Lifestyle

Komentari 0

Bez pečenja: Cheesecake od sljezovih kolačića osvaja nepca

Bez pečenja: Cheesecake od sljezovih kolačića osvaja nepca

Ukusan cheesecake ne mora se peći u pećnici, a za pripremu vam ne treba ni osobita vještina. Ovaj jednostavan recept donosi desert kojim ćete se zasladiti i u njemu uživati

Za kremastu teksturu trebaju vam otopljeni sljezovi kolačići, a ne morate koristiti ni pećnicu. Kako biste sve pripremili, treba vam oko pola sata, piše Metro.

POGLEDAJTE VIDEO: Recept za zobene keksiće

Tortu možete pripremati i s mališanima jer će uživati u mrvljenju keksa i miješanju sastojaka.

Sastojci:

185 grama digestive keksa
90 gr maslaca
90 ml mlijeka
375 gr ružičastih i bijelih sljezovih kolačića koje ste narezali na sitne komadiće ili koristite manje kolačiće


6 žlica limunovog soka
500 gr malomasnog svježeg sira
250 ml šlaga

Pink hot chocolate with marshmallow

Priprema:

Premažite masnoćom metalni okvir za torte promjera 22,5 cm. Zatim smrvite digestive kekse. Najjednostavniji način je ako ih stavite u vrećicu i smrvite valjkom za tijesto ili ih ubacite u blender. Otopite maslac na niskoj temperaturi i umiješajte kese. Utisnite smjesu na dno kalupa i poravnajte rubove.

U tavu stavite sljezove kolačiće, pomiješajte s mlijekom i lagano miješajte dok se sve ne otopi. Potom ohladite. Izmiksajte sir i limunov sok te pomiješajte s kremom od kolačića. Prelijte smjesu preko podloge u kalupu i ostavite da se hladi najmanje tri sata. Kad se smjesa stvrdnula, torta je spremna za posluživanje. Možete je ukrasiti dodatnim sljezovim kolačićima ili kupinama. 

Najčitaniji članci