Sport

Komentari 57

'Zaboravimo ove četiri pobjede, Dinamo je ipak posebna priča'

'Zaboravimo ove četiri pobjede, Dinamo je ipak posebna priča'

Rijeka u nedjelju kod prvaka istrčava bez Murića, Krešića, Vuka, Mudražije i Galešića. 'Bijeli' su u seriji od četiri pobjede bez primljenog gola, ali trener Tomić upozorava kako je Dinamo ipak daleko teži zalogaj

Svaka čast Gziri, Gorici i Istri, ali u nedjelju u 21 sat Rijeka ima prvi pravi test. Ide se na noge Dinamu u Maksimir. 'Bijeli' su znali iznenaditi prvake u njihovom dvorištu i jedini su godinama unazad koji su 'modrima' uzeli pokoji trofej iz ruku no svi su na Rujevici svjesni kako ih u nedjelju čeka prva zaista jaka ovosezonska utakmica.

POGLEDAJTE VIDEO: Tomić i Čerin najavljuju Dinamo

- Izrazito zahtjevna utakmica nas čeka i morat ćemo stvarno biti na visokoj razini. I bolji nego što smo bili u prošlim utakmicama da bi izvukli pozitivan rezultat - kaže trener Goran Tomić.

- Sigurno da imamo potrebnu dozu samopouzdanja nakon četiri uvodne pobjede. Dinamo je ipak posebna priča, posebno kad igra na svom terenu i u punom sastavu. Neće nas zavarati uvodne pobjede, znamo da utakmica u Maksimiru ima potpuno drugačiju težinu.

Tomić ne može računati na Murića, Krešića, Vuka, Mudražije i Galešića.

- Defenzivni blok? Jako mi je drago da smo napravili neki progres u tom smislu. Faza napada i u prošloj i u ovoj sezoni pokazala je svoju kvalitetu. Drago mi je da je i obrana na tom tragu. No, ovo će biti najteži ispit i tu ćemo vidjeti gdje stojimo u odnosu na tako kvalitetnog protivnika. Morat ćemo biti jako kompaktni i defenzivno dobri. Sigurno da moramo gledati i kako ćemo zabiti gol, a ne samo kako ćemo se obraniti. Imamo drugačiju taktiku za Dinamo u Maksimiru, nego protiv nekih drugih protivnika. Vidjet ćemo kako će se utakmica razvijati - reka je Tomić.

Adam Gnezda Čerin oporavio se od ozljede ramena i zaigrao prije tri dana u Europi.

- Apsolutno se slažem s trenerom, svi znamo što je Dinamo u hrvatskom i europskom nogometu. Očekujemo jednu vrlo tešku utakmicu, ali spremit ćemo se dobro. Nema sumnje, dat ćemo sve od sebe - rekao je Čerin.

Za gostovanje kod Dinama Tomić će u kadru imati i najnovija pojačanja: Selihija, Merkalova i Stanića.

Najčitaniji članci