Zobene pahuljice se koriste u mnogim jelima, uglavnom za doručak ili za paniranje, ali to ne znači da se s njima ne može pripremiti ukusan i zdrav desert. Isprobajte ovaj s voćem i ukusnom kremom
JAKO JEDNOSTAVNO
Fini desert u čaši od zobi i voća
Sastojci:
- 3 žumanjka
- 60 g zobenih pahuljica
- 2 žlice šećera
- 175 ml vrhnja
- 50 ml meda
- žlica viskija
- voće prema želji (ananas iz limenke, breskve iz kompota)
- listići mente za ukras
Priprema:
Na pari miješajte žumanjke i med. U drugu posudu stavite tučeno vrhnje pa dodajte smjesu od žumanjaka i viski.
Sve ulijte u čašice i ostavite u hladnjaku. Kad se ohladi, izvadite kremu, a oko kreme stavite pahuljice koje ste ispržili u tavi sa šećerom.
Prelijte mješavinom meda i viskija. Ukrasite kockicama ananasa ili breskvi.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku