Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
7 komentara

Naučite kako sigurno spremiti smrznutu piletinu, svinjetinu...

Nekada jednostavno nemamo vremena odmrzavati komad mesa koji smo izvadili iz zamrzivača, a ručak treba biti gotov 'jučer'. Držite se pravila za pripremu smrznutog mesa i nećete se bojati bolesti i zaraze

Foto: Dreamstime
7 komentara

Odrezak

Chef Yankel, glavni kuhar u ButcherBoxu, (američkoj firmi koja se bavi dostavom junetine koja je 100 posto hranjena travom, organskom piletinom i svinjetinom) savjetuje da odrezak dok je još u svom pakiranju stavimo u posudu i pustimo hladnu vodu da teče preko njega. Za to vrijeme zagrijete pećnicu na 200 °C i stavite grijati ulje u tavi (koju možete staviti u pećnicu).

Kada malo omekša, izvadite odrezak iz pakiranja i začinite te zapecite u tavi oko tri minute. Onda okrenete odrezak i tavu stavite u pećnicu na 15 minuta. Naravno, tavu koja može ići u pećnicu. Ili jednostavno prebacite u pleh. 

Kada vadite odrezak iz pećnice, pazite da je dosegao dovoljnu unutarnju temperaturu. Ostavite ga da odstoji 5-8 minuta i možete početi rezati.

LAKŠE JE NEGO ŠTO IZGLEDA Razveselite djecu: Recept kako napraviti divovski 'Kinder Joy'

Piletina

Smrznutu piletinu nije dobro stavljati na roštilj ili pržiti na tavi, puno bolje rezultate dobit ćete ako je pripremate u nekom umaku. No za koji god način se odlučite pravilo je isto - spremajte ju dvostruko duže nego inače na nešto manjoj temperaturi, ali da ne bude ispod 175°C.

ZAPRAVO JE LAGANO 3 ključne greške kod kuhanja riže i zbog čega ostane ljepljiva

Svinjetina

Osim što ju možete spremati na koji god način poželite, za svinjetinu vrijedi isto pravilo kao i za piletinu. Spremajte ju dvostruko duže nego inače na temperaturi koja ne smije biti ispod 175°C.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message