Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Drugi tjedan vježbanja: Vježbe su duže i puno djelotvornije

Jači ritam: Izvođenje svake vježbe produljujemo s 30 na 45 sekundi, a između svakog je ciklusa jednominutna stanka, ističe trener fitnessa Bruno Knežević

PIXSELL
Foto: PIXSELL
4 komentara

Kao i u prvom tjednu, vježbe se izvode jedna za drugom, bez stanke, a rade se ukupno tri ciklusa. Između svakog je ciklusa jednominutna stanka. 

– Drugi tjedan počinjemo nadogradnjom. Izvođenje svake vježbe produljili smo na 45 sekundi, a vježbe postaju kompleksnije, odnosno u njihovu izvođenju sudjeluje više mišićnih skupina nego u prvome treningu. Trebalo bi obvezno trenirati triput u tjednu – ističe trener fitness centra Forma Bruno Knežević.      

Prehrana, plan i jelovnik za 8-tjedno mršavljenje

Pronađite i savjete za uklanjanje celulita 

Pogledajte pilates vježbe za seksi noge

Bruno Knežević, dipl. kineziolog i trener fitness centra Forma 

Drugi tjedan vježbanja

Jumping Jack - minuta

Za trening se zagrijte tzv. jumping jackom. Iz stava širine kukova skočite u raskorak i natrag. Bez stanke ponavljajte jednu minutu. 

1. Čučanj/podizanje na prste - 45 sekundi 

Stanite u raskoračni stav širine kukova. Spustite se u čučanj te se u idućoj fazi podignite na prste kako biste aktivirali listove nogu. Odlično rade svi mišići nogu. 

2. Iskorak/rotacija trupa - 45 sekundiI

Za aktivaciju mišića nogu i trbuha, uz predručenje, zakoračite unatrag i spustite se do položaja u kojem je prednja noga pod 90°. Zarotirajte trup u suprotnom smjeru od noge kojom ste iskoračili. 

3. Podizanje trupa - 45 sekundi 

Koljena su savijena pod kutom od 45 stupnjeva, a stopala su čvrsto na podu. Aktivirajući trbušne mišiće, podižete se trupom do uspravna položaja. 

4. Leđnjaci na podu - 45 sekundi

Lezite na trbuh malo raširenih ruku i nogu. Podižući ih od poda, istegnite ruke i noge što dalje u suprotnim smjerovima. Pritom ćete aktivirati sve mišiće stražnjice i leđa. 

5. Plivanje – 45 sekundi

Odvajajući ih od poda, istegnite ruke i noge te njima radite kratke ali čvrste pokrete u suprotnim smjerovima, kao da plivate. Vježba aktivira mišiće stražnjice i leđa. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message