Lifestyle

Komentari 4

Najbolje afirmacije za jutro da usmjerite dan onako kako želite

Najbolje afirmacije za jutro da usmjerite dan onako kako želite

Afirmacije su moćan alat koji mogu koristiti ljudi bilo koje dobi, a kad se ponavljaju ujutro osigurat će najbolji početak dana i usmjeriti rasploženje te energiju. Otkrijte kako djeluju te koje su najbolje za vaše potrebe

Prema Anni Yusim, psihijatrici i autorici knjige 'Ispunjeni', afirmacije uključuju ponavljanje samoizabrane fraze ili niza fraza 'koje utjelovljuju tko bismo željeli postati'. (Na primjer, zadovoljan sam.)

POGLEDAJTE VIDEO Male stvari život čine sretnim:

Ideja je da pozitivno razmišljanje stvara samo-poboljšanje, dodaje ona, a ponavljanje vaših potvrda tijekom dana može transformirati naše misaone obrasce i mentalne stavove.

- Zajedno, s iskrenom samorefleksijom i konkretnim akcijskim koracima, pozitivne afirmacije mogu biti prekrasan dio nečijeg režima promjene ponašanja - ističe Yusim.

Kako funkcioniraju

Istraživanje je pokazalo da pozitivne afirmacije pomažu ljudima da se nose s teškim osjećajima, pa čak i iznimno depresivnim mislima, napominje Yusim. Vrijedi, međutim, napomenuti da afirmacije trebaju biti uparene s akcijom.

- Afirmacije djeluju prvenstveno na svjesnoj razini, dok su mnogi naši sukobi oko nas samih i naš osjećaj adekvatnosti unutar naše podsvijesti ili nesvjesnog uma. Oni još bolje djeluju kad ih poprati neko iskreno unutarnje promišljanje i neki dublji unutarnji rad koji dođe do podsvijesti ili nesvjesne razine te je također važno poduzeti konkretne korake za stvaranje promjena koje potvrđujete - objašnjava.

50 najboljih jutarnjih afirmacija

Mantre za pozitivnost:

Mantre za poticanje energije:

Mantre za snagu:

Mantre za produktivnost:

Mantre za samopouzdanje:

Kako ih koristiti

Da bi te afirmacije bile još snažnije, Yusim predlaže da se u njih unese što više srca i osjećaja: Recite to naglas, kao da ste stvarno mislili i u uložite što više osjećaja i uvjerenja.

Povrh toga, pokušajte vizualizirati ili osjetiti sve što potvrđujete dok to izgovarate. Ove jednostavne prakse mijenjaju potvrdu iz kognitivne vježbe u onu koja također uključuje vaše srce i tijelo, objašnjava Yusim za mbg

Tada možete početi osjećati i utjelovljivati ​​afirmaciju, prelazeći dalje od misli i počinjući premještati neka od tih nesvjesnih, duboko uvriježenih uvjerenja.
 

Najčitaniji članci