Video

Komentari 22

Kotiga kao slastičar: 'Ne mogu, već dva sata oblikujem medu!'

Kotiga kao slastičar: 'Ne mogu, već dva sata oblikujem medu!'

Ako može Kotiga onda može svatko! U dva sata naučio je kako se radi torta koje se ne bi posramile niti najbolje svjetske slastičarnice. Lovac se pomučio, ali rezultat je bio za prste polizati

Majstorice od kuglica, nauči me raditi savršenog medu, rekao je Dean Kotiga našoj profesionalki i mentorici slastičarki Ladi Osredečki. Nije joj trebalo dva put reći pa su ona i kolega Antun Kocijan prionuli na posao.

POGLEDAJTE KAKO DEAN KOTIGA RADI TORTU U SHOWU 'DESERTI OD OKA':  

U prvoj epizodi slastičarskog showa 'Deserti od oka' na YouTube kanalu 24sata, dva kandidata, Ana Ćapalija i Dino More, dobili su zadatak napraviti veličanstvenu tortu s figuricama para koji lete u balonu na vrući zrak. 

Na prvi pogled, onako od oka, morali su zaključiti što im sve treba od materijala i kako će iskopirati tortu naših kraljeva slastica. I za to su imali samo 75 minuta! Pobjednik duela Ćapalija-More jeeee - Dino More, čovjek koji je u našem showu ispekao svoju prvu tortu.

Bilo je tu lomova kuglica, figurica, čokolade, tičino mase po cijeloj kuhinji. Trema se razbijala pjesmom i pokojom provokacijom, ni manje ni više nego voditelja Deana Kotige! 

- Da ja moram iskopirati tortu Lade i Antuna, to bi izgledalo još gore nego što trenutačno jest - rekao je Kotiga.

Zbog toga ih je svestrani lovac zamolio da mu pokažu kako se radi 'the torta', koja može ravno u izloge najboljih slastičarnica. 

- Poanta je da smjesa bude kompaktna. Da kugla zadrži svoj oblik - rekli su Lada i Antun te ga naučili i što može napraviti od viška biskvita - slasne lizalice na štapiću. 

POGLEDAJTE PRVU EPIZODU SHOWA: Kako je Kotiga napakostio kandidatima: 

- To što izgledaju kao ćufte na štapiću to nema veze, je l' da - pitao je Kotiga mentore, a oni su ga samo čudno pogledali. Njegova prva figurica medvjedića bila je i više nego zadovoljavajuća. I za prste polizati, ali nestrpljivi lovac odbio je oblikovati mu nos. 

- Ne mogu više nakon dva sata rada - požalio se i obratio Ladi: 

- Dosadi li ti to ikada raditi? Ono kad napraviš 8127 medvjedića u životu, pomisliš li ikad - hajde više, ti i medvjed - pitao ju je Kotiga, a Lada je samo kimnula glavom. Naučio je i kako se torta hladi u hladnjaku, a figurice se suše na sobnoj temperaturi.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Cijelu epizodu i Kotigine prve figurice, pogledajte na YouTube kanalu 24sata. 

POGLEDAJTE NAJAVU SERIJALA 'DESERTI OD OKA':