Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
56 komentara

Ministar Kujundžić mora reći: "Ja nisam dorastao ovome..."

Milan Kujundžić jako se ljuti kad ga mediji pozivaju na ostavku. Sve se nešto pjeni i svađa, a nikako da shvati kako biti ministar znači da se barem povremeno moraš upetljati u vlastiti posao

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
56 komentara

U hrvatskom rječniku postoji sintagma moralne odgovornosti. To je, ako ste već zaboravili, jer se rijetko njome netko u Hrvatskoj služi, onaj trenutak u kojemu ministrica podnese neopozivu ostavku jer je vozila bez vozačke i pritom skrivila prometnu nesreću.

To bi bio i trenutak u kojem neki ministar zdravstva nakon smrti mladića na cesti zbog kašnjenja Hitne pomoći isto kaže da je njegova moralna odgovornost da se pokupi iz te fotelje. Ili kada dijete umre u Metkoviću jer su se liječnici pravili pametni, a da to stvarno nisu, pa opet ministar kaže da nije napravio dobar posao i da bi stvarno bilo moralno da odstupi.

Bilo bi moralno i da odstupi kad se neki ridikul u Obrovcu s mlađahnom ljubavnicom igra liječnika i medicinske sestre, usprkos svojoj dijagnozi i očito problemima u shvaćanju medicinske struke. U toj smijuriji od liječničke ordinacije zaposlio je djevojku koja veze nema s medicinom, a radi kao sestra, pa se sad njih dvoje, kao onaj Milojko i Milijana iz srpskih “Parova”, slikaju i pričaju svoju istinu, a normalan se čovjek sve nekako nada da je riječ o lošoj epizodi srpske humoristične serije.

VIDEO: DOKTOR SKANDAL IZ OBROVCA 'Ja nemam licencu? Lažu! I da, oženit ću medicinsku sestru...'

Hrvatski ministar zdravstva Milan Kujundžić jako se ljuti kad ga mediji pozivaju na ostavku. Sve se nešto pjeni i svađa, a nikako da shvati kako biti ministar znači da se barem povremeno moraš upetljati u vlastiti posao. Također ne shvaća da, kad ti se dogodi tako kardinalna pogreška u vlastitom sustavu, poput smrti djeteta i lažne medicinske sestre, tvoj ego nije bitan.

Sve što tad trebaš učiniti je probuditi se, pogledati se u ogledalo i reći: “Ja ovome nisam dorastao i moram dalje”. Bez fige u džepu, kao ministrica Žalac, koja je ponudila ostavku pa se nadala da je nitko neće prihvatiti.

Ministru koji se doslovno brine o zdravstvenom stanju nacije ne može se žmiriti na jedno oko i nadati se da će svi hrvatski državljani preživjeti i ovu godinu šupljeg hrvatskog zdravstva.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message