Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Drugi tjedan vježbanja: Vježbe su duže i puno djelotvornije

Drugi tjedan vježbanja: Vježbe su duže i puno djelotvornije
12

Jači ritam: Izvođenje svake vježbe produljujemo s 30 na 45 sekundi, a između svakog je ciklusa jednominutna stanka, ističe trener fitnessa Bruno Knežević

VIDEO

Kao i u prvom tjednu, vježbe se izvode jedna za drugom, bez stanke, a rade se ukupno tri ciklusa. Između svakog je ciklusa jednominutna stanka. 

– Drugi tjedan počinjemo nadogradnjom. Izvođenje svake vježbe produljili smo na 45 sekundi, a vježbe postaju kompleksnije, odnosno u njihovu izvođenju sudjeluje više mišićnih skupina nego u prvome treningu. Trebalo bi obvezno trenirati triput u tjednu – ističe trener fitness centra Forma Bruno Knežević.      

Prehrana, plan i jelovnik za 8-tjedno mršavljenje

Pronađite i savjete za uklanjanje celulita 

Pogledajte pilates vježbe za seksi noge

Bruno Knežević, dipl. kineziolog i trener fitness centra Forma 

Drugi tjedan vježbanja

Jumping Jack - minuta

Za trening se zagrijte tzv. jumping jackom. Iz stava širine kukova skočite u raskorak i natrag. Bez stanke ponavljajte jednu minutu. 

1. Čučanj/podizanje na prste - 45 sekundi 

Stanite u raskoračni stav širine kukova. Spustite se u čučanj te se u idućoj fazi podignite na prste kako biste aktivirali listove nogu. Odlično rade svi mišići nogu. 

2. Iskorak/rotacija trupa - 45 sekundiI

Za aktivaciju mišića nogu i trbuha, uz predručenje, zakoračite unatrag i spustite se do položaja u kojem je prednja noga pod 90°. Zarotirajte trup u suprotnom smjeru od noge kojom ste iskoračili. 

3. Podizanje trupa - 45 sekundi 

Koljena su savijena pod kutom od 45 stupnjeva, a stopala su čvrsto na podu. Aktivirajući trbušne mišiće, podižete se trupom do uspravna položaja. 

4. Leđnjaci na podu - 45 sekundi

Lezite na trbuh malo raširenih ruku i nogu. Podižući ih od poda, istegnite ruke i noge što dalje u suprotnim smjerovima. Pritom ćete aktivirati sve mišiće stražnjice i leđa. 

5. Plivanje – 45 sekundi

Odvajajući ih od poda, istegnite ruke i noge te njima radite kratke ali čvrste pokrete u suprotnim smjerovima, kao da plivate. Vježba aktivira mišiće stražnjice i leđa. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku