Obavijesti

Tech

Komentari 2

Samo na Digital Takeoveru saznajte sve o letećem taksiju

Samo na Digital Takeoveru saznajte sve o letećem taksiju

Posebnosti trenutačno najatraktivnijeg proizvoda na svijetu - autonomne bespilotne letjelice EHang 216 na Digital Takeoveru u organizaciji 24sata s glavnim sponzorom Hrvatskim Telekomom predstavit će Robert Machtlinger

VIDEO

EHang 216, bespilotna letjelica, prevozit će 2 putnika na malim visinama na udaljenosti do 35 kilometara i tako pružiti nove načine prijevoza u gradovima. Letjelicu je kineska kompanija EHang u suradnji s austrijskom aeronautičkom grupom FACC javno predstavila u travnju prošle godine u Beču, a za širu uporabu ovog taksi – drona čekaju se još odobrenja pojedinih zrakoplovnih vlasti. Na EHang-u 216 prije lanasiranja obavljeno je 7000 sati leta, u kojima je sudjelovalo 2000 ljudi, a zbog čega je ova atraktivna letjelica trenutačno najzanimljivije tehnološko dostignuće na svijetu odgovorit će izvršni direktor austrijske zrakoplovne kompanije FACC-a Robert Machtlinger u stručnom predavanju na najvećem regionalnom inovacijskom i transformacijskom summitu Digital Takeover 13. ožujka na Zagrebačkom Velesajmu.  

Član Uprave tehnološkog giganta na Digital Takeoveru
Član Uprave tehnološkog giganta na Digital Takeoveru

FACC je vodeća tehnološka kompanija u zrakoplovstvu 

Robert Machtlinger svoju je karijeru gradio godinama unutar FACC – a. Iskustvo je stjecao radeći u raznim odjelima, a na dužnost izvršnog direktora tvrtke FACC AG stupio je 2017. Njegova uloga iznimno je važna za poslovanje tvrtke jer je Machtlinger odgovoran za strateško usmjeravanje, prodaju i marketing, upravljanje programima, kvalitetu  i korporativne komunikacije kompanije koja se trenutno smatra vodećom tehnološkom tvrtkom na rastućem svjetskom tržištu zrakoplovstva. Kao dio kineske državne megakompanije Aviation Industry Corporation of China, jedne od deset najvećih kineskih tvrtki, FACC, sa sjedištem u Austriji dio je globalnog tržišta i surađuje sa svjetskim liderima u zrakoplovnoj industriji. FACC je tvrtka s više od 3400 zaposlenika iz 38 zemalja koji rade na 13 lokacija u svijetu, a  2018./2019. ostvarili su veliki prihod od 781,6 milijuna eura. 

Machtlinger će na Digital Takeoveru predstaviti budućnost prijevoza

Prema najavama iz obje kompanije, austrijske i kineske, letjelica EHang 216 spremna je za industrijsku proizvodnju, a unatoč tome što dronovi-taksiji još nisu reglulatorno riješeni, tvrtka ima već tisuće predbilježbi i planira započeti serijsku proizvodnju ove godine. Plasiranjem letjelice u komercijalne svrhe FACC i njegov partner EHang pružaju nov, učinkovit i ekološki prihvatljiv oblik mobilnosti. EHang 216 za sad se ne planira ponuditi na prodaju privatnim kupcima, no zato su se za njega među prvim klijentima predbilježile naftne i turističke kompanije te tvrtke koje se bave transplantacijom organa. Austrijska kompanija do sredine 2021. godine planira proizvesti 300 ovakvih dronova-taksija. 

Vodeći virtuozi inovacija na expo dijelu Digital Takeovera
Vodeći virtuozi inovacija na expo dijelu Digital Takeovera

EHang 216 predstavlja revoluciju u prometnom rješenju. Ona naime otvara zračni prostor kao treće rješenje za probleme velikih gradova vezanih za prijevoz, ali i šire. Spektar mogućnosti primjene letjelice EHang 216 je velik – od opće uporabe u logistici do transporta hitno potrebne robe, lijekova koji spašavaju živote te pomaganja u slučaju ekoloških katastrofa. Osim održive elektromobilnosti, fokus je na cjenovnoj pristupačnosti za korisnike koja se postiže novim tehnologijama i najnovijim proizvodnim procesima. Istraživanja tržišta ne samo da u ovom segmentu predviđaju tržište vrijedno milijardu dolara u sljedećem desetljeću, nego i potvrđuje potencijal za cjelokupnu industriju mobilnosti. Kao dizajner, proizvođač i dobavljač cjelokupnog sustava naprednih laganih komponenti izrađenih od kompozita, FACC kompanija aktivno radi na oblikovanju mobilnosti budućnosti, a nedavno je uložila sredstva i u posao u Hrvatskoj.

