Obavijesti

Tech

Komentari 0

Članovi ZICER-a proizvodima otkrivaju kako će izgledati budućnost

Članovi ZICER-a proizvodima otkrivaju kako će izgledati budućnost

Na Digital Takeoveru u organizaciji 24sata s glavnim sponzorom Hrvatskim Telekomom u expo dijelu najnovija tehnološka dostignuća predstavit će kompanije članice Zagrebačkog inovacijskog centra ZICER

VIDEO

Na navjećem inovacijskom i transformacijskom summitu & expo Digital Takeover 2020 svoja najnovija tehnološka dostignuća predstavit će više od 40 hrvatskih kompanija čiji su proizvodi danas traženi na tržištu. Riječ je o tvrtkama i startupovima iz područja turizma, optimizacije i automatizacije poslovanja, razvoja softvera, video igara, digitalnog marketinga i područja ekologije. Među njima su i tvrtke članice Zagrebačkog inovacijskog centra ZICER, Zagreb Time Travel, Fortis Labor, Agilos IT, Robotiq.ai, Gamechuck, Vuković Intelligent Systems, Hero Factory i BeaRD bureau.

Sve je spremno za najveći summit i expo Digital Takeover
Sve je spremno za najveći summit i expo Digital Takeover

Zagreb Time Travel korisnicima nudi ulaz u svijet proširene i virtualne stvarnosti 

Zagreb Time Travel inovativan je turistički proizvod i to višestruko nagrađivan, među ostalim kao i Najbolji u Kategoriji Inovacija godine 2018., nagradi koju dodjeljuje Hrvatska turistička zajednica. Riječ je o turističkoj turi, a koja omogućuje putovanje u prošlost Zagreba koristeći tablet i nove tehnologije. Nakon što se unajmi tablet, on postaje vremeplov koji turiste vodi na  atraktivna mjesta u centru grada. Uz pomoć tehnologije, turisti otkrivaju zanimljive činjenice, igraju se i skupljaju bodove, ostvaruju popuste i još puno toga. Zagreb Time Travel je pravi dokaz da su inovacije u turizmu itekako moguće i poželjne, a više o tome ćete moći otkriti na Digital Takeoveru.

Inovativan sustav obavještavanja mailom dolaze iz Fortis Labor

Mladi i inovativni – to je opis za stručnjake iz Fortis Labor. Radi se o tvrtki koja razvija jedinstvena programska rješenja za lakše i učinkovitije poslovanje i to bez obzira na veličinu poslovnog subjekta. Projekti koje su razvili su SOM grad i SOM sport, aplikacije koje omogućuju jedinicama lokalne samouprave da u realnom vremenu prate trošenje i pravdanja javnih sredstava prvenstveno u sportu, ali i u kulturnom, obrazovnom i drugom resoru. Uspješno su aplicirali projekte na fondove EU koje su potom razvili te kao gotova rješenja ponudili jedinicama lokalnih samouprava, ali i raznim udrugama i tvrtkama. Na Digital Takeoveru će predstaviti i sustav SOM sport - aplikaciju koji ubrzava prikupljanje novca od članarina, poslovanje klubova čini transparentnijim, a trenerima štedi vrijeme koje umjesto na papirologiju mogu posvetiti sportašima. SOM u nazivu programa zapravo predstavlja 'sustav obavještavanja mailom'. 

Agilos IT otkriva kako biti uspješan u optimizaciji poslovanja te doći do globalnih klijenata 

Optimizacija poslovnih sustava je svakako postala jedna od najvažnijih okosnica ekonomskog razvoja. Upravo je optimizacija poslovanja kroz IT sektor ono čime se bavi tim tvrtke Agilos IT. Njihovi klijenti su u Bostonu, Amsterdamu, Londonu, a neki od njih su i izlistani na Newyorškoj burzi. Rade uglavnom na stranom tržištu, ali imaju i domaće projekte. Njihovi DWH konzultanti već dugi niz godina surađuju s bankama kako bi pomogli postići izvrsnost u DWH arhitekturi, automatizaciji i optimizaciji. Ponose se svojom ERP aplikacijom, kao i nizom aplikacija koje su radili za različite evente. Bave se brendingom tvrtki i digitalnim dizajnom, izrađuje web-stranice, web i mobilne aplikacije, a s njihovim načinom rada i kako stvarati zadovoljne klijente, moći će se upoznati posjetitelji Expo dijela Digital Takeovera.

