Video

Komentari 2

Savjeti majstora amatera: 'Ovaj stol napravite sami za 200 kn'

Savjeti majstora amatera: 'Ovaj stol napravite sami za 200 kn'

U 3. epizodi prvog hrvatskog 'diy' talent showa 'Pilaj po svom' natječu se Marko i Josip. Dva totalno drugačija stila izrade, kao i pristupa zadatku, između naša dva kandidata stvorila je malu netrpeljivost

Volim raditi s otpadom jer smatram da mu mogu dati novu namjenu i potencijalno zaštititi prirodu. Meni je ovo danas veliki izazov jer obično pronađem neki predmet na cesti i imam viziju što od toga napraviti. Ovo mi je prvi put u životu da radim nešto skroz ispočetka. Zato sam išao na varijantu nekakvih predmeta koje bi i ovako viđali na divljim odlagalištima, rekao je Marko Raić, inače kuhar i kreativac.

U 3. epizodi prvog hrvatskog 'diy' talent showa i serijala 24sata oriđiđi produkcije 'Pilaj po svom' natječe se protiv Josipa Petrovića-Popovića, također majstora amatera. Obojica su prvi na listi poziva njihovih prijatelja kad ima treba nešto popraviti u kući.

POGLEDAJTE 3. EPIZODU 'DIY' TALENT SHOWA 'PILAJ PO SVOM': 

Također, obojici su bušilica i čekić vrlo dobro znani predmeti, a koriste ih za sitne prepravke, ali i kreativni rad. A koliko su kreativni najbolje mogu pokazati u našem showu. Zadatak im je napraviti stolić za dnevni boravak. Imali su slobodu u odabiru materijala, ali smo ih vremenski ograničili. Bilo je smijeha, malo netrpeljivosti, znoja i previše, a rezultati su oduševili žiri - Pevexovog predstavnika i majstora prijateljstva Davida Skrbina. 

- Ne brinem baš o sigurnosti u radu. I rukavice i naočale i zaštitne maske, sve to me sputava - rekao je Marko, a Josip se čudio i ponavljao 'ma katastrofa'. 

- Vidio sam Marka kako radi bez naočala pa sam se malo odmkanuo. Ja to ne bi tako nikada. Radio sam tako kada sam bio mlađi pa mi je špena od rezanja završila u oku - rekao je Josip. Kandidati imaju pravo jednom na snimanju pozvati u pomoć, odnosno našeg Davida, samoukog majstora i youtubera. Ni ova epizoda nije mogla proći bez njega.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Umorilo me ovo bušenje, kolega, pomagaj - pozvao ga je Marko i objasnio:

- Malo mi problema stvara guma koja je izgledala jako podatno i mekano, no međutim jako je kvalitetna i čvrsta pa mi je oduzela više vremena nego što sam planirao - rekao je sav znojan i frustriran od napornog rada. Sitnih problema je imao i Josip.

- Dok sam namatao matice puls mi je bio 143. Kao da se penjem na Sljeme. Samo što sam sada pola sata stajao na mjestu i vrtio - rekao je. Procijenio je kako stolić koji izrađuje, što se tiče materijala, stoji otprilike 200 kuna. A što se tiče vremena? E to ovisi o stručnosti.

Čiji je majstorski rad pobijedio u 3. epizodi i koji se kandidat plasirao u finale, pogledajte na YouTube kanalu 24sata te na našoj Facebook stranici. Talent show 'Pilaj po svom' snimamo u suradnji s trgovačkim lancem Pevex. 

POGLEDAJTE 2. EPIZODU 'PILAJ PO SVOM': Tata vs. kći

POGLEDAJTE 1. EPIZODU 'PILAJ PO SVOM': Prijateljica vs. prijateljica