Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

15 sastojaka koje ljudi dodaju svojim jelima, a zbog kojih su nevjerojatna i nezaboravna

15 sastojaka koje ljudi dodaju svojim jelima, a zbog kojih su nevjerojatna i nezaboravna

Ukusna jela je lakše pripremiti ako znate dobre trikove koji podižu okus vaše hrane na viši nivo. Čak 15 ljudi podijelilo je svoje tajne sastojke u jelima koji su odgovorni za njihov nevjerojatan okus

Kuhanje je bitna životna vještina. U početku može biti zastrašujuće, ali nakon što uspijete pripremiti nekoliko jednostavnih jela, kuhanje ubrzo postane dio svakodnevice. 

POGLEDAJTE VIDEO: Lako očistite ljusku jaja

Pokretanje videa...

01:32

Ukusna jela je lakše pripremiti ako znate dobre trikove koji podižu okus vaše hrane na viši nivo. 15 ljudi je podijelilo svoje tajne sastojke u jelima koji su odgovorni za njihov nevjerojatan okus. 

1. Pirjani đumbir 

- Prijani đumbir (i malo mladog luka) će mesu dati puno bolji okus, pogotovo piletini. Malo (ili više) sojinog umaka na kraju kuhanja dodaje okus i onu predivnu smeđu nijansu umaku - Reddit u/kuxgames

Vodič za ulja: Evo koja su zdrava za kuhanje, a koja bismo trebali obavezno izbjeći zbog štetnosti
Vodič za ulja: Evo koja su zdrava za kuhanje, a  koja bismo trebali obavezno izbjeći zbog  štetnosti

2. Worcestershire umak 

- Možete ga upotrijebiti u doslovno svemu što kuhate, a potrebno je samo oko jedne čajne žličice kako bi se okus juhe ili umaka poboljšao za sto puta! - Reddit u/friedchickedinner.

3. Nemojte se bojati uključiti malo paste od inćuna u svoj sljedeći obrok.

Goran Kovačić/Pixsell

- Ne mogu vjerovati da sam prvi koji je ovo rekao, ali pasta od inćuna. Samo malo paste daje isti okus koji daje i soja sos, ali bez tone natrija koji se u njoj nalazi - Reddit u/tkay64.

4. Ljubičasti luk

Ljubičasti luk je onaj sastojak koji hrani u restoranima daje poseban bogati okus. Dok amateri režu luk na kockice, profesionalni kuhari će uvijek posegnuti za malim ljubičastim lukom.

Može li se med pokvariti? kako ga pravilno čuvati i što treba napraviti ako se kristalizira
Može li se med pokvariti? kako ga pravilno čuvati i što treba napraviti ako se kristalizira

5. Soja sos 

- Soja sos možete dodati svemu. Pravite umak za špagete? Dodajte umak od soje. Pripremate chili s mesom? Dodajte soja sos. ja sam ga čak stavila i u rižoto od gljiva i jednostavno ga fenomenalan - Reddit u/BujoBujoBujo.

6. Maslac 

Fotolia

- Maslac čini gotovo sve boljim. Još nisam naišao na jelo u kojem dodatni komadić maslaca nije doprinio cjelokupnom doživljaju okusa - - Reddit u/mtn_forester.

7. Pileća mast

- Spremite masnoću i malo kože u staklenku i napravite temeljac s kostima. Kada ju napunite, zagrijte staklenku u mikrovalnoj kako bi se dio masnoće otopio i koristite ju u jelima s piletinom. Okus je puno bolji, nego bez dodatne masnoće - Reddit u/uttabonk.

Za obožavatelje kave: Ugodite nepcu uz fine deserte s kavom
Za obožavatelje kave: Ugodite nepcu uz fine deserte s kavom

8. Majoneza umjesto maslaca

- Upravo sam otkrio da ako prepržiš tost sa sirom na majonezi da je okus puno bolji. Korištenje majoneze na vanjskoj strani kruha umjesto maslaca će proizvesti hrskaviju koricu i puno više okusa - Reddit u/krex10.

9. Ne podcjenjujte moć cimeta

- Cimet dodajem u mesna jela, poput gulaša. Samo malo, pazeći da cimet ne preuzme okus cijelog jela. Možda i malo muškatnog oraščića. Dodaje nevjerojatnu dubinu okusu i ljudi se iznenade što sam stavila u gulaš - Reddit u/Leavesofsilver.

10. Šećer

Sljedeći put kada budete pripremali domaću marinaru ili pizzu, pokušajte u smjesu dodati samo jednu čajnu žličicu bijelog granuliranog šećera. Zaista pomaže naglasiti i istaknuti okus rajčice.

Trik kako ispohati meso i povrće - da je manje masno i kalorično
Trik kako ispohati meso i povrće - da je manje masno i kalorično

11. Kajenski papar

- Prstohvat kajenskog papra nadopunjuje se s bilo kojim slanim jelom na bazi vrhnja. Krumpir s vrhnjem, fettuccine, i slična jela su puno bolja s malo kajenskog papra. To mu samo daje novu dubinu okusa - Reddit u/codelycat.

12. Čokolada

- Kad pripremam čili u njega uvijek stavim malo čokolade. Razlika u teksturi i okusu je ogromna - Reddit u/Cassieisnotclever- Reddit u/.

13. Rižin ocat

- Uglavnom sve što zahtijeva sojin umak znači da stavljam malo octa, bez obzira na to je potreban ili ne. Ljudi koji puno kuhaju znaju vrijednost kiselina, na primjer kod pržene riže - kiselina rižinog octa joj daje nevjerojatan okus - Reddit u/Soulaire.

14. Javorov sirup 

- Sljedeći put kada planirate baciti malo piletine na roštilj u pac dodajte malo javorovog sirupa - Reddit u/Beansneachd.

15. Majoneza za kruh s češnjakom

Majoneza će vaš kruh s češnjakom učiniti puno ukusniji, piše Dipley. Kada želim napraviti stvarno dobar kruh s češnjakom umiješam malo majoneze i maslaca. Okus je jači i pikantniji - Reddit u/StephRN77.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7