Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

15 top trikova: Pasta će spasiti peglu, a balzam skida prstenje

15 top trikova: Pasta će spasiti peglu, a balzam skida prstenje
1

Ako se redovito šminkate, iznenadit će vas u kojim vam sve situacijama ono što imate u torbici može biti vrlo korisno: lak za nokte će pričvrstiti gumb, krema za sunčanje obrisati marker

VIDEO

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj čanak: Mali, ali super kuhinjski trikovi, uz koje će kuhanje trajati kraće

Kozmetički proizvodi koje inače koristite za njegu ili uljepšavanje mogu biti korisni u nizu drugih svakodnevnih situacija, u kojima vam mogu značajno olakšati život. Evo 16 primjera situacija u kojima ih možete iskoristiti u neuobičajenim situacijama: 

1. Zubna pasta očistit će - glačalo  

Ako vaše glačalo na nekim mjestima ima tragove od 'paljenja' tkanine, da ne biste zaprljali odjeću njime, očistite ga pastom za zube. Utrljajte malo paste za zube na hladno glačalo, pa ispolirajte i pegla bi trebala biti  - kao nova.  .

POGLEDAJTE VIDEO: O tome kako napraviti dobar piling lica

Pokretanje videa...

00:11

2. Losion za tijelo njeguje kožnu torbicu  

Kožnu odjeću i torbice povremeno je dobro navlažiti, odnosno nahraniti, ako želite da vam dulje traju. Postoji puno proizvoda koji su namijenjeni baš tome, no ako ih nemate pri ruci, možete iskoristiti losion za tijelo ili hidratantnu kremu. Imajte samo na umu da trebaju  biti  bez alkohola, jer on može nagristi kožni predmet. 

Šminka nekad čini čuda: Sedam razloga zašto nam 'dobro dođe'
Šminka nekad čini čuda: Sedam razloga zašto nam 'dobro dođe'

3. Šampon i balzam  za kosu čisti četkice za šminku

Da biste održali kvalitetu četkica za šminku, morate ih tretirati kao da postupate prema vlastitoj kosi. Isperite ih kvalitetnim šamponom i navlažite balzamom za kosu. Očistit će ih i učiniti da dugo ostanu mekane i kvalitetne. Naravno, to se odnosi samo na četkice od prirodne dlake. 

4. Lak za nokte može spriječiti otpuštanje gumba

Ako vam se dogodi da se hitno morate spremiti za izlazak, a gumbi na košulji ili majici vise, za prvu ruku možete ih učvrstiti lakom za nokte. Pažljivo kapnite kap laka na konac kojim je pričvršćen, što će zapravo 'zalijepiti' gumb za košulju. Za neko vrijeme bit će ok rješenje. 

Vizažist Meghan Markle otkrio kako se šminkati za vjenčanje
Vizažist Meghan Markle otkrio kako se šminkati za vjenčanje

5. Vazelin 'popravlja' ispucale krajeve kose

Kad imate popucale vrhove kose, vaša kosa slabi i teže je postići željenu duljinu. U takvoj situaciji samo nanesite vazelin na vrhove i pričekajte sat vremena, a zatim operite kosu. Ne samo da ćete odmah vidjeti sjajan rezultat, već će i vam i kosa zablistati, ako to nastavite činiti često.

6. Sjenilo se može koristiti kao lak za nokte

Odvažno sjenilo koje koristite samo u rijetkim prilikama, možete iskoristiti i za bojanje laka za nokte, kako biste dobili zanimljivo kombinaciju.  Jednostavno ga nanesite na lakirane nokte, pa još jednom prijeđite lakom, da dobijete zgodan ombré efekt, ili ga pomiješajte s prozirnim lakom za nokte, da dobijete novu boju. 

Ruž za usne

7. Balzam za usne skida prstenje  

Ako imate prsten koji je teško skinuti, pomozite si balzamom za usne. Samo ga utrljajte na prst, oko prstena, i bez problema ćete ga skinuti.. 

8. Puder je alternativa suhom šamponu

Suhi šampon jedan je od jednostavnijih proizvoda. No, ako ste vani i nije vam dostupan, možete potpuno improvizirati pomoću transparentnog pudera za lice.  Rezultati su prilično isti!

Ne šminkamo se, njegujemo se više, a opet imamo akne. Zašto?
Ne šminkamo se, njegujemo se više, a opet imamo akne. Zašto?

9. Otopite super ljepilo pomoću acetona

Koliko ste puta neuspješno odvajali stvari zalijepljene super-ljepilom? Ubuduće, samo morate sjetiti da treba nanijeti sredstvo za uklanjanje laka za nokte, nakon čega ćete to lako odvojiti. 

10. Krema za sunčanje uklanja mrlje od markera

Ovo je vrlo koristan alat za sve roditelje: Ako je vaše dijete umjetnik i voli crtati trajnim markerom, uklonit ćete ga kremom za zaštitu od sunca.  Možete iskoristiti čak i kremu kojoj je istekao rok trajanja, pa ih je dobro sačuvati.

11. Šampon pomaže protiv zamagljenih zrcala

Malo šampona kapnite na papirnati ručnik i njime prebrišite ogledalo. Tako ćete spriječiti da se na njima stvara para nakon vrućeg tuširanja.

No make-up: Što bi se desilo da se prestanemo šminkati?
No make-up: Što bi se desilo da se prestanemo šminkati?

12. U ormar stavite štapić za dezodorans zbog loših mirisa

Ormari koji su dugo zatvoreni i bez ventilacije 'povući' će čudan miris. Pokušajte to riješiti tako da ostavite otvoreni dezodorans u sticku - on bi trebao ostaviti ugodan miris i potrajati neko vrijeme. 

24sata Video

13. Četkice od maskare dobre za piling usana

Četkice od maskare odličan su alat za piling usana. Očistite stari korišteni štapić. pa na usne nanesite malo šećera i maslinovog ulja te protrljajte štapićem. Usne će biti prokrvljene i zdrave i bez suhe kože. 

Stručnjaci predlažu: Kako se našminkati za video poziv?
Stručnjaci predlažu: Kako se našminkati za video poziv?

14. Krema za brijanje 'rješava' škripu vrata

Ako vam vrata počnu škripati, a nemate pri ruci WD-40 nanesite kremu za brijanje na šarke. To će pomoći da dosadni i neugodni zvukovi nestanu odmah. 

15. Sušilo za kosu rješenje za udubljenje na automobilu

Znate onu malu udubinu na karoseriji vašeg limenog ljubimca?  Možete ju riješiti sušilom za kosu. Njime najprije dobro zagrijte udubljenje, a zatim odmah nanesite kockice leda. Temperaturne razlike mogle bi vratiti karoseriju u prvotni oblik. 

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Fantastični trikovi: Očistite si cijeli dom bez skupih sredstava

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom
ZA VALENTINOVO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom

Na drvcima koja se kite za Valentinovo očekivano prevladavaju crvena i roza boja, a od ukrasa se koristi sve: od vate, božićnih kuglica, preko srca i ruža do šarenih ukrasa od slatkiša

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC
SUPER!

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC

Jastučnica će očistiti stropni ventilator, a uz nju prašina neće padati po cijeloj sobi, a kožni namještaj ne morate baciti već ga revitalizirajte pastom za cipele...
Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući
VJEČNI PROBLEM

Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući

Napravite ploču pa na nju vješajte čarape kojima se zagubio par. S vremenom će se na ploči naći oba para ili ćete negdje u kući naći jedan dok će vas drugi par čekati na zidu