Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

12 načina kako se riješiti sala na trbuhu - jednom zauvijek

12 načina kako se riješiti sala na trbuhu - jednom zauvijek

Nakupljanje masnoća na trbuhu nije samo estetski problem, već i zdravstveni - to povećava rizik od srčanih bolesti i obolijevanja od dijabetesa tipa dva

VIDEO

Gubljenje kilograma općenito je težak zadatak koji zahtjeva mnogo truda i odricanja. Dobra vijest je ta da je rješavanje masnoća na trbuhu lakše nego na bedrima, kukovima ili drugim dijelovima tijela.

- Prilikom mršavljenja masne naslage na trbuhu prve se otklanjaju - kaže dr. Lawrence Cheskin, voditelj nutricionističkog odsjeka na američkom Sveučilištu George Mason.

Pokretanje videa...

mršavljenje 02:28

Bez obzira na to, nakupljanje masnoća na trbuhu opasnije je nego na drugim mjestima. Razlog tome je što u tom području dolazi do veće cirkulacije krvi u kojoj se nakuplja više masnoća i šećera. To povećava rizik od srčanih bolesti i obolijevanja dijabetesom tipa dva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako bi se zauvijek riješili masnih naslaga na trbuhu donosimo 12 korisnih savjeta:

1. Jedite namirnice bogate vlaknima

Šećer i ugljikohidrati neće vam utažiti glad pa ćete samo htjeti još i pritom vas debljati. Umjesto toga radije posegnite za namirnicama koje u sebi sadrže vlakna. To može biti kruh od cjelovitih žitarica, zob, povrće, voće, grah, mahune ili chia sjemenke.

'Vježbala sam u trudnoći, kćer Vitu koristim umjesto utega...'
'Vježbala sam u trudnoći, kćer Vitu koristim umjesto utega...'

2. Hodajte svakodnevno

Ako se niste dugo bavili tjelovježbom, najbolje je da prvo započnete s hodanjem. To će vam pomoći da polako vratite treniranje u svakodnevnu rutinu. Bolje početi polako nego pretjerati i odustati.

3. Počnite s treninzima snage

Trening snage pomaže u izgradnji mišića koji će na kraju zamijeniti masnoću. Osim toga, ubrzat će vam metabolizam pa ćete moći biti fleksibilniji kod izbora namirnica ako vam to predstavlja problem.

4. Unosite dovoljno proteina

Proteini će vam pomoći pri jačanju mišića i manjem osjećaju gladi. Preporučuje se unos najmanje 12 grama proteina prije treninga. Najbolji izbor namirnica koje su bogate proteinima su jaja, piletina, tuna i mlijeko.

5. Radite trbušnjake

Trbušnjaci će vam pomoći izgraditi mišićno tkivo u području trbuha što dovodi do sagorijevanja masti. Radite trbušnjake tri do četiri puta tjedno tako da vježbanje rasporedite na cijeli tjedan. Dobra vijest je da za ovu vrstu vježbe ne trebate plaćati članarinu u teretani.

6. Oslobodite se stresa

U stresnim razdobljima ljudi često posegnu za lošom hranom. Umjesto toga, radije se suočite s izvorom problema kako bi se riješili stresa.

Close-up of beautiful woman in satin pajamas sleeping peacefully

7. Spavajte dovoljno

Osigurajte dovoljno sna kako bi vaše tijelo i metabolizam pravilno funkcionirali. Preporučuje se sedam do osam sati sna.

8. Izbacite sokove i alkohol

Sokovi i alkohol visoko su kalorični, a to bi vam moglo otežati dijetu. Osim toga, alkohol potiče glad pa tako dolazite u napast pojesti nešto neplanirano.

Htjela je život: Izgubila 101 kg kad su joj rekli da će umrijeti
Htjela je život: Izgubila 101 kg kad su joj rekli da će umrijeti

9. Kuhajte

Samostalno kuhanje je uvijek sigurnije nego jesti u restoranima. Na taj način kontrolirate unos nepotrebnih začina i namirnica koje vas debljaju.

10. Smanjite unos ugljikohidrata

Dijeta s niskim udjelom ugljikohidrata pomaže pri mršavljenju zbog toga što ugljikohidrati imaju veću kalorijsku vrijednost od drugih namirnica kao što su vlakna i proteini.

11. Brojite kalorije

Brojanje unosa kalorija pomoći će vam kako bi ostvarili zacrtan plan mršavljenja. Za mjerenje unosa kalorija postoje i razne aplikacije koje vam mogu pomoći.

12. Budite predani

Budite svjesni svog plana mršavljenja. Kada dođete u napast da pojedete nešto kalorično, zastanite na nekoliko sekundi. Za dobru dijetu bitna je svijest, planiranje i osmišljavanje strategija za napredak. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati
PRISTOJNO PONAŠANJE

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati

Baš kao kod kuće, i hoteli imaju brojna pravila ponašanja, to je suživot te je bitno pokazati poštovanje prema osoblju, nisu oni ničije sluge. Stručnjak u hotelijerstvu podsjeća na pristojnost
Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje