Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Dječak (2) umjesto bombona progutao 23 magnetske perle

Dječak Caiden Cook (2) progutao je 23 magnetske perle, mislio je da su njegovi najdraži bomboni. Imao je probavnih problema te je otežano disao. Spasio ga je rendgenski test...

Foto: 24sata Video
4 komentara

Većina obitelji ima magnete na vratima, bilo da pridržavaju dječje crteže ili važne papiriće, bilo da su samo za dekoraciju. Ako ih imate, vjerojatno ste potpuno nesvjesni koliko oni mogu biti opasni za djecu.

Najveća opasnost je od gušenja je ako dijete proguta magnet. No, osim toga, snaga magneta može uzrokovati ozbiljne probleme u probavnom traktu, što se rješava kirurškom intervencijom.
POGLEDAJTE VIDEO: 

Dvogodišnji dječak Caiden Cook progutao je čak 23 magnetske perle misleći da su njegovi najdraži bomboni. Nakon kratkog vremena, počeo je imati probavne smetnje i nekontrolirani kašalj. Život mu je spasio rendgenski test. 

'Liječnici su ugledali metalnu narukvicu u njegovom želucu', rekli su Caidenovi zabrinuti roditelji. 

Foto: 24sata Video 'Rekli su da su pronašli 23 perle i da ih moraju kirurški izvaditi. Odmah smo pristali na operaciju', kažu roditelji. 'Kada progutate takve kuglice one se neće razdvajati i to izaziva veliku bol', rekao je i Caidenov doktor.

Caiden se oporavlja na kućnoj njezi, pušten je iz bolnice nakon tri dana oporavka od operacije. 

screenshot/Fox News OPORAVLJA SE Curica progutala 37 magneta: Probušili su joj rupe u trbuhu

'To je po život opasna igra'

Američko udruženje pedijatara upozorava pedijatre i roditelje na magnetske igračke, ako se progutaju mogu uzrokovati ozbiljna oštećenja probavnog sustava i čak ugroziti život. Simptomi uključuju bol u trbuhu, povraćanje i groznicu. Postoje različite igračke koje sadrže magnete pa je važno da roditelji čitaju upozorenja kod kupovine.

Foto: 24sata Video

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU ZEZNACIJE U KOJOJ JE IVAN ŠARIĆ POSLAO PORUKU ALEKSANDRU VUČIĆU: 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message