Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

'Odvratno, što je to?': Šokirala se kad je vidjela nepoznato biće

Mnogo puta se može čuti kako se životinje više prestraše vas nego vi njih u situacijama kad se nađete 'oči u oči'. No, ponekad su tako odvratne da ih se ljudi zaista više uplaše

Foto: YouTube
43 komentara

Bex Deen je u svojem domu u Southamptonu uočila biće za koje nije znala da uopće postoji. Nije znala o čemu se radi, no jedno je bilo sigurno - da joj je preodvratno. Izgledalo je poput kobasice dugačke pet centimetara s tankim repom i puzalo je po hodniku Bexinog doma.

Samo dobri znalci u ovom biću mogu prepoznati ličinku pčelolike muhe (Eristalis tenax) koja je u ovom slučaju nešto veća od uobičajenih primjeraka. Ličinke su inače dugačke nekoliko centimetara i razvijaju se u vodi bogatoj organskim tvarima gdje se hrane bakterijama kojih ima u izobilju.

Zovu ih i 'ličinke štakorov rep', a upravo im rep služi za disanje. U ovoj fazi u kojoj ih je Bex vidjela, ličinke su izašle iz vode na suho gdje će se razvijati u drugu fazu.

HIGIJENSKA KATASTROFA Odvratno! Štakori se 'igraju' s pecivima, video šokirao goste

Izgledaju dosta čudno i odvratno i upravo je to zateklo Bex. Činilo joj se kao neki ogromni crv sa štakorskim repom. Bex je snimila životinju i pozvala prijatelje da joj pomognu odgonetnuti o čemu se radi.

- Ova stvar je debela.Nikad nisam vidjela nešto tako odvratno. Riješi se toga što prije molim te - bio je jedan od komentara na njezin video. Neki su rekli kako misle da se radi o izvanzemaljskom biću. No, bilo je i onih koji su prepoznali ličinku pčelolike muhe.

Ova vrsta muhe izgledom podsjeća na pčelu i veoma je koristan oprašivač u vrtu. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message