Prhko tijesto, pekan orasi i čokolada najbolji su prijatelji - savršeno se slažu i nikad vas neće iznevjeriti kao kombinacija. Pecite ih u velikim ili u više malih kalupa
JESENSKI DESERTI
Košarice od pekan oraha i fine čokolade za ugodna popodneva
Sastojci:
- 200 g brašna
- 1/2 žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 2 žlice šećera
- jaje
- 90 g maslaca
- Nadjev: 2 i 1/2 dl kukuruznog sirupa, 85 g šećera, 150 g čokolade, 3 žlice maslaca, 3 jaja, 225 g pekan oraha
Priprema:
Izmiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i šećer. Dodajte sjeckani maslac i miješajte u grudastu smjesu, pa dodajte lagano umućeno jaje. Oblikujte tijesto, zamotajte i stavite u hladnjak najmanje 20 minuta. Kalupe za mini tartove premažite maslacem. Razvaljajte tijesto na radnoj površini, oblikujte krugove i obložite njima kalupe. Stavite u hladnjak dok pripremate nadjev.
Kukuruzni sirup i šećer ugrijte do vrenja, maknite s vatre, dodajte čokoladu i maslac. Kad se otope, malo ohladite i dodajte smjesi lagano umućena jaja, te sitno sjeckane orahe. Napunite nadjevom košarice i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C, oko 35 minuta.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku