Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

I prostirka za vježbanje treba se redovito čistiti: Proces je lagan

I prostirka za vježbanje treba se redovito čistiti: Proces je lagan

Prostirka za jogu ili tjelovježbu sastavni je dio opreme za vježbanje, no mnogi zaboravljaju kako se i ona mora redovito čistiti da biste tijekom fizičke aktivnosti osigurali zdrav okoliš

VIDEO

Dobra je vijest da je čišćenje prostirke zapravo vrlo jednostavno i brzo se uklapa u rutinu čišćenja. Ako nakon svakog korištenja prostirku poprskate prirodnim sredstvom za čišćenje, kontrolirat ćete prljavštinu i naslage koje se nakupljaju prije redovitog dubinskog čišćenja. Ovisno o tome gdje i kako koristite prostirku, dubinsko čišćenje možete obavljati mjesečno ili svakih šest mjeseci.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako organizirati hladnjak

Pokretanje videa...

Organizacija hladnjaka 02:01

Stručnjakinja za čišćenje i vlasnica tvrtke Molly Maid, Vera Peterson, kaže da će nježno ispiranje otopinom sapuna i vode obaviti posao. Samo pazite da pritom ne potopite prostirku. Vanesa Amaro, poznata na TikToku kao "Kraljica čišćenja", savjetuje da uvijek ostavite prostirku da se potpuno osuši prije nego što je smotate i spremite kako biste spriječili pojavu plijesni.

Kako strojno oprati prostirku za jogu

- Važno je uvijek provjeriti etiketu ili ambalažu da vidite može li se prostirka prati u perilici, jer je to ponekad najlakši način za brzo čišćenje - kaže Peterson.

Savjeti kako oprati jastuk ako ne stane u perilicu: Važno je da se brzo osuši na suncu
Savjeti kako oprati jastuk ako ne stane u perilicu: Važno je da se brzo osuši na suncu

Ako je na prostirci izričito navedeno da se može prati u perilici, vjerojatno je najbolje prati je u nježnom ciklusu i bez izbjeljivača. Nakon što je ciklus pranja gotov, prostirku za jogu odmah izvadite iz perilice i objesite je da se osuši na zraku. Za najbolje rezultate uvijek pogledajte upute proizvođača, a ukoliko na njima ne piše da prostirka smije u perilicu, radije se odlučite za druge metode čišćenja, piše BetterHomesAndGardens.

dreamstime

Kako očistiti prostirku prirodnim sredstvom za čišćenje

Peterson preporučuje ovu metodu čišćenja prostirke uz korištenje prirodnih sastojaka.Pripremite bočicu s raspršivačem, pola šalice octa, 2 žlice sode bikarbone, ulje čajevca, vodu i krpu od mikrovlakana.

Trikovi kako oprati sve vrste zidova: Od tapeta pa do opeke
Trikovi kako oprati sve vrste zidova: Od tapeta pa do opeke

U bočici s raspršivačem pomiješajte otopinu octa, sode bikarbone i nekoliko kapi ulja čajevca. Napunite bocu vodom do kraja. Potom raspršite otopinu na ručnik ili krpu od mikrovlakana, no pripazite da ne prskate izravno na površinu prostirke. Prebrišite površinu, a zatim ostavite prostirku da se potpuno osuši prije spremanja.

Ovo sredstvo za čišćenje možete koristiti nakon vježbanja pri svakoj uporabi ili ga koristite jedanput na tjedan kako biste zadržali prljavštinu i bakterije pod kontrolom.

Čišćenje parom

Pripremite ručni aparat za paru ili parni čistač, vodu i stalak za sušenje. Postavite prostirku na čistu, ravnu površinu. Parite prostirku linearno, dugim potezima niz duljinu prostirke te pripazite da ste obuhvatili cijelu prostirku. Okrenite je i ponovite postupak na drugoj strani. Na kraju objesite prostirku da se osuši prije spremanja.

Kako oprati svilene jastučnice i plahte? Treba vam destilirani bijeli ocat i mrežica za rublje
Kako oprati svilene jastučnice i plahte? Treba vam destilirani bijeli ocat i mrežica za rublje

Kelly Turner iz tvrtke YogaSix parom čisti studijske prostirke svakih nekoliko mjeseci za dublje čišćenje, no kaže da svatko može povećati ili smanjiti učestalost ovisno o tome ako se promijenila boja prostirke ili su na njoj vidljive naslage prljavštine. Možda ćete morati dubinski čistiti prostirku češće ako nosite losione ili se puno znojite tijekom vježbanja.

Neke prostirke nisu prikladne za čišćenje parom jer su osjetljive na toplinu, pa obavezno provjerite naljepnicu i upute za održavanje.

Što učiniti ako je prostirka skliska

Nove prostirke često mogu biti skliske zbog zaštitnog sloja, a Turner savjetuje da ih u tom slučaju izribate solju. Također, možete je u početnim tjednima koristiti uz ručnik ili okrenuti na pogrešnu stranu dok ne postane manje skliska.

Kako pohraniti prostirku

Bez obzira jeste li tek završili s tjelovježbom ili dubinskim čišćenjem, imajte na umu se prostirka uvijek prije spremanja mora osušiti. Taj proces ponekad može potrajati i do 24 sata, ovisno o tome koliko se natopila vlagom. Ako je spremite bez sušenja, riskirate razvoj gljivica i plijesni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje