Obavijesti

Sport

Komentari 29

Zhang opleo po Filipu Hrgoviću: Namještaju mu slabije boksače i u svakoj borbi udara u potiljak

Zhang opleo po Filipu Hrgoviću: Namještaju mu slabije boksače i u svakoj borbi udara u potiljak

Kad pogledate Hrgovićev rezime, poklonjena mu je pobjeda protiv mene kada je došao do pozicije obveznog izazivača u IBF-u, rekao je Zhilei Zhang, koji je izgubio od Hrgovića u kolovozu 2022. godine

VIDEO

Filip Hrgović (31, 17-0) je 23. prosinca u Rijadu nokautirao Marka De Morija u prvoj rundi i dao do znanja boksačkim vlastodršcima da je stiglo vrijeme da mu osiguraju borbu za pojas. A izbjegavaju ga već dugo, još od kolovoza 2022. godine kada je pobijedio Zhileija Zhanga (40, 26-1) sudačkom odlukom i zaradio status obaveznog izazivača po IBF-u.

Pokretanje videa...

Filip Hrgović u Rijadu 00:29

Taj poraz teško je pogodio kineskog boksača koji je danima nakon meča optuživao Hrvata da ga je udarao u potiljak i pokušao pobijediti ilegalnim udarcima. Zhang se očito ne može pomiriti s tim da mu je Hrga zadao jedini poraz u karijeri i da bi se uskoro mogao boriti za pojas pa je ispalio otrovne strelice na njegov račun. Tvrdi da su mu namjerno namjestili slabije boksače kako ne bi izgubio status obaveznog izazivača.

Zhang opleo po Hrgoviću 

- Kad pogledate Hrgovićev rezime, poklonjena mu je pobjeda protiv mene kada je došao do pozicije obveznog izazivača u IBF-u. Nakon toga imao je dvije borbe s nižerangiranim protivnicima jer se boji izgubiti tu poziciju - rekao je Zhang pa nastavio:

Oleksandr Usyk v Anthony Joshua - King Abdullah Sport City Stadium

- Borio se protiv Demseyja McKeana iz Australije 12 rundi i stalno ga je udarao u potiljak. Možemo ga zvati profesionalnim udaračem u potiljak jer u svakoj borbi, u svakoj rundi, udara protivnika u potiljak. Da, nokautirao je Marka de Morija, ali i njega je udarao u potiljak jer on to stalno radi - tvrdi kineski boksač.

Nije ni njemu loše u karijeri. Dvaput zaredom je na britanskom tlu pobijedio Joe Joycea i sebi priskrbio privremeni WBO pojas. I on se nada borbi za pravi pojas protiv pobjednika meča Oleksandra Usika i Tysona Furyja koji će se boriti 17. veljače. No, velika je vjerojatnost da je u ugovoru i stavka o revanšu pa je pitanje kada će Zhang dočekati svoju borbu za pojas, baš kao i Hrga kojemu obećavaju svašta, ali i dalje čeka.

London: Filip Hrgovi? nokautom u 12. rundi svladao Australca  McKeana

Kako god, ako Usik i Fury pristanu na revanš, IBF će prvaku oduzeti pojas, a Hrgović će se boriti za upražnjenu titulu. Još ranije se spominjalo kako bi to mogao biti Anthony Joshua, ali u nepredvidljivom boksačkom svijetu teško je nešto tvrditi. Na koncu svega, promotori gledaju od kojeg meča će izvući veći novac pa oni marketinški neatraktivni boksači često ispaštaju.

Najbitnije je da je status obaveznog izazivača u Hrgovićevim rukama. To mu nitko ne može oduzeti i kada konačno dođe vrijeme za meč, ne sumnjamo da će Filip biti spreman, pa tko god bio s druge strane. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...