Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
24 komentara

Naopaki kolač od jabuka: Gotov je brzo, a okus je fantastičan

Naopaki kolači ime duguju načinu pripreme - na dno posude za pečenje stavlja se voće, na koje se ulijeva smjesa za biskvit. Priprema je vrlo jednostavna, a rezultat fantastičan

Dreamstime
Foto: Dreamstime
24 komentara

Sastojci:

  • ulje
  • 3/4 šalice šećera
  • 1/4 šalice vode
  • 3 šalice jabuka narezanih na tanke ploške
  • 1/4 šalice nasjeckanih oraha

Dreamstime | Autor: Dreamstime Foto: Dreamstime

za biskvit:

  • 200 g brašna
  • 1,5 žličica praška za pecivo
  • 1/4 žličice soli
  • 2/3 šalice šećera
  • 3 žlice maslaca
  • 2 žumanjka
  • žličica ekstrakta vanilije
  • 1/2 šalice mlijeka
  • 3 bjelanjka

Foto: Dreamstime

Priprema:

Ugrijte pećnicu na 170°C pa namastite okrugli kalup za tortu. Pomiješajte tri četvrtine šalice šećera s četvrtinom šalice vode i ugrijte na umjereno jakoj vatri. Miješajte dok se šećer ne otopi. Ulijte u lim za pečenje. Preko toga u krug poredajte kriške jabuka. Pospite orasima i ostavite sa strane.

ZIMSKA POSLASTICA 4 genijalna zimska recepta s grahom: Na tavče, s kobasicom

Pripremite biskvit. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol pa promiješajte. Mikserom istucite dvije trećine šalice šećera i maslac. Dodajte žumanjke i vaniliju pa još izmiksajte. Umiješajte brašno i mlijeko. Istucite bjelanjke i dodajte ih u smjesu za biskvit. Premažite preko jabuka i pecite 35 minuta. Kad je kolač gotov, izokrenite ga na tanjur i poslužite.

LJUBAVNI HOROSKOP ZA SRIJEDU: Muškarci Lavovi trebaju se paziti opasne žene koja će im ušetati u život, a i ostale čekaju uzbuđenja

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message