Video

Komentari 3

Napravio lungića i dobio 1000 kuna: Do sada sam znao jedino pripremiti tvrdo kuhano jaje...

Napravio lungića i dobio 1000 kuna: Do sada sam znao jedino pripremiti tvrdo kuhano jaje...

U šestoj epizodi serijala "Kuharski bootcamp" nudili smo prolaznicima 1000 kuna da pripreme lungić. Pogledajte kako se u tom pothvatu snašao električar Nikola (26) koji se prvi put susreo s tim...

Nikolu (26) smo uhvatili na ulici i pitali želi li zaraditi 1000 kuna ako pripremi lungića. Bio je skeptičan oko toga i nije vjerovao da će dobiti 1000 kuna, ali ubrzo je pristao na izazov. U tome će mu pomoći profesionalni chef Marko Palfi.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Moje kulinarske sposobnosti bih ocijenio s -2. Jednom sam uspio tvrdo kuhana jaja ne skuhati do kraja. Lungić volim pojesti ali kada dođemo do kuhanja tu smo na 'vi', ali hajdemo reći da sam spreman za kuhanje - rekao je Nikola prije samog kuhanja. 

Za početak je trebalo počistiti lungić od žilica, a Palfi je gledao i 'pucao' od smijeha, a u jednom trenutku je i bio razočaran kako je Nikola krenuo s čišćenjem.

Nakon čišćenja uslijedilo je punjenje lungića sa sirom i šunkom, a Palfi, koji je u svojoj karijeri kuhao od Zagreba do Londona, a među restoranima u kojima je pokazivao svoje znanje su i oni s Michelinovom zvjezdicom, bio je nezadovoljan.

- Vidim da je on zapravo samo prerezao lungića, a nije poslušao ni moj savjet da sir omota šunkom kako ne bi curio iz mesa - konstatirao je Palfi dok je Nikola na tavi pekao lungića i okrenuo ga nebrojeno puta. Nakon mukotrpne pripreme, lungić i salata bili su spremni, a onda je uslijedila mala nezgoda. Nikola se žilo pohvaliti svojim remek-djelom, ali mu je sve popadalo s tanjura.

- S obzirom na to da sam prvi put u životu pripremao lungića, dosta sam zadovoljan - rekao je Nikola.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Treba biti koncentriran do kraja, ali sveukupno mi se čini da je ovo jelo uspješno - zaključio je Palfi.