U Vuković Intelligent Systems razvijen softver za automatizaciju poslovnih procesa 

Kako povećati produktivnost i životni standard ljudi kroz tehnologije kojima se odrađuju zadaci do jučer rezervirani isključivo za čovjeka znaju u Vuković Intelligent Systems Tehnologija poput računalnog vida, strojnog učenja ili automatizacije procesa su njihove područje rada te pružaju usluge u području robotske automatizacije poslovnih procesa kao i poslovne analitike. Ono po čemu su značajno doprinijeli povećanju produktivnosti te boljoj poslovnoj analitici je softver koji su razvili za automatizaciju standardnih knjigovodstvenih procesa. Riječ je o cloud baziranom rješenju koje je raspoloživo pojedincima i tvrtkama diljem svijeta, a bit će također predstavljena najvećem regionalnom inovacijskom i transformacijskom summitu.

Tim Robotiq.ai razvio softverskog robota, odnosno aplikaciju koja može simulirati rad korisnika

Robote za automatizaciju ponavljajućih i ručnih procesa u tvrtkama su definitivno budućnost, a da u Hrvatskoj postoje znalci koji mogu razviti softverske robote dokazuju stručnjaci iz Robotiq.ai. Njihov tim razvija platformu za automatizaciju poslovnih procesa korištenjem softverskih robota (RPA – Robotic Process Automation). Softverski robot nije pravi robot ni softver za robote, već je to aplikacija koja može na računalu simulirati rad korisnika. Dakle sve što vi kao korisnik na računalu možete napraviti - može i softverski robot, pojašnjavaju iz Robotiq.ai. Softverski roboti ili digitalni radnici mijenjaju ljude u repetitivnim administrativnim poslovima oponašajući njihov rad na računalu. Oni mogu brže, točnije i konzistentnije odraditi procese u kojima djelatnici gube vrijeme, a kao što su pretipkavanje podataka iz aplikacije u aplikaciju, sastavljanje izvještaja i dokumenata, kopiranje datoteka, procesiranje korisničkih zahtjeva i slično. 

Gamechuck želi preporoditi industriju arkadnih mašina i ponuditi posve novo iskustvo mlađim generacijama

Za Gamechuck su čuli i oni koji ne prate svijet video igara. Naime, riječ je o hrvatskom studio za razvoj video igara koji je dobitnik mnogih nagrada i priznanja. Osigurali su i 149.400 eura od EU potprograma Creative Europe - MEDIA za razvoj videoigre Trip the Ark Fantastic te je to prva je prva videoigra iz Hrvatske koja je dobila potporu tog EU potprograma. Na Digital Takeoveru, Gamechuck će prezentirati luksuzni arkadni kabinet Gamechuck Arcades, inspiriran igraćim arkadama iz 80-ih i 90-ih, s nekoliko igara napravljenim u retro stilu. Cilj im je preporoditi industriju arkadnih mašina nudeći moderno igraće iskustvo mlađim generacijama gamera te čineći razvoj arkada dostupnijim drugim proizvođačima indie videoigara. Gamechuck će također izložiti poslovni ogranak edukativnih interaktivnih stripova, videoigara dizajniranih kao stripovi, koji se nakon igranja mogu isprintati na papiru.

Hero Factory na svojoj platformi nudi personalizirani plan marketinga za manje poduzetnike

Digitalan marketing razvijen na jedan poseban način, uz pomoć aplikacije koja vas ući i vodi kroz cijeli proces. Riječ je o platformi koju su osmislili u Hero Factory, a koja nudi personalizirani plan marketinga specifičan za potrebe korisnika. Iz Hero Factory navode kako su primijetili da veliki broj malih poduzeća dijeli probleme teškog pronalaska novih klijenata, pri čemu imaju malo novca, vremena i znanja za kvalitetan marketinški pristup. Digitalni marketing jako je povoljno rješenje, ali samo ako znate što i kako napraviti. Njihova aplikacija odabire kanale oglašavanja i onda nudi popis aktivnosti za svaki kanal. Ovog malog, digitalnog asistent za online marketing imat ćete priliku upoznati na Digital Takeoveru

Samo na Digital Takeoveru saznajte sve o letećem taksiju
Samo na Digital Takeoveru saznajte sve o letećem taksiju

Projekt NUOTWO kao pametan odgovor na emisiju stakleničkih plinova 

Globalno zatopljenje, emisija stakleničkih plinova, onečišćenje prirode i utjecaj industrije na klimatologiju su neizostavne teme političkih i ekonomskih skupova. Drugim riječima, riječ je o najvažnijim pitanjima budućeg razvoja. Da inovativna rješenja u tom pravcu postoje, savršeno su pokazali u NUOTWO, projekt startupa BeaRD bureau. Njihov tim radi na ugradbenom panelu koji se montira s unutrašnje strane na zidove postojećih ili novih građevina kako bi filtrirao okolni zrak fiksirajući pritom CO2 odnosno CH4 mikrobiološkim putem. Kao nusprodukt fiksacije stvara se biomasa koja se može plasirati na tržište kao dodatak ljudskoj prehrani, stočna hrana, gorivo ili osnova za biodizel. Njihovo rješenje osvojilo je prvu nagradu na Startup Factory-u odnosno Zagreb Connect-u 2019, a bit će predstavljeno na Digital Takeoveru.

