![Napravite si ovakav doručak - to je prava energetska bomba](https://img.24sata.hr/0YSNqXTNbMZlsQ3OkHBK16JZIkE=/414x267/smart/media/images/2020-49/dorucak-25014790-l_8ZyjLWe.jpg)
U obrok se dodaje i domaći jabučni pektin koji upija masnoću iz hrane koju pojedemo, pospješuje rad debelog crijeva, održava razinu dobrih i loših bakterija u crijevima na dobroj razini...
Lifestyle
Komentari 2U obrok se dodaje i domaći jabučni pektin koji upija masnoću iz hrane koju pojedemo, pospješuje rad debelog crijeva, održava razinu dobrih i loših bakterija u crijevima na dobroj razini...
Sastojci:
Priprema:
Navečer pomiješajte pektin i jogurt pa to ostavite u hladnjaku do jutra. Naime, pektinu je potrebno vrijeme da se rastvori. Ujutro dodajte ostale sastoje i ostavite neka malo odstoji na sobnoj temperaturi prije jela kako bi se sve povezalo, a zobena kaša omekšala.
Za ovaj recept vam treba kilogram organskih jabuka i 2,5 dl vode. Jabuke operite i narežite na manje komade pa ih kuhajte u loncu sa vodom. Odmah stavite temperaturu štednjaka na najjače jer mora brzo prokuhati.
Kad prokuha, kuhajte još pola sata na srednje jakoj temperaturi. Gotovo je kad se masa u loncu smanji duplo. Na kraju procijedite i spremite u čiste staklenke.
To je topiva vlaknasta tvar koju pronalazimo u biljkama, a jabuke sadrže visoki udio pektina. Osim za zgušnjavanje pekmeza, pektin odlično upija masnoću iz hrane koju pojedemo, pospješuje rad debelog crijeva, održava razinu dobrih i loših bakterija u crijevima na dobroj razini..., prenosi Atma.