Obavijesti

Lifestyle

Komentari 17

Ako radite ovih 10 stvari, budite sigurni da ste vi problem u vezi

Ako radite ovih 10 stvari, budite sigurni da ste vi problem u vezi

Imati uspješnu vezu je plod rada, a ako ste neprilagođeni, sebični i nesigurni, niste baš spremni da budete dobar partner. Kako se netko može osloniti na vas kada im se čini da vam je stalo samo do sebe?

VIDEO

U vezi zna biti teško prepoznati vlastite greške. Teško je prepoznati i priznati si da smo mi ti koji su pogriješili. Mnogo je jednostavnije okriviti partnera i završiti priču bez osjećaja krivnje, nego reći da ste vi ti koji su zeznuli, ispričati se, popraviti stvar i krenuti dalje.

POGLEDAJTE VIDEO: Razlika u godinama im ne smeta

Pokretanje videa...

Baka i dečko 01:20

'Ne mogu više. Ovo veza je poremećena', 'Zbog tebe se osjećam kao da se stalno utapam', 'Naša veza je poput prirodne nepogode' i slično su samo neke od izjava ljudi koji se toksično ponašaju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ako radite neke od niže navedenih stvari, onda si trebate priznati da ste vi problem u vašoj vezi, a ne partner - te odlučiti što želite i kako ćete dalje.

1. Vaš prvi odgovor na sve je 'ne'

Odnosi zahtijevaju ne samo uzimanje, već i davanje. Ako je vaš zadani odgovor negativan, bez obzira na okolnosti, to je problem. Što god vaš partner traži, čak i ako je nerazuman ili naporan, trebali biste biti spremni saslušati i razmotriti.

Kada nekoga volite, morate imati otvoren um. Ako je vaš zatvoren, niste realni, a vaš partner pati.

2. Sami sebe sabotirate bez razloga

Razmisliti o zadnjih par mjeseci i zapitajte se koliko svađa je bilo potpuno bespotrebno? Ako primijetite da se svađate bez razloga, onda odvojite minutu da razmislite zašto potičete svađe ili se date uvući u njih. Što je točno vaš partner učinio da je kod vas pobudio želju za svađom?

Sa suprugom ima otvoren brak: 'Zavidim mu samo kada se on zabavlja, a ja nemam vremena'
Sa suprugom ima otvoren brak: 'Zavidim mu samo kada se on zabavlja, a ja nemam vremena'

Ako samo sabotirate i uzrokujete probleme u inače sretnoj vezi, vi ste taj koji je ovdje problem.

3. Dopuštate svom partneru da sve bude na njegovim ramenima

To se odnosi na sve: posao, svakodnevne obaveze u kućanstvu i rad na vezi. Lako je biti primatelj, a možda ni ne shvaćate da ste upali u ovu ulogu.

Ako samo sjedite i tražite od svog partnera da učini nešto umjesto vas, kuha, čisti, brine se za djecu, puni hladnjak, plaća režije i još niz drugih stvari i nikad ništa ne učinite zauzvrat - niste dobar partner. Morate razmotriti što možete učiniti za svojeg partnera i vašu vezu. Pokušajte barem jednom dnevno učiniti nešto s ljubavlju i ljubaznošću, koliko god to malo bilo.

4. Šutite umjesto da pričate o svojim osjećajima

Tihi tretman prema partneru vas ne čini mirnima ili staloženima. To vas čini lošim partnerom. Možda ne volite puno pričati ili otvarati se i dati nekom pristup svojim osjećajima, nadama i strahovima, ali to je šteta. Ako ste u vezi, nemate izbora. Ne možete samo reći: 'Ne želim pričati o tome.'

Ako niste otvoreni i ako izbjegavate komunikaciju, na vama leži većina problema u vašoj vezi. Ništa se ne rješava ignoriranjem.

