Vlasac je manje aromatičan i ljut od luka i poriluka, pa se zato često i koristi kao začinska biljka. U odnosu na druge lukovice, korijen se kod vlasca ne jede nego se koriste samo listovi, i to svježi
Vlasac je manje aromatičan i ljut od luka i poriluka, pa se zato često i koristi kao začinska biljka. U odnosu na druge lukovice, korijen se kod vlasca ne jede, već se koriste samo listovi i to svježi
Ova zelena biljka nije toliko tradicionalna u našoj kuhinji, ali je prije nekog vremena na velika vrata ušla u domaću gastronomiju. Razloga za to je doista puno, ističu nutricionisti
VJESNICI PROLJEĆA Zvijezde blagdanskog stola, hren, mladi luk i rotkvice, snažni su antioksidansi te se u narodnoj medicini koriste za liječenje kašlja, reume, upale uha...
Vlasac je idealan dodatak salatama, estragon će oplemeniti specijalitete od ribe, a nježni se začini poput bosiljka dodaju tek dok je jelo gotovo da zadrže aromu
Svježe začinsko bilje ima intenzivniji okus od sušenog i uvijek je pri ruci. Nakon presađivanja ga treba pšar dana dobro zalijevati i držati u sjeni dok se ne ukorijene
Iznenadite cijelu obitelj i umjesto standardnog uskrsnog doručka pripremite na lagan način šarene ovčice, zečiće i piliće. Potrebni su samo kalupi i malo dobre volje
Vlasac daje specifičan okus jelima, ali dostojno će ga zamijeniti i mladi luk te poriluk. Peršin može stajati uz bok korijandru, a zamjena mažuranu je bosiljak
Samo zeleno: Organski uzgoj idealan je za one koji nemaju mnogo vremena, a moguć je čak i na balkonu, gdje uspjevaju rajčice, vlasac, majčina dušica i bosiljak
Poriluk je odličan izvor željeza, folne kiseline i brojnih minerala. Liječnici ga preporučuju jer snizuje krvni tlak, pomaže pri iskašljavanju, jača imunitet
Iskoristi svoj Oranž