Obavijesti

Lifestyle

Komentari 115

11 ideja kako spojiti romantiku i fenomenalan seks koji se pamti

11 ideja kako spojiti romantiku i fenomenalan seks koji se pamti

Biti romantičan uključuje stvaranje osjećaja strasti, iščekivanja i uzbuđenja unutar veze. Romantični partner, međutim, mora biti pažljiv, promišljen, voljan I kreativan

VIDEO

Ponekad želite seks koji nadilazi fizičko: seks koji je pun snažnih emocija, istovremeno intenzivan i nježan, gotovo duhovni. Seks u kojem se ne isprepliću samo dva tijela, već i dvije duše.

POGLEDAJTE VIDEO: Seks s bivšima

Pokretanje videa...

Otkrili zašto se i dalje seksaju s bivšima: 'Ona je puno bolja u seksu od moje sadašnje žene...' 01:27

Seksualna romansa je iskustvo izražavanja osjećaja ljubavi, strasti i brige kroz erotski dodir. Dakle, da biste imali romantičniji seks, htjet ćete pronaći načine da svojim seksualnim postupcima komunicirate što osjećate prema svom partneru.

Imajući to na umu, evo nekoliko načina da seks učinite romantičnijim, od stručnjaka za seksualnost:

1. Saznajte što vaš partner smatra romantičnim

- Romantika je relativna. Ono što vi smatrate romantičnim moglo bi se razlikovati od onoga što vaš partner smatra romantičnim, stoga odvojite vrijeme da zapravo pitate partnera što za njega znači seksualna romansa - kaže trenerica za seks i izlaske Myisha Battle.

Ovaj razgovor sam po sebi može biti prilično seksi. Na intimnoj večeri pitajte partnera što je za njih intimni, strastveni seks. Pitajte kako bi voljeli da ih se dodiruje i drži.

Zatim ispunite sve želje koje su podijelili s vama. Ne samo da ćete im pružiti zadovoljstvo na način na koji to žele, već će također znati da ste ih stvarno slušali i da vam je stalo da se osjećaju dobro.

2. Upoznajte unutarnji svijet svog partnera

Seksualna romansa počinje izvan spavaće sobe. Budući da se u romantičnom seksu radi o tome da kroz seksualnost pokažete kako se osjećate, prvo morate njegovati tu povezanost.

Umorni ste od rutine u vezi? Uz ovih 18 ideja probudit ćete novu strast i ponovo osjećati leptiriće
Umorni ste od rutine u vezi? Uz ovih 18 ideja probudit ćete novu strast i ponovo osjećati leptiriće

Odvojite si vremena da dubinski upoznate svog partnera: njegove nade, snove, osobne izazove, strahove i želje. Provedite kvalitetno vrijeme s njima, upoznajući dobro njihovu dušu. Kad uistinu budete mogli cijeniti koliko je vaš partner poseban, moći ćete mu u krevetu prenijeti iskreno obožavanje.

3. Stvorite romantično okruženje

- Jedan od najjednostavnijih načina za njegovanje seksualne romantike je fizički postaviti atmosferu za svoje intimne aktivnosti - smatra certificirana seksualna terapeutkinja Michelle Herzog. 

Ona preporučuje da odvojite vrijeme za stvaranje romantičnog, senzualnog okruženja pazeći u svom prostoru na pet osjetila.

- Postati kreativan s osjetilnim iskustvima kao što je uključivanje ugodnih mirisa, slušanje senzualne glazbe i slično može proširiti vaše seksualno iskustvo. Razmislite o uvođenju mekšeg osvjetljenja i pobrinite se da prostor bude čist i bez stvari poput dlake kućnih ljubimaca ili odjeće po podu kako bi se stvorila seksi atmosfera - rekla je. 

4. Gledajte jedno drugome u oči

Kontakt očima može odmah učiniti seks intimnijim, kaže seks terapeutkinja Janet Brito. 

- Skidanje partnera očima može potaknuti osjećaj sigurnosti i usklađenosti - objašnjava.

Ciljajte na seksualne položaje koji vam omogućuju da ste okrenuti licem u lice jedno s drugim, a još bolje je ako možete biti dovoljno blizu da stvarno gledate jedno drugome u oči tijekom cijelog čina. Zaista pokušajte pogledom prodrijeti u partnerovu dušu i vidjeti je u potpunosti.

Vodič kroz odnose o kojima se ne priča: Otvorena veza - sve što ste oduvijek željeli znati
Vodič kroz odnose o kojima se ne priča: Otvorena veza - sve što ste oduvijek željeli znati

5. Ljubite ih svugdje, ne samo u usta

Nježno ih ljubite po cijelom tijelu, posebno na nježnijim i ranjivijim mjestima. Poljubac na stražnjoj strani šake, u čelo, rame ili unutarnju stranu bedra - nježno isporučen - može učiniti da srce zatreperi, a strast se pojača.