5. Nikad ne kažete da vam je žao

Ključ ljubavi je u tome da se osjećate sigurno priznati kad ste pogriješili. Ako ne znate kako preuzeti odgovornost za svoje postupke, možete biti sigurni da će vaša veza neslavno završiti.

Što vaše seksi poruke govore o vezi, stilu prisnosti i partneru?
Što vaše seksi poruke govore o vezi, stilu prisnosti i partneru?

Ispričati se je znak zrelosti. Ako ne možete ni reći da vam je žao, možda niste spremni za predanu vezu.

6. Žalite se prijateljima umjesto da rješavate probleme s partnerom

Pretvarati se da je sve u redu kada ste s partnerom, samo da biste se okrenuli i prepričavali probleme iz vaše veze prijateljima iza njegovih leđa, govori puno više o vama nego o vašem partneru.

Zamislite da ste otkrili da osoba koju volite govori okrutne stvari o vama svojim prijateljima. Biste li ostali u toj vezi? Požaliti se prijateljima je u određenoj mjeri normalno, ali podvrgavati ih svom skupljenom bijesu koji se u vama nakupio je iznimno nezdravo i s vremenom bi mogli izgubiti partnera i prijatelje.

7. Stvarate dramu jer ju volite 

Ako stvarate probleme samo jer volite dramu, onda nešto ozbiljno nije u redu s vama. Možda mislite da to održava strast u vašoj vezi, ali to je potpuno pogrešan način održavanja strasti. Na ovaj način će jedno od vas dvoje izgorjeti i jednostavno otići. 

8. Ne opraštate

Zateknete li se da stalno iznova ponavljate iste probleme i situacije iz prošlosti kad razgovarate sa svojim partnerom? To je vjerojatno zato što imate duboko ukorijenjene nesigurnosti koje ne rješavate. Ako želite da vaša veza opstane, morate naučiti kako pustiti stvari i krenuti dalje.

Bez oprosta, vaša će se veza polako raspadati sve dok od nje ništa ne ostane, osim dvoje nevjerojatno nesretnih ljudi. Ako kažete da ste preboljeli nešto, pređite preko toga i krenite dalje piše Your Tango.

Ovisnica o braku: 'Udavala sam se 10, a prosili su me 28 puta'
Ovisnica o braku: 'Udavala sam se 10, a prosili su me 28 puta'

Ako niste preboljeli, razgovarajte o tim osjećajima sa svojim partnerom kako biste pronašli način kako problem riješiti ili kako se s tim nositi.

9. Vaš se partner boji biti iskren prema vama

Kako reagirate na stvari koje vam partner kaže, a koje vam se ne sviđaju? Ako ste jedna od onih osoba koja eksplodira na svaku sitnicu - vi ste problem.

Vaš nagomilani bijes i nesposobnost da zadržite ravnotežu nisu posljedica toga što je vaš partner 'loš' - to je zato što se ne znate ponašati kao odrasla osoba.

Koje su laži u vezi prihvatljive, a koje mogu dovesti do ozbiljnih problema i prekida veze
Koje su laži u vezi prihvatljive, a koje mogu dovesti do ozbiljnih problema i prekida veze

Ako vaš partner ima osjećaj da ne može biti iskren prema vama zbog straha da ćete eksplodirati, on ili ona će zadržati te osjećaje za sebe dok ne dođe do onog prijelomnog trenutka kad sve eksplodira, kao i sama veza u većini slučajeva.

10. Pokušavate promijeniti osobu s kojom ste, ali ne želite raditi na sebi

U vezi vi i vaš partner trebali biste rasti i učiti jedno od drugog. Bezuvjetno prihvaćanje jedno drugog je, naravno, dio ljubavi, ali živjeti, učiti i mijenjati se tijekom godina zdrav je i lijep dio zajedničkog života.


 
Ako uđete u vezu misleći da ćete nekoga iz temelja promijeniti, a sami niste spremni na kompromise, imate problem. Vi niste savršeni. Niste fantastični i besprijekorni. Vi ste otrovni. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku