Ova torta je vrlo jednostavna za napraviti, a odličan je izbor za ljude koji izbjegavaju mliječne proizvode i jaja. Od jedne smjese napravite tri do četiri kore pa na njih premazujete kremu od pudinga i šlag
Čoko-torta bez mlijeka, jaja i maslaca - prefina, a brzo gotova
Sastojci:
- 100 g mljevenih keksa u kojima nema mlijeka i maslaca
- 6 žlica ulja, obično ili kokosovo
- 2 žlice kakaa
- 2 žličice sode bikarbone
- 120 g pudinga od čokolade koji je napravljen s vodom ili biljnim mlijekom (bademovo, kokosovo...)
- 200 g čokolade za kuhanje
- 250 g margarina
- 100 gr šećera u prahu
- 1,4 l vode
- 18 žlica glatkog brašna
- 18 žlica šećera ili zdravije zamjene za šećer
- 3 žlice pekmeza po izboru
- 300 g šlaga na bazi biljnih masnoća u u vrećici i 500 ml mineralne ili obične vode (umjesto toga možete jednostavnije umutiti pola litre biljnog vrhnja)
Priprema:
Najprije upalite pećnicu na 180 stupnjeva pa dok se ona grije, radite smjese. U 400 ml tople vode otopite 13 žlica šećera, ubacite 4 žlice ulja i pekmez pa sve dobro pomiješajte. U tu smjesu dodajte brašno, kakao, soda bikarbonu i mljevene kekse.
Kalup za torte obložen masnim papirom ulijte dio smjese, računajte da vam trebaju tri do četiri kore. Svaku pecite 13 minuta.
Nakon toga napravite puding po dok je još vruć dodajte u njega 100 g crne čokolade. Preko te smjese stavite plastičnu foliju kako se na vrhu ne bi stvorila korica i ostavite da se dobro ohladi. Potom umutite u puding margarin i šećer u prahu.
Napravite šlag.
Sada, kada je sve spremno, slažite slojeve. U protvan na prvu koru stavite kremu od pudinga pa šlag, na to opet stavite koru pa puding i šlag, i tako dok ne složite sve slojeve.
Ostavite da se dobro stisne pa izvadite tortu iz kalupa, premažite vrh šlagom i prelijte sa glazurom od čokolade - 100 g otopljenih u dvije žlice ulja.
Dekorirajte po želji, prenosi Atma.