Obavijesti

Lifestyle

Komentari 15

Nježni oslić idealan je za pite, uštipke, juhe i druga fina jela

Nježni oslić idealan je za pite, uštipke, juhe i druga fina jela
1

Višak ove ukusne ribe uvijek možete iskoristiti za kuhanje ribljeg temeljca, koji može poslužiti za pripremu drugih ribljih jela - rižota, brudeta, umaka i gustih juha

VIDEO

Oslić kao riba blagog okusa može se kuhati, peći i pirjati te kombinirati sa svim povrćem, tjesteninama, žitaricama, krumpirom i ostalom ribom. Nakon duljeg vremena kuhanja meso oslića se raspada pa su ostaci idealni za pripremu krem juha, namaza i pjenica za bruschette te slane krekere.

Zahvaljujući njegovoj nježnoj strukturi, možete ga pripremiti kao jeftiniju verziju bakalara, “na bijelo”. Višak ove ribe uvijek možete iskoristiti za kuhanje ribljeg temeljca, koji može poslužiti za pripremu drugih ribljih jela - rižota, brudeta, umaka i gustih juha. U zakuhalu slanu vodu dodajte režanj celera, mrkvu, crveni luk, lovorov list, struk peršina, bijelo vino, ocat ili ploške limuna.

Kuhajte sat vremena pa dodajte ostatke ribe, a možete ih ubaciti s glavom i repom. Od ostataka usitnjenog oslića pripremite popečke, fishburgere ili uštipke. Pomiješajte ribu s brašnom, jogurtom i jajem te smjesu žlicom stavljajte na zagrijano ulje. Pržene filete možete poslužiti uz pesto od kapara i zelenih maslina ili uz pikantni umak od sjeckanih rajčica i žute ljute papričice.

Za mesno-riblje ražnjiće od fileta oslića dovoljna su samo dva fileta - izrežite ih na kocke, složite na štapiće ili, još bolje, grančice ružmarina, s kockama kruha i ploškama slanine. Pokapajte s maslinovim uljem i pržite na grill tavi nekoliko minuta. Osim u crvenim umacima od rajčice, oslić možete pripremiti u bijelom umaku, od vrhnja ili vina. 
Umakom prelijte tjestenine, nadjenite lazanje ili ga zapecite s ploškama  krumpira. Od ostataka oslića ukusne su i otvorene pite, od quicha, tarta, pa do engleske pite s gornjim slojem od pasiranog krumpira. 

Sočna riba ‘al cartoccio’

Na aluminijsku foliju ili papir za pečenje posložite povrće, ostatke oslića, začinite maslinovim uljem, začinima, vinom ili temeljcem, zamotajte i ispecite u pećnici. 

Domaća marinada s ribom i začinima

Pržene komade ribe, narezanog luka i usitnjenog češnjaka zalijte vrelom mješavinom vinskog octa, vode, ploška limuna, lovorova lista, zrna papra, sjeckanog peršina i ružmarina.

Od gregade do popare i brodeta

Preko ploški krumpira složite manje komade fileta oslića, dodajte luk, češnjak i lovorov list,  zalijte sve maslinovim uljem i bijelim vinom te kuhajte na laganoj vatri dok ne omekša.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

'Muž uopće nije htio sa mnom provesti prvu bračnu noć, ozbiljno razmišljam o rastavi...'
RAZOČARANA U LJUBAV

'Muž uopće nije htio sa mnom provesti prvu bračnu noć, ozbiljno razmišljam o rastavi...'

Nakon što su gosti otišli, mladenka i mladoženja su se zaputili u hotelsku sobu. No, mladoženja se iznenada sjetio da je zaboravio nešto dolje i zamolio ju da ga pričeka u sobi

Kućni broj ima značenje: Evo koje dobre stvari vam donosi
IZRAČUNAJTE GA

Kućni broj ima značenje: Evo koje dobre stvari vam donosi

Da biste otkrili svoj broj, trebate ga svesti na jednoznamenkasti, pa tako ako živite na broju 63, jednostavno zbrojite znamenke 6 i 3 te ćete dobiti konačan broj 9
Horoskop Baby Lasagne: Čeka ga uspjeh, u finalu će zablistati!
ROĐEN JE U ZNAKU RAKA

Horoskop Baby Lasagne: Čeka ga uspjeh, u finalu će zablistati!

Sposoban je osjetiti izaziva li simpatiju ili antipatiju kod drugih ljudi i to je razlog što se uspijeva prirodno ponašati u svakoj situaciji. Ima urođene diplomatske vještine i u svemu želi pronaći ravnotežu i sklad