6. Držite se za ruke

Isto tako, ponekad čak i jednostavan čin držanja partnera za ruke tijekom seksa može učiniti iskustvo još romantičnijim. Spojite svoje dlanove s njihovima dok se gledate u oči i stapate jedno s drugim. 

Pretty horny lady, in seductive white undies, her hot brunet mac

7. Isprobajte yab yum

Yab yum, također poznat kao lotosov seksualni položaj, klasična je tantrička seksualna poza s razlogom: nevjerojatno je intiman i uključuje stvaranje duboke, duhovne veze između partnera. Jedan partner sjedi uspravno na podu ili krevetu, a drugi mu sjedi u krilu i obavija noge oko struka partnera. Odatle, trener za seks i odnose Prandhara Prem, preporučuje zajedničko kružno disanje: dok jedan partner udiše, drugi izdiše, stvarajući 'kružni tok' razmjene energije između vas.

- Drugi tip disanja koji možete isprobati je udisanje i izdisanje istim tempom. Ovo tjera vaše srce da kuca istom brzinom, što vam omogućuje da budete empatičniji jedni prema drugima i znate što drugi osjeća - dodao je Prem.

'Mi smo stručnjakinje za seks i naše sočne razgovore s kavice pretvorile smo u odličan posao'
'Mi smo stručnjakinje za seks i naše sočne razgovore s kavice pretvorile smo u odličan posao'

8. Budite romantični u svom svakodnevnom životu

Općenito, ako aktivno njegujete romantiku u svom svakodnevnom životu, uvidjet ćete da se ta romansa lakše prenosi i u vaš seksualni život.

- Biti romantičan uključuje stvaranje osjećaja strasti, iščekivanja i uzbuđenja unutar veze. Romantični partneri ne moraju biti specifični tip osobnosti; mogu biti introverti, ambiverti ili ekstroverti. Romantični partner, međutim, mora biti pažljiv, promišljen, voljan, kreativan i pažljiv prema potrebama partnera - rekla je klinička psihologinja dr. Carla Marie Manly.

Pokušajte aktivnije pokazivati ​​privrženost svom partneru tako što ćete planirati posebna iskustva za njega, strastveno ga ljubiti u nasumičnim trenucima, pisati ljubavno pismo ili pokazati mu ljubav i intimnost drugim romantičnim gestama.

9. Više i češće se mazite

Prema istraživanju dr. Johna Gottmana i dr. Julie Gottman, psihologa i osnivača The Gottman Institute, maženje je u snažnoj korelaciji s dobrim seksualnim životom. 

 - Devedeset šest posto onih koji se ne maze je izjavilo da imaju loš seksualni život - rekao je John za mbg u nedavnoj epizodi podcasta, pozivajući se na istraživanje koje su proveli na oko 70.000 ljudi u 24 zemlje.

'Znate onaj pogled kad vam žena daje do znanja da želi seks? Ne? Ni ja ga se ne sjećam'
'Znate onaj pogled kad vam žena daje do znanja da želi seks? Ne? Ni ja ga se ne sjećam'

10. Prakticirajte naknadnu nježnost

Nastavite pokazivati ​​brigu za svog partnera nakon završetka seksa, kako bi znali da se intimnost koju ste upravo podijelili proteže izvan samo seksualnog područja. 

- Ako se jedno od vas odmah odmah okrene i namjesti za spavanje ili se počne oblačiti kako bi otišli van, niste svjesni važnog koraka u vašoj intimnoj vezi, a to može dovesti do osjećaja odbačenosti i nepovezanosti - piše Julie Nguyen, trenerica veza s traumama.

Pokazivanje nježnosti i interesa nakon seksualnog iskustva odnosi se na verbalnu i neverbalnu komunikaciju kojom partneri osiguravaju da se oboje ugodno i dobro osjećaju. 

- Maženje i razgovor nakon seksa vam daje vremena da razmislite o tome što se upravo dogodilo, potvrdite međusobne osjećaje i razjasnite sve što niste mogli spomenuti tijekom seksa - objašnjava Nguyen.

11. Recite što osjećate

Ako želite da seks bude romantičniji, ponekad je to jednostavno kao reći što vam je na umu. Ovdje se ne radi o šaputanju slatkih stvari, već o istinskom otvaranju i riskiranju da budete ranjivi sa svojim emocijama. Kako se osjećate prema partneru? Što ti partner znači? Što voliš kod njega - osobnost, način na koji izgleda, male stvari koje radi i koje te privlače? Recite partneru što je to što vas privlači njima poput magneta. 

POGLEDAJTE I KAKO IZGLEDA DOM IZ BAJKE NETFLIXOVE OBITELJI KRETZ: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 115
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'