FACC investira i u Hrvatskoj

Robert Machtlinger se u nedavnom boravku u Zagrebu susreo s aktualnim premijerom i ministrom gospodarstva te najavio da FACC-ovu ulagačku investiciju u Hrvatskoj vrijednu 33 milijuna eura. Novi pogon u blizini Zagreba proizvodit će dijelove koji će se ugrađivati u najpoznatije svjetske zrakoplove i njihove motore: Airbus, Boeing, Bombardier, Rolls-Royce. FACC bi ovom investicijom trebao otvoriti 600 novih radnih mjesta, a proizvodnja u tvornici planira se započeti 2021. godine.

Shazam za video premijerno na Digital Takeoveru u ožujku 2020.!
Shazam za video premijerno na Digital Takeoveru u ožujku 2020.!

Predavači i stručnjaci iz cijelog svijeta 

Na Digital Takeoveru predavanje će u više od 20 sati bogatog programa održati preko 40 predavača među kojima se posebno ističu keynote speaker Marc Randolph, suosnivač globalnog diva Netflix, Stelarc, slavni australski performer i umjetnik, koji svojim radom pomiče granice ljudskog tijela, kraljevi startupa Mate Rimac i Ivan Mrvoš, Korado Korlević, vodeći hrvatski astronom i znanstvenik, Jan Gulliksen, savjetnik švedskog ministra za digitalizaciju, Lars Silberbauer, digitalni genije iz LEGO svijeta, Dr. Morgaine Gaye, svjetska food futuristica, Tanja Bivic Plankar, predsjednica organizacije Blockchain Alliance Europe, Elias Aalto, suosnivač globalne kompanije za dostavu hrane Wolt, Zlatko Dalić, jedan od najboljih svjetskih nogometnih trenera, Izet Ždralović, generalni direktor tvrtke Microblink, Ivan Ročić, predsjednik Uprave Securitas Hrvatska, ali i razni državnici, vizionari, inovatori, tehnološki izumitelji, financijski i digitalni eksperti i marketinški stručnjaci.

Sve o fintech eri otkrivaju stručnjaci na Digital Takeoveru
Sve o fintech eri otkrivaju stručnjaci na Digital Takeoveru

Više od 40 expo predavača predstavlja tehnološka dostignuća

Ove godine posjetitelji će u novom expo dijelu summita dobiti ekskluzivan cjelodnevni uvid u najnovija transformacijska i inovacijska dostignuća hrvatskih kompanija. Na licu mjesta moći će testirati napredne tehnološke proizvode iz raznih industrija. Tako Securitas Hrvatska predstavlja najnovija rješenja za zaštitu pojedinaca i objekata, Mate Rimac sofisticirane Greyp bicikle, Iron Bull atraktivne igračke – tenkove, AIR-RMLD bespilotnu letjelicu, a VR Pole uređaj za projekciju virtualne stvarnosti. Tu su još i tehnološke inovacije iz tvrtke Holofication i ekološki održive tenisice Miret, a premijerno će biti predstavljena ExRey interaktivna mobilna aplikacija. Radi se o tehnologiji koja mijenja način gledanja video sadržaja i dodaje novu dimenziju interakcije. Posjetitelji će tijekom Digital Takeovera imati na raspolaganju i Spotsie, višenamjensku aplikaciju za event menagmente čije će prednosti kao krajnji korisnici moći iskoristiti za još jednostavnije networkanje i praćenje programa summita. 

Digitalni ekspert iz LEGO svijeta na Digital Takeoveru 2020.!
Digitalni ekspert iz LEGO svijeta na Digital Takeoveru 2020.!


Digital Takeover ove godine poseban naglasak stavlja upravo na aktivni networking apostrofirajući ga kao neophodne alate u stvaranju kvalitetne biznis transformacije i općenito poslovne klime u društvu čime evidentno postaje nezaobilazan događaj u 2020.
Stoga ne propustite priliku nabavite svoju kartu čija cijena raste 6. ožujka. Kupnjom paketa kotizacija možete ostvariti značajne uštede u odnosu na redovnu vrijednost paketa:
4 + 1 gratis – 20% uštede
9 + 3 gratis – 25% uštede
12 + 5 gratis – 30% uštede

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh
DIGITAL TAKEOVER

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

Predsjednik Uprave Atlantic Grupe jedan je od najuspješnijih biznismena u Europi, a njegov poslovni put do vrha inspirativna je priča o poslovanju u kojem uvijek treba imati rješenje u rukavu za najgore situacije

Evo kako kupovati povoljnije nakon sezonskih sniženja
ZNAČAJNA UŠTEDA

Evo kako kupovati povoljnije nakon sezonskih sniženja

Ljetna sezonska sniženja su završila, no to ne znači i kraj popustima i niskim cijenama. Ako pomnije pratimo ponude u trgovinama i web shopovima, proizvode po sniženim cijenama možemo kupovati tijekom cijele godine
Znate li što je kriptomarka? Evo kako izgleda prva hrvatska
Marka iz budućnosti

Znate li što je kriptomarka? Evo kako izgleda prva hrvatska

Uskoro će se na domaćem tržištu pojaviti prva digitalno-analogna kombinacija poštanske marke, čiji će dio služiti za uobičajeno slanje pošte, a dio za korištenje na blockchainu