Lifestyle

Komentari 53

Bijes pod kontrolom - duboko udahnite prije no što 'planete'

Bijes pod kontrolom - duboko udahnite prije no što 'planete'

Svima se ponekad dogodi da se naljute, no upuštanje u nadvikivanje i svađu neće riješiti problem. Možda će ga čak i pogoršati. Stoga iskušajte ovih pet trikova za kontrolu bijesa

1. Pričekajte
Izražavanje ljutnje u trenutku dok pucate od bijesa nije baš najbolja ideja. Stoga pričekajte da se malo smirite prije nego što se obratite osobi koja vas je naljutila.

2. Protegnite noge
Pokušajte se odmaknuti od uznemirujuće situacije i svoj bijes ispucati tjelovježbom. Ako niste u prilici odmah otići u teretanu, možete se barem ispričati i otići do toaleta. 

3. Dišite
Ako se baš nikako ne možete maknuti, uvijek možete nekoliko puta duboko udahnuti kako biste se smirili prije nego što izgovorite ono što vam je na umu. 

4. Budite tolerantni
Katkada se vaše viđenje situacije razlikuje od tuđeg. Slobodno izrazite svoje mišljenje, ali se suzdržite od toga da ga namećete drugima. Uvijek se možete složiti da se ne slažete.

5. Promatrajte sebe
Dok razmišljate o onome što vas je naljutilo, pokušajte se usredotočiti na to kako se osjećate i kako vam tijelo reagira na to, a ne na mentalno nabrajanje tuđih negativnih osobina. Tako ćete se i u razgovoru lakše posvetiti iznošenju vlastitog viđenja situacije umjesto da se prepustite svađi i vrijeđanju. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZANCIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci