Sport

Komentari 26

WBC uz Ivanu: Strašan napad! Odgovorni, primijenite zakon...

WBC uz Ivanu: Strašan napad! Odgovorni, primijenite zakon...

Pratit ćemo istragu i rješavanje slučaja, a zatim utvrditi je li došlo do kršenja bilo kojeg pravila WBC-a ili etičkog kodeksa, kažu u WBC-u. Čini se kako bi do borbe moglo doći u drugom terminu

Svjetsko boksačko vijeće (WBC), organizacija pod čijim se okriljem ovu nedjelju rano ujutro po našem vremenu u Michiganu u SAD-u trebala održati borba između Amerikanke Claresse Shields (24) i Hrvatice Ivane Habazin (29), osudila je premlaćivanje Ivanina trenera Jamesa Alija Bashira zbog kojeg je borba otkazana.

"WBC snažno osuđuje bilo koju vrstu nasilja u bilo kojem događaju vezanom uz nas sport, a pogotovo stravičan napad koji se dogodio na službenoj aktivnosti ovog događaja", stoji u priopćenju u kojem dodaju:

"WBC je siguran da će odgovarajuća tijela u potpunosti primijeniti zakon zbog ovoga žalosnog incidenta. Pratit ćemo istragu i rješavanje slučaja, a zatim utvrditi je li došlo do kršenja bilo kojeg pravila WBC-a ili etičkog kodeksa."

Podsjetimo, do incidenta je došlo na službenom vaganju kad je Bashir išao pogledati koliko kilograma ima Shields. Sestra boksačice na njega se histerično izderala nakon čega se odmaknuo, a onda mu je prišao nepoznat čovjek, za kojeg se vjeruje da je Claressin brat, i pretukao ga.

- Njen trener bio je pun nepoštovanja prema nama, ali to ne opravdava što se dogodilo. Moja je sestra lezbijka, a on ju je počeo vrijeđati i išao je rukom prema licu. Ne mogu kontrolirati nikoga osim sebe. Sišla sam s vage i povukla se, a sestri sam rekla da se smiri i također se povuče - rekla je Shields.

Bashir je ostao je ležati u krvi, Ivana ga je držala i neutješno plakala. Zbog teške ozljede lica morao je na operaciju. Slomljena mu je čeljust.

Shields je na Instagramu rekla kako ne očekuje da Ivana traži neke izlike i da si pronađe drugog trenera, ali od meča neće biti ništa jer ga je Ivana otkazala. WBC je ovim priopćenjem, čini se, stao uz hrvatsku borkinju i mogao bi joj dati priliku u drugom terminu, nakon što se Bashir oporavi.

Najčitaniji članci