Obavijesti

Tech

Komentari 4

Huawei ima najtanji pametni telefon, predstavili iPad gitaru

Huawei ima najtanji pametni telefon, predstavili iPad gitaru
18

Na ekranu AR Dronea možete igrati igre dok letite po stanu. U Las Vegasu su predstavili i iPad gitaru, zvučnike koji rade u vodi i niz najtanjih tableta, mobitela...

VIDEO

AR Drone 2.0 nova je verzija letjelice koju je tvrtka Parrot predstavila u Las Vegasu. Letjelicom sa četiri rotora i dalje možete upravljati preko mobitela ili tableta s kojima je povezana bežično. No, sada ima HD kameru i mogućnost video snimanja, a podatke o letu možete dijeliti. Promijenili su način upravljanja, letjelica je stabilnija te je dobila novi izgled.

Kao i na dvije godine starom prethodniku, aplikacija kojom se kontrolira letjelica skida se sa Android Marketa ili Apple App Storea. Dodali su i nove igre koje igrate na ekranima mobitela dok se letjelicom krećete kroz stvarni svijet, a te snimke također se mogu postaviti na YouTube, piše Venutre beat.

Prva generacija AR Drone prodaje se i u nekim domaćim trgovinama.

Na CES Unveiled prije službenog početka sajma predstavljen je cijeli niz uređaja koji će tijekom sajma dobiti svoje službene promocije. Tako su tu zvučnici za iPhone koji izgledaju poput bubnjeva, ali i niz raznih uređaja koji tablete ili pametne telefone pretvaraju u gitare, igraće konzole... Tako je tvrtka Ion Audio predstavila gitaru koja radi tek sa iPadom i retro dodatak za iPad koji izgleda kao konzola iz 1980-ih.

Najtanji tablet i smartphone

Toshiba je u Las Vegasu predstavila tablet Excite X10 debljine 7,7 milimetara. Dolazi s IPS ekranom od 10,1 inča, te Micro USB i Micro HDMI priključkom i utorom za micro-SD kartice. Za fotografiranje ima kamere od 5 i 2 megapiksela, a pogoni ga 1,2 GHz procesor s dvije jezgre i gigabajtom radne memorije. Mashable prenosi kako još nije poznato hoće li ići na njega Honeycomb ili Ice Cream Sandwich verzija operativnog sustava Android. 

Kineski Huawei predstavio je najtanji pametni telefon Ascend P1S, piše The Verge. Ascend P1S debeo je samo 6,68 milimetara, ima 4,3-inčni qHD Super AMOLED ekran, dvojezgreni procesor od 1,5 GHz, 1GB RAM-a, a pokreće ga operativni sustav  Android 4.0. Kamera mu je rezolucije 8 megapiksela s dvostrukom LED bjeskalicom, a prednja kamera koja se koristi za video pozive ima 1,3 megapiksela.  Telefon bi se na tržištu trebao pojaviti u travnju, no još nije poznata cijena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana
Hrvat u Australiji za 24sata: 'Za nastup Baby Lasagne u Malmöu probudit ćemo se u tri ujutro!'
LUDI ZA EUROSONGOM

Hrvat u Australiji za 24sata: 'Za nastup Baby Lasagne u Malmöu probudit ćemo se u tri ujutro!'

Jordan, Michael i Hrvat s australskim državljanstvom Antony veliki su fanovi Eurosonga i prate ovo natjecanje već 20-ak godina. Baby Lasagna im je hit, a zbog njegovog nastupa, ali i drugih, ustat će u 3 ujutro!