Na Digital Takeover stižu predavači svjetske klase

Na Digital Takeoveru 2020. predavanje će održati neki od trenutno najutjecajnijih svjetskih i domaćih predavača – keynote speaker Marc Randolph, suosnivač globalnog diva Netflix koji je promijenio navike konzumacije filmskog sadržaja, Stelarc, slavni australski performer i umjetnik koji svojim radom pomiče granice ljudskog tijela, Mate Rimac, čovjek čija se kompanija za izradu dijelova za automobile danas smatra samim vrhom tehnoloških dostignuća, Jan Gulliksen, savjetnik švedskog ministra za digitalizaciju, Ivan Mrvoš, prema Forbesu jedan od 30 najperspektivnijih poduzetnika mlađih od 30 godina, Korado Korlević, vodeći hrvatski astronom i znanstvenik, Lars Silberbauer, digitalni genije iz LEGO svijeta, Dr. Morgaine Gaye, svjetska food futuristica, Tanja Bivic Plankar, predsjednica organizacije Blockchain Alliance Europe, Srini Gopalan, član Uprave Deutsche Telekom AG za Europu, Elias Aalto, suosnivač globalne kompanije za dostavu hrane Wolt, Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Robert Machtlinger, izvršni direktor tvrtke FACC AG, Izet Ždralović, direktor Microblinka, Ivan Ročić, predsjednik Uprave Securitas Hrvatska, ali i razni državnici, vizionari, inovatori, tehnološki izumitelji, financijski i digitalni eksperti i marketinški stručnjaci. 

Član Uprave tehnološkog giganta na Digital Takeoveru
Član Uprave tehnološkog giganta na Digital Takeoveru

Brojni izlagači u bogatom expo programu  

Osim spomenutih članica ZICERA na summitu će sudjelovati i drugi expo izlagači, pa tako samo na Digital Takeoveru imate jedinstvenu priliku uživo vidjeti i isprobati tehnologiju i inovacije koje će vam zasigurno osigurati novo iskustvo. Tako Securitas Hrvatska predstavlja najnovija rješenja za zaštitu pojedinaca i objekata, Mate Rimac sofisticirane Greyp bicikle, Iron Bull atraktivne igračke, AIR-RMLD bespilotnu letjelicu i VR Pole uređaj za projekciju virtualne stvarnosti. Posjetitelji će moći isprobati i čitav niz digitalnih inovacija poput ekoloških Miret tenisica i ExRey interaktivne mobilne aplikacije koja će biti premijerno predstavljena, a radi se o tehnologiji koja mijenja način gledanja video sadržaja. Tu su još izlagači poput tvrtke Circuit Mess i Holofiction, Hubbig i Duart platforme.   


Ostvarite 10% popusta uz Mastercard® i Maestro® kartice

Digital Takeover svim posjetiteljima osigurava 10% popusta za plaćanja Mastercard® i Maestro® karticama na svim prodajnim mjestima u sklopu konferencije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh
DIGITAL TAKEOVER

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

Predsjednik Uprave Atlantic Grupe jedan je od najuspješnijih biznismena u Europi, a njegov poslovni put do vrha inspirativna je priča o poslovanju u kojem uvijek treba imati rješenje u rukavu za najgore situacije

Evo kako kupovati povoljnije nakon sezonskih sniženja
ZNAČAJNA UŠTEDA

Evo kako kupovati povoljnije nakon sezonskih sniženja

Ljetna sezonska sniženja su završila, no to ne znači i kraj popustima i niskim cijenama. Ako pomnije pratimo ponude u trgovinama i web shopovima, proizvode po sniženim cijenama možemo kupovati tijekom cijele godine
Znate li što je kriptomarka? Evo kako izgleda prva hrvatska
Marka iz budućnosti

Znate li što je kriptomarka? Evo kako izgleda prva hrvatska

Uskoro će se na domaćem tržištu pojaviti prva digitalno-analogna kombinacija poštanske marke, čiji će dio služiti za uobičajeno slanje pošte, a dio za korištenje na blockchainu