Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Bake otkrivaju recept iz 1942. godine - trik kako skuhati jaja

Bake otkrivaju recept iz 1942. godine - trik kako skuhati jaja

Ako jaje ubacite u kipuću vodu, bjelanjak skuha odmah, a žumanjak ostaje sirov. Cilj je, piše u knjizi How To Cook a Wolf, ravnomjerno kuhanje

VIDEO

Američka kulinarska stručnjakinja Mary Frances Kennedy Fisher preminula je 1992. godine, no njezine knjige i danas izazivaju velik interes domaćica i kuharica.

POGLEDAJTE VIDEO: Top savjeti za kuhanje jaja

Pokretanje videa...

Jaja 01:11

Prije nekoliko godina izdali su reizdanje njezine vrlo popularne kuharice 'How To Cook A Wolf' iz 1942. godine, a ondje govori o metodama koje koristimo prilikom kuhanja jaja i zašto su pogrešne, prenosi Mirror.

Smatra da je izraz "skuhati jaja" netočan te da se tajna uspješne pripreme ovog jela krije u činjenici da se ono zapravo ne kuha.

Super trik kako dobiti savršeno kuhana jaja i guliti ih bez muke
Super trik kako dobiti savršeno kuhana jaja i guliti ih bez muke

Pojašnjava kako u trenutku kad ubacite jaje u kipuću vodu žumanjak ostaje sirov, a bjelanjak se odmah skuha. Cilj je kuhati sve sastavnice jaja u isto vrijeme na jednak način.

Nudi dvije alternative za koje smatra da postižu bolje rezultate. Kako biste spriječili pucanje ljuske, predlaže da jaje najprije prelijete hladnom vodom, a tek ga zatim stavite u kipuću vodu.

Punjena jaja: Par trikova uz koje će vam uvijek dobro ispasti
Punjena jaja: Par trikova uz koje će vam uvijek dobro ispasti

Ostavite ga na laganoj vatri koliko želite, a Fisher napominje kako će se na taj način skuhati jednako brzo kao i kad voda krčka, no bit će bolje kuhano.

Za drugu metodu predlaže da u malom loncu uronite jaje u hladnu vodu koju potom brzo zagrijete, a čim provrije jaje je gotovo i spremno za konzumaciju.

Chef s Michelinovom zvjezdicom otkrio trik za savršenu kajganu
Chef s Michelinovom zvjezdicom otkrio trik za savršenu kajganu

Poslije je ipak priznala da postoji i nedostatak, jer je teže očistiti ljusku s jaja ako koristite njezine metode.

Osim toga, jaja su na taj način meko kuhana, a zbog zdravstvene sigurnosti danas svi stručnjaci preporučuju jaja tvrdo kuhati, pogotovo maloj djeci.

Doručak koji je gotov za tren: Pečena jaja u kalupu za muffine
Doručak koji je gotov za tren: Pečena jaja u kalupu za muffine

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora
JEDITE KAO KRALJ

Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora

Ne okrećite meso svakih nekoliko minuta. Svaki puta kada odrezak okrenete na roštilju, s njega kapaju sokovi koji ga čine sočnim, a odlučite li se za pripremu ribe, napunite je ružmarinom, origanom i kaduljom
Muzej Iluzija: Naših muzeja ima od Kine do Amerike, uskoro 50
SVJETSKO, A NAŠE

Muzej Iluzija: Naših muzeja ima od Kine do Amerike, uskoro 50

Do ljeta ćemo imati 50 muzeja i najveći lanac muzeja smo u svijetu, kaže tim iz Metamorfoze na čelu s Rokom Živkovićem i Teom Širolom. Ljudi vole edukativnu zabavu i iznenađenja