Lifestyle

Komentari 0

Nadjeve za pečenje zamrznem tako da me dočekaju 'spremni'

Nadjeve za pečenje zamrznem tako da me dočekaju 'spremni'

Postala prva južnoafrička kuharica čija se serija emitirala u više od 90 zemalja u svijetu. Ljudima je približila južnoafričku kuhinju i njezine okuse te pokazala kako to pripremiti kod kuće

Sibahle Mtongana, poznatija kao Siba, poznata je južnoafrička kuharica i bivša voditeljica emisije “Sibin stol” (Siba’s Table). Diplomirala je nutricionizam i prehrambene znanosti na Sveučilištu u Cape Townu, a karijeru je počela kao urednica časopisa o hrani Drum.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Otac mi je uvijek govorio da se bavim onim što volim te da ću tako uvijek biti sretna, no mislim da nije imao na umu kulinarsku karijeru. Željela sam biti nutricionist, proputovati svijet i otkrivati nove trendove u hrani - otkrila je Siba.

Njezina prva TV emisija “Kuhanje sa Sibom” emitirana je u Africi 2010. godine, kada su ju primijetili u Food Networku i ponudili joj ugovor za snimanje nove emisije. Tako je Siba postala prva južnoafrička kuharica čija se serija emitirala u više od 90 zemalja u svijetu.

- U emisiji želim predstaviti južnoafričku kuhinju i njezine okuse. Budući da se emitira po cijelom svijetu, recepte ću prilagoditi široj publici kako bi ih i oni mogli pripremiti kod kuće. Tako ću, na primjer, umjesto lokalne žitarice pap upotrijebiti palentu koja je jednostavnija za nabavu - objašnjava kuharica.

- Jedina loša strana mog uspjeha je ta što na svim obiteljskim okupljanima ja moram kuhati - šali se Siba.

Njoj to ne smeta s obzirom na to da obožava eksperimentirati s hranom i isprobavati nove recepte.

- Kuhinja je moj laboratorij u kojem stalno eksperimentiram, a suprug mi služi kao pokusni kunić - kaže Siba. Omiljeno doba godine za Sibu su božićni blagdani kad se okupi njezina brojna obitelj te s majkom priprema razne afričke specijalitete.

Među raznim delicijama nađu se i slasna riba te božićno pečenje od janjetine, uz koje najradije poslužuje kremastu salatu od cikle koju pomiješa s komadićima feta-sira te prelije umakom od domaće majoneze i balzamičkog octa. Kako bi provela blagdane bez stresa, Siba počinje s pripremama već nekoliko dana unaprijed.

Nadjeve za pečenje zamrzne tako da bi je na dan svečanog ručka dočekao spreman, a predjela od lisnatog tijesta također čuva na ledu. Za deserte voli pripremati torte koje postaju sve bolje stajanjem, poput bezea, a suhe kolačiće također peče unaprijed.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci