Obavijesti

Sport

Komentari 43

Za partiju šaha protiv Engleza Dalić treba figuru više u vezi...

Za partiju šaha protiv Engleza Dalić treba figuru više u vezi...
1

Ako ne bude mogao Šime Vrsaljko, u postavu će ući Vedran Ćorluka, a Domagoj Vida će se preseliti na desni bok. U sredini terena, umjesto Kramarića, ulazi Brozović ili svježi Badelj

VIDEO

Ma kakav umor, možemo mi igrati i danas. Vidjet ćete, do polufinala u srijedu će svi biti zdravi i spremni, kazao je jučer Mario Mandžukić, a njegove riječi i procjenu treba respektirati. Kako zbog toga što jako dobro poznaje suigrače i ima uvid u njihovo zdravstveno stanje, tako i zbog iskustva igranja važnih utakmica.

Mandžo: Ma kakav umor? Dajte Engleze, možemo odmah igrati
Mandžo: Ma kakav umor? Dajte Engleze, možemo odmah igrati

Hrvatska je u pet utakmica na Mundijalu odigrala najviše, čak 510 minuta, i toliki napori počeli su polako uzimati danak. Iako dosad nitko od igrača nije propustio utakmicu zbog ozljede, na čemu svakako treba čestitati stožeru i liječničkoj službi, lako bi se moglo dogoditi da Englesku propusti Šime Vrsaljko.

- Osjetio sam nekakvu čudnu bol u koljenu i morao sam zatražiti zamjenu, ali polufinale ne propuštam, sve utakmice do kraja se igraju i bez jedne noge - kazao je uvijek optimistični Vrsaljko nakon pobjede nad Rusima.

I ne bi to bilo ništa čudno, završnice velikih natjecanja igračima daju ekstra motiv i nema sumnje da će tako biti i s Vrsaljkom i ostalim Vatrenima, da će svi željeti nastupiti. No Dalić je neumoljiv, njegova poruka bila je jasna, igrat će samo oni koji su potpuno spremni jer u ovakvim utakmicama nema mjesta kalkulacijama.

Što je s Vrsaljkom? Španjolci tvrde: Otpao je za Englesku...
Što je s Vrsaljkom? Španjolci tvrde: Otpao je za Englesku...

Jučerašnji su trening, uz Vrsaljka, propustili i Danijel Subašić i Dejan Lovren. Obojica, prema službenim informacijama iz stožera - preventivno. Dejan je dobio udarac, dok je kod Subašića u pitanju manji edem mišića koji mu je stvorio probleme protiv Danske.

No informacije iz stožera reprezentacije su i kako bi i Subašić i Lovren danas trebali normalno trenirati te konkurirati za polufinale s Englezima, dok je s Vrsaljkom situacija ipak nešto neizvjesnija. Njegov status odredit će liječnička služba.

Iako je Šime do sada odigrao jako dobar turnir, njegov eventualni izostanak bi se upravo protiv Engleza najmanje osjetio. Razlog je jednostavan: Englezi su jaki u skoku pa bi Dalić taj problem najlakše riješio preseljenjem Domagoja Vide na bočnu poziciju te uvođenjem svježeg i odmornog Vedrana Ćorluke na mjesto stopera, čime bi dobio "figuru više" u skoku.

Kako bez Vrsaljka: Čarli u prvih 11? Dalić razmišlja i o Jedvaju
Kako bez Vrsaljka: Čarli u prvih 11? Dalić razmišlja i o Jedvaju

To je itekako važno jer se očekuje da ni jedna ni druga reprezentacija neće juriti po pobjedu, nego će to biti još jedna šahovska partija u kojoj jedan pogrešan potez može presuditi. A ulog je velik. Stoga je teško i očekivati da će zaigrati i Mario Mandžukić i Andrej Kramarić. Izglednije je da će Dalić pojačati vezni red kako bi parirao rastrčanim i motoričnim Englezima.

Izbornik Dalić kazao je i kako mora voditi računa o umoru igrača, no teško je vjerovati da bi protiv Engleza, u najvećoj utakmici koju će ovi momci odigrati u dosadašnjim karijerama, mogao krenuti s bilo kojom postavom osim standardne i najbolje. Naravno, kada su u pitanju - zdravi igrači.

VIDI OVO: 13 bizarnih stvari koje nisi znao o Engleskoj!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske