parova na Australian Openu, a u nedjelju finale mješovitih parova. Ulaskom u dva finala zaradio je 227.000 eura

VIDEO

Mate Pavić (24) više nije senzacija. Splitski tenisač danas je konstanta i jedan od najboljih igrača parova na svijetu. A na Australian Openu igrat će u dva finala.


Mate je kao Blanka Vlašić ili Ivica i Janica Kostelić, zapravo obiteljski projekt. Tata Jakov trenirao ga je do punoljetnosti, no i danas je glavni čovjek u timu kad se o nečemu odlučuje. A tu je i sestra Nađa, bivša tenisačica, koja je zbog ozljede karijeru završila s 20 godina. I ona je u bratovu timu i brine se da Mate razmišlja samo o tenisu.

Obožava Mandžin klub, jedan naslov je tu, sutra ide po drugi
Obožava Mandžin klub, jedan naslov je tu, sutra ide po drugi

Od HTS-a, kažu, nikad nisu dobili pravu pomoć, pogotovo kad mu je to najviše trebalo, kad je bio među pet najboljih juniora svijeta. Obitelj je uzela sve u svoje ruke i Mate je danas tenisač svjetskog ranga. Kad mora misliti samo na tenis, onda za Pavića nema problema, pobjede se samo nižu. Od kraja listopada nije izgubio u paru s Austrijancem Oliverom Marachom, pobijedili su na tri turnira, u Stockholmu, Dohi i Aucklandu, a danas ujutro igraju za naslov na Australian Openu protiv kolumbijskog para Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha. U mješovitim parovima također je ušao u finale s Kanađankom Gabrielom Dabrowski, s kojom će po trofej ići u nedjelju protiv Mađarice Timee Babos i Indijca Rohana Bopanne.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ponosan sam na ovaj sinov uspjeh, no on je već osvojio jedan Grand Slam - rekao je Matin otac Jakov.

Pavić je 2016. s Njemicom Laurom Siegemund slavio na US Openu. A pazite, upoznali su se tek koji dan prije početka turnira.

- Tu treba još ubrojiti i finale parova Wimbledona prošle godine. Po rezultatima je Mate sigurno najbolji hrvatski igrač u parovima u povijesti - kaže tata Jakov.

Tata je htio da bude košarkaš, sestrična ga usmjerila u tenis
Tata je htio da bude košarkaš, sestrična ga usmjerila u tenis

Mate je kao junior bio odličan u singlu, peti na svijetu, no zbog manjka financija igrao je parove, u kojima je ipak lakše mogao igrati u glavnom ždrijebu ATP turnira. Nažalost, Mate nema u Davis Cup reprezentaciji. Izbornik Željko Krajan opet ga je zaobišao. Nevjerojatno, ali valjda si jedinio Hrvatska može priuštiti da joj najbolji igrač u parovima nije pozvan.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener