Ukusan cheesecake ne mora se peći u pećnici, a za pripremu vam ne treba ni osobita vještina. Ovaj jednostavan recept donosi desert kojim ćete se zasladiti i u njemu uživati
Lifestyle
Komentari 0
Ukusan cheesecake ne mora se peći u pećnici, a za pripremu vam ne treba ni osobita vještina. Ovaj jednostavan recept donosi desert kojim ćete se zasladiti i u njemu uživati
Za kremastu teksturu trebaju vam otopljeni sljezovi kolačići, a ne morate koristiti ni pećnicu. Kako biste sve pripremili, treba vam oko pola sata, piše Metro.
POGLEDAJTE VIDEO: Recept za zobene keksiće
Pokretanje videa...
02:03
Tortu možete pripremati i s mališanima jer će uživati u mrvljenju keksa i miješanju sastojaka.
185 grama digestive keksa
90 gr maslaca
90 ml mlijeka
375 gr ružičastih i bijelih sljezovih kolačića koje ste narezali na sitne komadiće ili koristite manje kolačiće
6 žlica limunovog soka
500 gr malomasnog svježeg sira
250 ml šlaga
Premažite masnoćom metalni okvir za torte promjera 22,5 cm. Zatim smrvite digestive kekse. Najjednostavniji način je ako ih stavite u vrećicu i smrvite valjkom za tijesto ili ih ubacite u blender. Otopite maslac na niskoj temperaturi i umiješajte kese. Utisnite smjesu na dno kalupa i poravnajte rubove.
U tavu stavite sljezove kolačiće, pomiješajte s mlijekom i lagano miješajte dok se sve ne otopi. Potom ohladite. Izmiksajte sir i limunov sok te pomiješajte s kremom od kolačića. Prelijte smjesu preko podloge u kalupu i ostavite da se hladi najmanje tri sata. Kad se smjesa stvrdnula, torta je spremna za posluživanje. Možete je ukrasiti dodatnim sljezovim kolačićima ili kupinama.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+